COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 9, 2016

Melayan Keindahan Kepulauan Maldives – Day 3! (Entry Wajib Terjah)


Kenapa aku pesan yg korang wajib terjah entry nie.. sebabnya aku nak korang tengok keindahan yg tak boleh nak diungkap dgn kata2 nie!


Di hari ketiga di kepulauan Maldives dan merupakan hari kedua menginap di Sunset Water Villa Centara Ras Fushi nie.. lepas having our breakfast dekat The Ocean restaurant, kiteorg terus melayan permandangan indah di sekitar resort nie! Sorry gambar waktu breakfast takde sebab restaurant dia sama jer dgn restaurant yg kiteorg makan malam nie.. menu breakfast memang banyak choice and varieties laa.. and the best ade section Maldivian Food which is a halal food… so kiteorg dok bedal breakfast yg itu jer lah sepanjang kat sana.. hehe..


1-G0280593 copy

No caption needed isn’t it? Hehee.. tapi aku tak leh tak letak caption.. nak jugak ckp yg awesome sesangat lah tempat nie.. haihhh.. no words can describe!

2-G0240588 copy

Lepas breakfast kiteorg ke pesisir pantai kat kawasan resort nie.. cuaca indah sungguh pagi nie.. so apa lagi.. amik gambo.. amik gambo dan amik gambor aje lah kerojer nya! Ahaha.. so layann kan lah gambor2 acikk kat bawah nie yer! :p


3-IMG_4277 copy

4-IMG_4279 copy

Walaupun pose dlm gambar nie nampak sama.. tapi background dia tu tak serupa.. so kite tepek lah dua2 gambar nie kat sini! Hehehe..


5-IMG_4275 copy

Memang putih gebu melepak pasir pantai kat sini… lembut nya tak leh nak ckp! Ok lepas dari pantai nie kiteorg menuju ke arah Viu Bar Restaurant yg berada di kanan gambar ni pulak!


6-IMG_4285 copy

Waktu on the way nak ke Viu Bar, sempat lagi bertenggek kat titian utk ke water villa nie utk amik gambar! hehehe…


7-IMG_4293 copy

8-IMG_4291 copy

9-IMG_4283 copy

Sorry lah.. tempat cantek sgt waimaa gambar pun banyak laa..! :p


10-IMG_4272 copy

Belakang kiteorg tu lah Viu Bar yg merupakan salah satu restaurant unik dan menarik di resort nie! memang ade jer org dok melepak and chill out kat sini sebab dia ade tempat yg bestttt utk kite bersantaian!


11A-G0380605 copy

Haaa.. nampak tak Hammock tu! kalau petang time sunset memang penuh org duduk kat Hammock tu.. nie tengah panas terik nie kurang skit lah org sebab guest lebih suka sun bathing kat sundeck villa diaorg or dekat tepi pesisir pantai! So time tengah panas camgini kat Viu Bar nie ramai yg lepak kat tempat teduh yg macam kiteorg lepak nie…


11B-IMG_4315 copy

This is our view bile lepaking at Viu Bar! Gorjessss gilerrrrrrrrrr view dia.. rasa tak nak pejam2 mata kalau boleh! Hahaaha..


12-G0340600 copy

Aku gerammm jerr tengok hammock tuuu!!


13-G0310597 copy

Haihh.. tak leh jadik.. kiteorg tetap buat sun bathing for a while! Ahaha.. rugi kotttt datang jauh2.. duit dah pun terbang melayang.. so apalah maknanya kalau sekadar nak duduk di tempat yg teduh kan?? so jom lah layan Kak Neen bakorrrr kulit Kak Neen nie!


14-G0360602 copy

15-IMG_4304 copy

16-IMG_4317 copy

17-IMG_4318 copy

18-IMG_4310 copy

Walaupun aku tahu akibat daripada berjemuran seperti ini akan membuatkan kulit sawa matang aku nie bertukar menjadik malap kegelapan.. tapi I don’t care! Yg penting dpt menikmati keindahan disini dgn pelbagai cara tu lah kepuasan yg sebenar ketika bercuti disini!


19-IMG_4305 copy

Hammock nie kuat giler tauu! Setiap petang staff hotel nie akan buat check on this hammock.. diaorg akan loncat loncat sekuat hati utk memastikan hammock nie masih boleh diguna pakai… so waktu diaorg test tu.. kalau diaorg jerlus ke bawah.. meaning hammock tu tak leh pakai dah la! Ahaha..


20-IMG_4314 copy

Memang kuat hammock nie di pahat! Hehe..


21-IMG_4311 copy

View dari Hammock!


22-IMG_4299 copy

Nasib baik aku dpt water villa yg jauh skit dari Viu Bar nie.. if not rasa mcm kurang selesa pulak nak keluar masuk kat sundeck area and nak mandi2 sebab rasa macam org kat bar nie dok skodeng kite jer! Hahaha..


23-IMG_4323 copy

Haa.. nampak.. boleh nampak diaorg mandi2 kat situ.. kurang privacy skit lah kalau dpt water villa yg berdekatan dgn Viu Bar nie!


24-IMG_6066 copy

Sempat selpui seketoi! Haha..


25-IMG_4295 copy

OK this is the inside area of Viu Bar!


26-G0250589 copy

Selain dari dekat hammock, ini adelah lagi satu tarikkan utama di Viu Bar nie..


27-IMG_4296 copy

Boleh tengok ikan kat bawah nie.. tapi waktu aku lepak takde pulak ikan yg nak lalu! Hahaha…


28-IMG_4297 copy

Jaga2.. jgn lupa diri.. silap haribulan boleh jerlusss ke bawah terus kang!


29-IMG_4267 copy

Ok.. that’s all about Viu Bar.. now moh lah kite balik ke our water villa pulak!


30-G0390606 copy

Amboii.. bukan main Bruno Mars sorang nie! ahaha..


31-IMG_4332 copy

32-IMG_4330 copy

33-IMG_4328 copy

Sebelum masuk bilik.. kite pose2 dulu kat sekitar kawasan water villa yg super ohsem nie!


34-IMG_4334 copy

Bile dah masuk bilik… rasa macam nak lepak terus kat atas katil nih! Sedappp sejuk berair-cond.. nak keluar dok fikir patploh kali.. panass pingg pinggg kat luar tuh.. tapi hakikatnya memang kene panas berdeping macam nie baru lah cantik suasana di Maldives nie!


35-IMG_4335 copy

Ye yea.. Acikk keluar jugak nie.. mana boleh lepaskan peluang utk bergambar kat tempat yg super ohsem nie sepuas-puasnya kan! hehe..


36-IMG_4342 copy

Happy sgt pasangan gonjeng nie dpt duduk water villa with the super duper awesome view! Hehe..


37-IMG_4347 copy

Sun bathing lah sangattt! Haha..


38-IMG_4364 copy

Sorry lah yer.. bertabah lah korang dok mengadap muke Acikk yg suke bergambar nie! ahahaha..


39-IMG_4353 copy

40-IMG_4355 copy

41-IMG_4360 copy

42-IMG_4363 copy

Memang rasa tak puas amik gaambar kat sini.. sebab rasa macam lain angle lain tahap kecantikkan dia!


43-IMG_4349 copy

Part yg aku paling suke kat water villa adelah tangga nie! sukeee laaa ade tangga terus turun ke air laut camgini! Hehehe..


44-IMG_4366 copy

Ok.. air laut dah memanggil manggil nampak nyaa.. I cannot tahan anymore.. So Acik nak jadik ikan duyung jap lagi.. So tungguuuu Acikkk update in next entry cerita Acikk jadik Mermaid yer! :p


P/S:



VIDEO TUTORIAL SHAWL HALFMOON KAMILIA!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


*Tudung halfmoon Kamilia-X / Kamilia Plain… warna Brown Caramel, Magenta, Bluish Grey and Maroon stock dah tinggal very limited!*


Header FB 3 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)


*Tudung ERYNA color brown dah pun SOLD OUT okkk.. so as for now tudung sarung express Eryna dah tinggal color Dark Blue, Maroon & Grey sahaja!*


Haa.. tunggu apa lagi tuu?? sementara stock masih ade nie… cecepat grab ya.. capai phone korang skg.. and terus whatsapp Kak Neen at 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com ok!


*Tudung ERYNA color brown dah pun SOLD OUT okkk.. so as for now tudung sarung express Eryna dah tinggal color Dark Blue, Maroon & Grey sahaja!*

4 comments:

mama tisya said...

mmg cantik la...lg panas lg cun cuma kena tahan kepanasan tu la..yg hammock tu ada had limit berat tk..kot la yg berat sgt tkleh posing situ hehe..tgk smua gmbr2 ni rs mcm dok sana juga haha

Norma NML said...

One word to describe...Subhanallah :)

erny firdaus said...

subhanallah..tersangatlah cantik....

Nurhidayu said...

Masyaallah...Cantiknya ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails