COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 30, 2015

Apasal Perangai Kau Mengalahkan Binatang Nie?

Aku kan bulan-bulan puasa nie kan.. memang cuba sehabis baik nak control my gonjengness!  Aku kalau boleh memang nak latih diri utk kurangkan emosi naik darah nie… eeiii.. tapikan.. dlm pada aku cuba nak kawal.. tetap ade setan yg cuba nak naik kan jugak darah aku nie tau!



Memang betol bulan Ramadhan al-mubarak nie, setan semua kene ikat dah.. tapi bile the real setan dah kene ikat, ade manusia sepsis setan yg masih bebas skg ni… Haihh.. nasib baik aku sedang dlm tempoh red flag.. so nak mengonjenggg pun kurang skit rasa bersalah tu! ahaha.. oh well.. aku rasa bukan aku sorang jer yg beremosi tinggi dengan kes budak kene dera kat Kelantan tu… memang ramai yg aku tengok dah naaik anginn ngan kes penderaan nie!

Ok fine.. walau apa pun alasan nya.. takkan tergamakk nak dera budak berumur lima tahun sampai camgitu sekali??  Kalau ko nak kata anak tu nakal atau jahattt nak mamposs sekali punn. takkan lah sampai tergamak ko hempuk tulang rusuk dia sampai hadapi kecacatan kekal skg nie?? ko cucuh putung rokok kat belakang badan dia and even worsttt ko cucuh kat kemaluan dia??? Korang memang gilerrr lah! Seriously mentally sick ooiiii!

Kalau nak ajar anak yg nakal sekali pun.. takkan lah sampai jadik macam gitu sekali!  Helloww… aku yg ade anak kucing yg nakall pun aku tepukk belakang bontot dia jer utk mengajar dia tauu.. itu pun takat sepukkk sepukk manjaaaaaa jerrrrrrr.. gilerrr tak sampai hati nak sebattttttttttttttt sekuat hati!  Ini manusia okkk.. manusiaa…. Tergamak ko bedal budak tu mengalahkan binatangg? Haihh… memang aku seriously cannot accept manusia setan macam gini!  Common lah.. binatang pun sayang menyayangi antara satu sama lain okk.. ini kan darah daging ko sendiri.. tergamakkkkk nya lahaiii ko buat anak tu sebegitu sekali!

Kalau korang gile, pegi lah masuk hospital mental and get a good treatment for yourself lah.. jgn lah kau dera budak yg tak berdosa tuu… kalau korang dah tak nak jaga… pegi lah bagi balik kat mak dia semula.. kalau kata lah mak dia tak mampu nak sara dia.. banyak lagi option2 lain yg ko boleh buat daripada ko dera dia tahap menganjing camgitu sekali!

Nie lah org selalu kata.. beranak semua org pandai sgtt sebab buat anak tu sedapp… tapi tanggg nak jaga dan didik anakk tu tetiba jadik tak pandaiii sebab tahu susah dan mencabar dlm mendidik anak kan??? Ko tahu tak anak tu amanah Allah?? Anak tu bukan barang mainan ko yg ko boleh bedal ikut sesuka hati tau tak?  Eeii.. emosi aku nie emosi tau tak??

Tapi kan kalau betol mental.. takkan lah dua2 ekor laki bini tu mental?  Yg mak tiri tu aku paham lah kot menyampah sampai nak mendera anak tiri.. ni yg bapak sendiri nie apakejadah nya nie?  aku pulak yg naik mental fikirkan apa masalah diaorg laki bini nie.. Dah lah anak tu anak perempuan.. kecederaan kekal dah anak tu kene tanggung skg nie!  kalau lah kite boleh bedal laki bini tu sampai dia pulak yg dpt kecederaan kekal.. memang mau aku join sekali nak hempukk dia sampai dia pulak yg patah tulang rusuk!  Time tu baru dia tahu langit nie tinggi ke rendah!

Hhhhhhhhhhaaaaaaaaaa.. legaaa dpt lepas perasaan skit kat sini!  Gerammm nya tak tertanggung dah dari hari baca kisah anak malang tu.. aku harap dia dpt dibesarkan sebaiknya lah lepas nie… dan harap sgt takde lah lagi nak dengar kes2 dera anak sampai camgini sekali lepas nie.. sadis betol kot.. T___T

Sama2 lah kite berdoa semoga anak yg tak berdosa tu dpt keadilan yg sebaik-baiknya.. dan bagi mereka yg mendera anak kecil itu semoga mereka mendapat pembalasan yg sewajar nya!


****Ok, now off topic!***  


Di kesempatan ini Kak Neen nak kaborrr yg sesunggguhnya Kak Neen terasa sgt terharu dengan sambutan hangat terhadap jualan tudung Halfmoon SHAKILA dari korang semua!


 


Seriously Kak Neen terasa seperti Kakak Kawasan sgt… ahahahah… ye lah mana tak nya.. kesemua tudung halfmoon dah sold out okkkkkkk… yg tinggal skg nie sehelai jer lagii tudung shakila halfmoon color electric blue!  So sesiapa yg belum grab this offer better grab it fast tau!  Lepas nie kalau keluar lagi tudung SHAKILA nie maybe bukan dari color2 yg dah penah release nie lagi and harga pun will be back to normal price… as for now harga riang ria hari raya Kak Neen jual pada kadar harga RM56.90/pc with FREE POSTAGE!  So sesapa yg dah grab tudung nie memang untung sesangat sbb it’s a very big deal!

Tudung halfmoon Shakila memang ohsemm… nak tahu kenapa ohsem?  Sebab ianya diperbuat daripada material High Quality Moss Crepe, anti licin, ironless, super comfy dan travel friendly!

And oh yaaa tudung instant NAIFAH masih lagi available utk color2 seperti di bawah nie ya..




Tudung instant NAIFAH nie berharga RM41.90/pc.. kalau beli dua  helai ke atas boleh dpt FREE Postage!  Ingat yer.. tudung kak Neen takde concept restock tau.. kalau abiss.. abisss terusss! So sila WHATSAPP KAK NEEN @ 019-3769459  /  EMAIL KAK NEEN @ pin2it.neenaanuar@gmail.com utk urusan jual beli ya! ;)

5 comments:

Farah Waheda Wahid said...

neena pasal budak kat kelantan yang kena dera sampai berlipat usus tu kannn, semalam tengok berita gerammm jer tengok pasangan tu... hu huhu....

Puteri Beribiru said...

hamboihhh tu diaaa...
sabaq naaa..kite pun geram..ramai emosi sama..
kesian budak tuh..semoga Allah membalas perbuatan orang2 yang tak berperikemanusiaan tu!

Syazana Khairol said...

Agree! Taktahu la camne diorang tergamak melakukan sedemikian rupa pada seorang anak kecil!!

QasehnyaRania said...

geram kan
sakit j hati ni
sama samalah kita mndoakan

Hayati Ghazali said...

Memang geram sangat....dan saya salahkan bapak budak ni 100 persen sebab berjaya menjadi jantan yang dayus....patutla bini yang dulu minta cerai...memang sesuai la sangat perangai dayus laki ni dgn bini yg baru ni....harap dua ekor ni kena ganyang masa kat dalam penjara

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails