COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, March 7, 2014

Lelaki Dayus!



Lelaki yg kaki perempuan adelah lelaki yg Dayus! lagi bertambah dayus biler isteri dah tuntut cerai... tapi dia tak nak ceraikan isteri dia! bende akan jadi mudah kalau ko dah tak suker.. ko ceraikan aje lah! tak yah susah2 si isteri nak naik mahkamah utk mohon cerai!

Common sense.. kalau isteri dah tuntut cerai... maknanya dia pun dah tak hingin nak hidup ngan ko lagi dah! tapi nampaknya ko yg saja jahat dgn tak nak menceraikan isteri ko tu... maybe ko saja main game utk membalas dendam pada isteri ko tu kott.. so that's why ko gunakan kuasa veto yg ko ade utk tidak melepaskan isteri ko dgn cara yg baik... but at the same time ko saja curang di hadapan dia? Heloo.. itu Dayus ok.. bukan macho namanya!

Kau mintak & tuntut isteri ko utk kembali taat kat ko... Amboiii.. Bukan main lagi kuasa veto kau kannn?? Kembali taat apa kejadah nya kalau kau dah sah2 kaki betina? Well utk seorang isteri tuntut cerai dari seorang suami mesti lah bersebab! Takkan lah takde sebab musabab dia suka suki nak mintak cerai dari seorang suami! Itu giler namanya! Nak2 pulak kalau suami dia berharta.. Apa kejadah nya pulak dia nak mintak cerai membabi buta??

Whatever it is... kalau jenis lelaki berharta macam dia tu memang dasar pantang nampak perempuan cantik.. dia tahu dia boleh beli sesiapa sahaja yg dia mahukan! tapi yg si perempuan dok tergila-gila kat si lelaki dayus nie pulak.. confident ker yg lepas ko kawin ngan si dia nanti, lelaki tu boleh hilang sifat dayus dia tu? dan confident kerr yg ko akan sentiasa cantik dimata dia dan dia takkan carik perempuan lain kalau dah memang sah2 dia kaki perempuan?

Ingat yerr.. what goes around comes around! aku dah tengok banyak sgt dah kisah kehidupan yg mana tamparan yg diberikan kepada org lain itu akhirnya ia tertampar kepada muka sendiri! Kalau kite derhaka dekat org tua kita.. Kite jugak akan berhadapan dgn saat dimana anak2 kite sendiri akan menderhaka dgn kita! Kalau kita aniaya kehidupan seseorang.. Nanti satu hari kehidupan kita atau pun anak cucu kita akan dianiaya oleh org lain!

So macam contoh skg nie, kalau kite pernah sakit kan hati org dgn merampas suami org, tak mustahil satu hari nanti hati kite jugak disakiti kerana ade org lain yg akan merampas suami kite! seandainya kite tak melalui saat pahit itu... jgn rasa bangga kerana tamparan itu mungkin tidak kena pada kite.. tetapi ia boleh jatoh pada anak cucu cicit kite! Dan yg pasti, hukuman di akhirat kelak akan tetap menantimu!

Malam tadi aku bagi lakik aku tengok video press conference si Hanez Suraya & si Romie ngok ngek nie.. lakik aku ckp.. "Iyaaaaaaaaa... memang lah kau nak kat jantan nie sebab dia ade money... cuba aku nie yg datang nak ngorat kauu... nak ke kau kat aku nie? aku takde harta apa pun.. yg aku ade AnnZee jer... kau nak ker???"

*tersemburr air yg aku tengah minum tadi!*

Yang pasti si Romie nie ckp dia mula minat dgn si Hanez semasa menonton drama Love You Mr. Arrogant! haaaaaaa... memang sah lah tu... kau suker perempuan jenis low class categori macam si Sherry watak yg dipegang oleh Hanez dlm Love You Mr. Arrogant tu kan... Ye lah.. Baru kenal 2 bulan katanyaa dah boleh pelok2 sakan kat Bangkok... Haaa.. Tak sangka pulak watak Sherry tu betol2 meresap ke dlm diri si Hanez ya?

Apapun buat si Romio tu... Kalau dah betol nak kawin.. Kawin lah cepat ngan si hanez tu.. Apa lagi yg kau tunggu sbb waktu wartawan tanyer.. kau sendiri tak leh nak bagi jawapan sama ade kau masih sayangkan isteri kau skg ni atau tak! Jgn lah bagi alasan yg memperbodoh-bodohkan org kononnya kau tunggu isteri kau tak kembali taat, so that's why ko mencarik kebahagiaan lain! Again aku nak remind kat sini.. Itu sifat seorang lelaki yg dayus! Kau tak mampu nak selasaikan masalah Rumahtangga kau.. Then senang2 kau nak carik kebahagiaan kat luar? Heloo!! Serius kau tak gentleman & takde langsung sifat sorang pemimpin keluarga!

Apa pun aku doakan yg terbaik buat Liyana Manan... Semoga dia akan lebih bahagia lepas ni.! Buat si boy pren girl pren tu.. Aku doakan yg terbaik jugak buat korang berdua.. Semoga tidak terus berada di landasan yg salah! Lepas kan si isteri.. Then you both can just get married!

Adios!

7 comments:

Ayu sukatiakula said...

geram kan tgk video PC diorang tu..tergagap-gagap nak jawab. balik2 da jodoh.. cari kebahagiaan lain konon. syok kat romiang tu sebab ikhlas.sebab tu senang jatuh cinta. itu semua jodoh.tlg jgn pertikaikan.. xleh terima PC diorang ni.putar belit banyak

kalau jantan tu gentleman, settlekan dulu hal mahkamah dia.then buat PC ngn LM bgtau condition diorg..pastu nak PC berkali2 ngan Hamis ni pun xpe.. lebih bela yg haram dr yg halal. mata tu buta dek cinta,sexy,lawa kot

Norma NML said...

Slm...

emokan kalau baca kisah dorang ni..lagi geram bila tgk PC tu...x tkut ke dia dgn hukum karma..Nauzubillah..semoga kita dijauhi dr skp cmtu dik..

http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

Sue-Rya Qistina said...

mmg bodoh la diorg dua tu..geram betul hati ni!! saya baca sis punya entry ni dgn nada menjerit di hati. dasar lelaki buaya darat! dayus!!

Nurzakiah Hanum said...

selamat petang drop here
pagi tadi bz sangat

Engku Artini said...

Wahh kiri kanan semua cite pasal ni..!! Go gooo neena gooo!! I sokong u tau!!

O'gosh Iskandar said...

ui...marah sangat ni...rileks neena...diorang pun dah xtau nak cakap apa tu...si Hanez tu je x abis2 jaja cerita yang dia mangsa keadaan...baik kita fokus doa kat MH370 lagi bagus...

Fareeza Nazim said...

Jenis xsedar diri.. Jumapa kat luar memanglah indah je.. Cer tgk dah kawin esok..eiiiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails