COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, March 28, 2014

TTC World… Ini Yang Aku Mahukan!

Ramai jugak TTCians yg komen and baca entry aku semalam and aku rasa yg bukan under TTC pun ramai gak yg baca dan memberi komen yg membina! Kire mendapat sambutan yg agak hangat jugak lah entry aku semalam…. Hahaha.. tak sangka pulak ahkak gorjes gonjeng nie… ramai yg mintak izin nak share status FB aku dan jugak mintak nak share link entry aku yg semalam! As aku dah ckp semalam.. aku memang jarangg jarang sekali nak update pasal perihal anak nie.. so biler sekali sekala aku hupdate.. haaaa.. amik kauuuuuuu! Ahaha…


Anyway.. sesiapa yg mintak izin nak share entry aku yg semalam tu, silakan share seandainya korang rasa ianya bermanfaat! Lagipun memang aku suka part sharing maring nie… Sharing is Caring is Loving gituuuuu! Hihi..


Honestly apa yg aku update dlm entry semalam tu adelah apa yg lahir dari hati tulus mulus ku! Seriously takde niat pun gebang kat org ramai yg aku nie bahagia lah sgt ngan en.teman aku tu! well manusia boleh membuat seribu satu macam persepsi.. kalau satu2 perkara tu dia nak amik positive.. insyallah positive lah jadinya… kalau nak amik sesuatu yg jadik negative.. maka negative lah jadik nya! So the choice is yours!


So utk entry aku yg hot & spicy semalam tu.. kalau org nak amik dari sudut negative.. dia akan kata lah aku nie ala-ala kekwat dan riak gitu laaa… poyoss sgt pompuan gonjeng niee… macam lah dia sorang jer yg ade laki dan sgt berbahagia disamping suami nya itu! Hu hu huh! Kot2 silap haribulan ade yg dok mencebikkk bibir baca entry aku tu.. ahaha.. well.. logically aku idak lah mampu nak kengkang ataupun mengawal perasaan seseorang.. ikut lah rasa hati masing2… kalau rasa nak amik dlm pendekatan negative.. maka negative lah jadik nya! But yg pasti hati aku tetap… niat hanya satu iaitu ingin berkongsi rasa dan pendapat tentang apa yg aku lalui… dan yg paling utama aku sebenarnya nak bagi semangat pada TTCians yg lain di luar sana! Sbb aku tahu group TTCians nie selalu nya very emotional.. sensitive dan kuat sentap! Ahaha..


That’s why aku berkongsi rasa positive itu di dalam entry aku yg semalam! Terkadang org disekeliling kite hanya pandai menghentam.. tetapi tak pandai nak bagi sokongan! honestly aku tak suke tengok golongan TTCians nie being down.. being narrow.. nak jadik lembik2… nak lemah longlai sepanjang masa.. serious pada aku itu semua tak membawak apa2 solution pun! well.. Life must go on.. yes memang tak boleh nak dinafikan hati kite akan sentap biler di sakiti oleh mereka2 yg bermulut longkang.. tapi kite kene bijak dlm menguruskan kehidupan kite.. dan kite perlu tahu macam mana nak handle org2 yg perlukan kokedai slap nie! Hihi.. Perkara pertama cara korang nak handle org2 yg perlukan kokedai slap nie adelah korang harus happy ngan life korang.. pedulik kan kata2 puaka itu.. then just enjoy your marriage life with your beloved hubby! Sebab kite berhak happy rather than unhappy! Memang ade jer org2 di sekeliling kite memang suker tengok kite sedih dan lembik2.. kalau korang ikut rentak diaorg.. sapa yg rugi? Korang jugak kan? So just ignore them… and live your life to the fullest!


Dan syukur Alhamdulillah… entry aku yg semalam tu dpt jugak sedikit sebanyak memberi impak positive pada kalian di luar sana..







Yes.. ini lah dia yg aku mahukan! This is what I want from all TTcians group… being positive and be happy!


Thank you so much pada korang semua yg sudi memberikan komen2 positive semalam… lama giler tak dpt komen sebanyak itu! Muahahaha.. ye lah.. aku pahamm.. korang penat2 komen.. tapi aku tak jugak reply kan… bahahahaha… ampunn kan lah aku you ollz… ahkak gonjeng nie memang takde masa nak reply satu persatu komen korang.. walau pun komen skit.. tapi seriously memang aku takde masa nak reply… FB & Instagram pun makan masa berbulan baru aku reply.. tapi disebabkan FB & Instagram tu live update.. biler aku reply aku tag korang.. then korang boleh baca.. so reply lambat pun takpe.! Hehe.. kalau cam kat blog nie tak boleh.. dia tak live update.. korang komen hari nie.. lepas sebulan baru aku reply komen.. jawabnya aku ckp sengsorang aje lah.. korang bukan tahu pun aku dah reply komen korang kan? Ahahaha…


But honestly aku really appreciate kesemua komen yg korang berikan! Bukan sengaja tak nak reply.. bukan budget retis ke hape.. tapi disebabkan kesuntukkan masa yg aku ade.. ngan nak update blog segala.. so masa utk reply komen tu aku gunakan sebaik mungkin utk update blog.! So jgn kecik ati tau kalau aku tak reply kat komen korang.. but kalau korang nak communicate ngan aku.. boleh jerk orang drop email kat aku.. pi carik email address aku kat side bar aku tu! hehehe…


So ok lah korang.. Insyallah nanti biler ade sumber2 inspirasi yg menarik about TTC nie akan aku sharing2 kan lagi kat sini ngan korang yer.! Minggu depan nak sambung cerita Tanah Aina nie.. adoiyaiii.. banyak lagi entry tanah aina on que nie! Ahahaha… So check it out next week yea!

*kiss*


8 comments:

just azura! said...

read about the post yesterday! memang macam viral lah hehe.. keep up inspiring people. gonjeng tak gonjeng pun u tetap gorjess.. saya almost 4 years kawen. yes, we need to live life to the fullest and its not the end of the world pon kalau tak ada anak, banyak lagi benda lain yang ada. banyak lagi benda lain yang sempurna.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, just enjoy ur life. hehee in shaa Allah, akan sampai jua rezeki yang satu itu. sheila doakan yang terbaik untuk semua ~~~

Mila Ahmad said...

kadang-kadang dengan kekurangan yang ada pada diri kita juga boleh rasa bahagia.

Percayalah, being positive

Yang penting kita usaha, doa dan tawakal :)

O'gosh Iskandar said...

kalau kita rasa kita susah...ada orang lain yang lebih susahnya dari kita...bertabahlah...mulut orang selamanya xkan dapat ditapis dan ditutup dengan sempurna..i know you're strong...and to motivate others as well is even stronger...;)

azura ahmad said...

hi neena,

sy silent reader blog neena, sy pon TTC for almost 4 years..btol tue x semestinye TTC nie x happy with husband. sy merasainye..kne kuatkn ati kalo nk layan org yg xphm nie tnye mmg xkn abes..anyway we need to enjoy every second in our life..hehehe

Arena said...

Salam Sis,

First time comment kat sini kot. I was married 9 years before I conceived. Tu pon thru IVF. Alhamdulillah, saya berpeluang jalani IVF dan alhamdulillah I am now a mom. Memang lain hidup bila dah ada anak.

Having said that, i was never unhappy when it was just the 2 of us for the 9 wonderful years. Kami amek peluang tu untuk travel untuk do the things we want, and at the same time buat jugak treatment cuma Allah belum izinkan untuk dapat anak lagi.

Adala episod2 sentap mengadap makcik2 mulut lazer masa raya or kenduri kawen sedara. Takyah amek port sangat kan. Jumpa makcik2 tu sekali sekala jek. Yang penting kita dgn spouse kita happy sudahhh..

after 9 years, we decided to take the plunge, i cuti 6 months concentrate buat treatment betul2, and alhamdulillah, Allah izinkan. We now have a son umur setahun 4 bulan. I ada blog about the treatment in my blog kalau nak baca dan amek semangat heheh. You hang in there sis. Take care.

myza said...

Salam neena n friends
I agree wit you arena.me n hubby ttc for about 6years of marriage.after 4th years we dcided to adopt a cute baby boy.alhamdulillah Allah izinkan n also i agree that we was never feel unhappy whole 4years except annoying statement dr mulut2 nakal buat kita sedih.but now im having 2nd bundle of joys in my womb naturally even im overwght.kun fayakun minta la dgn Allah :) HE IS the best planner!gudluck ttcians

Aisy Syazany said...

Salam neena....akak silent reader blog awk :-) akak setuju sangat dengan entri TTC awk tu....akak berTTC selama 13thn & pelbagai umpatan & cacian akak terima drpd org sekeliling tp alhamdulillah akak ttp bahagia bersama hubby tersayang...pelbagai cara telah akak usahakan drpd moden uiu,ivf & icsi serta pelbagai cara traditional semua telah kami usahakan tetapi tetap belum ada rezeki drNYa & thn ni nk msk 14thn dan alhamdulillah allah makbulkn doa yg x penah putus dr hambanya ini akak preggy secara neutral+ sedikit supplement ....so neena tolong jangan putus berdoa & terus berdoa dgnNya & akak juga sentiasa mendoakan utk semua kwn2 TTC juga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails