COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, March 18, 2014

Best nya Our Honeymoon Chalet @ Tanah Aina Farrah Soraya Exclusive Eco Resort!

Wah… ramai nampaknya yg teruja dgn Eco Resort Tanah Aina nie yer! Ehehe.. nie baru satu entry korang dah teruja… belum lagi tengok 9 entry yg bakal menyusul selepas nie! Ahahahaha… sabar yerr menantikan kehadiran nya.. maap kan lah kelembapan ku dlm menghupdate blog! Kalau aku 24 jam kerja nya menghupdate blog aje kerojer nya.. memang dah lama dah entry percutian di Tanah Aina nie settle! Ahahaa..


Disebabkan kiteorg celebrate our 8th anniversary.. so sudah semestinya lah kiteorg menginap di bilik Honeymoon Chalet sepanjang menginap di Tanah Aina nie! Ehhh.. jap.. kalau tak celebrate anniversary pun rasanya aku akan tetap pilih nak stay kat Honeymoon Chalet nie sebabbbbbbbbbbbbbbbb…………..


Jom lah layan gambar2 Honeymoon Chalet nie yer… as usual.. sambil kite tengok gambo.. sambil aku bercerita!


IMG_4254 copy
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaa… ini lah salah satu sebab kenapa aku pilih honeymoon chalet nie! Ahaha.. sekali tengok interior bilik nie aku dah jatoh cinta!


IMG_4270 copy
Bilik yg cukup simple.. tapi dgn sentuhan dalaman yg berkonsepkan English style ni telah membuatkan aku telah jatoh hati ngan honeymoon chalet nie!



IMG_5228 copy
Lampu yg romentik menyinari ruangan honeymoon chalet kami!



IMG_5224 copy
Terkadang terasa macam berada di Bali pulak biler ade natural aroma terapi dlm bilik!



IMG_4276 copy
Nak jugakkkkkkkk kannnnnnn! Ahaha…



IMG_4278 copy
Macam biasa.. inspection perlu dilakukan!



IMG_5234 copy
Sukerrrrrr ngan kelambu yg diikat pada katil nie..



IMG_4261 copy
Sessi try test kekuatan tiang katil! Muahahaha…



IMG_4259 copy
Our cute Coffee Table!



IMG_4267 copy
Permandangan dari dalam bilik honeymoon chalet kami!



IMG_4264 copy
Jom tengok apa yg ade kat luar tu!



IMG_4962 copy
Ehhh.. tetiba dah tukar baju dah kenapa??? Ahaha… ok nie dah di hari kedua.. hari pertama tak sempat nak amik gambar persekitaran honeymoon chalet kiteorg sebab petang tu lepas Zohor, around 2PM kiteorg ade activity sgt adventure yg kiteorg join.. so tu yg tak sempat nak berphotogedikss depan bilik chalet kiteorg.. hihi…



IMG_4990 copy
Hari kedua lebih santai..



IMG_4964 copy
banyak masa free and easy.. so boleh lah nak toleh ke kiri…



IMG_4967 copy
Dan toleh ke kanan...



IMG_4988 copy
Dannn jugak toleh ke hadapan!



IMG_4969 copy
Nampak kan ade anak tangga nie? Meh nak tunjuk ke manakah arah tuju anak tangga nie sebenarnya….



IMG_4973 copy
Tadaaaaaaaaa…. Ianya menuju ke arah air sungai yg mengalir deras di bawah sinun!



IMG_4975 copy
So ini lah dia sebab musabab utama mengapa aku pilih honeymoon chalet nie…



IMG_4979 copy
Yes.. our chalet have a direct access to the cold river!



IMG_4983 copy
Ade 4 buah honeymoon chalet di sepanjang anak sungai nie… nampak tak ade beberapa nak tangga yg menyusuri anak sungai nie? Haa… tu semua adelah Honeymoon Chalet.. and chalet yg kiteorg duduk nie adelah chalet yg paling atas sekali.. and ianya lebih privacy sebab terlindung ngan pokok2 yg rendang! Bilik jenis lain takde access direct pada anak sungai tau… tapi still boleh lah mandi air sungai nie.. tapi mandi kat area lain lah.. area nie memang utk org honeymoon aje! Ahaha…



IMG_5055 copy
Nampak tak bilik yg nun kat atas dan dibelakang sana tu.. bilik tu di belakang bilik kiteorg.. so dia takde access direct kat sungai.. and location dia agak tinggi.. bilik tu sesuai utk family!



IMG_4980 copy
Honestly bilik nie best & awesomeeeeeeeeee gilerrrrrrrrrr ok!!!!! Aku sukerrrrrrrrrrrrrrrr … sukerrrrr dan sukerrrrrrrrrr! Ahaha… air sungai jernih dan sgt bersih.. owh.. tersangat lah besttt utk bermandi manda!



IMG_4986 copy
Nanti yer.. kat entry lain nanti aku tempekkan gambar aku sedang bermandi mana di anak sungai nie! Waktu nie tengah terkesima dgn kejernihan & kesejukkan air sungai tu! ahaha…



IMG_5184 copy
Kalau rasa tak nak mandi sungai.. boleh jer lepaking kat verandah honeymoon chalet nie! Seriously memang sgt sgt tenang lepak kat sini… jauh dari haruk piruk bandaraya… yg kite boleh dengar adelah derusan air sungai & burung2 yg berkicauan.. sesekali terdengar bunyi hidupan di dalam hutan yg begitu menenangkan!



IMG_4996 copy
This is the original type of nature relaxation that I wanna have… Very tranquil! Bile hati tenang dan sunyi… kite akan terasa lebih dekat dgn Allah SWT! Kerana apa sahaja yg ade dihadapan mata diketika ini adelah 100% cipataan NYA!



IMG_5002 copy
Kalau duduk dlm bilik pun terasa begitu tenang… bilik takde TV pun takpe.. sebab kiteorg memang nak menikmati bunyi-bunyi alam semulajadi disekeliling kami! Lepak dan tido atas katil sambil pintu bilik dibukak… but please make sure korang berpakaian lengkap okkk waktu tido dlm keadaan pintu terbukak.. risau pulak kang kot2 ade pekerja ke yg nak buat housekpeeing kang.. tak pasal aje dpt tengok wayang free!! Muahhahaha…



IMG_5237 copy
Nie lah bilik Honeymoon Chalet kami selama 3 hari 2 malam…



IMG_5062 copy
Namanya Bilik Pegaga!



IMG_5057 copy
So kalau korang nak book.. boleh request bilik Honeymoon Chalet nie yer!



Ok… dlm bercerita tentang bestnya honeymoon chalet nie… ade jugak a few things yg pada mulanya aku rasa macam kurang best about honeymoon chalet nie.! Nak tahu apakah ia?? Wait for my next entry yea! :D

13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak neena. Alhamdullilah. update juga entri ni. tertunggu sheila. bestnya, rasai keindahan alam semulajadi dengan yang tersayang... walahi, tergamam tengok gambar2 kak.. update lagi ye ~~~

elly nadyra said...

aku ni selalu silent reader aje blog ko ni neena
dah lama nak pi sini
memanjang penuhhhhhhhh aje bilik
payahnya nak booking
share sket camner ko leh dpt booking bilik nih
adakah ko book dh lama gila?

O'gosh Iskandar said...

ok...tahun ni kena pegi honeymoon gak...titik...huhu

Nurzakiah Hanum said...

sangat best sis

Siti Shuhadah said...

bestnyeeeeee...tu je nak cakap... kak nin..nak tau berapa total damage tuk chalet ni..ahaha..x sabar next entry!!

Anis Shafeera said...

Allahurabbi sis...sis belom post entry yg ke 2,3,etc..honestky me dah jatuh cinta dah dgn pemandangan nya...woww sgt...huhu

Allene said...

kak neena... super ohsem.... =)

Syazwani Mazlan said...

BESTNYA!! KAT MANA NI SIS???

Engku Artini said...

Wowwwww wonderful giler best!! Tapi rege pun mesti best kn... teringinnya nk pergi..kena kumpul duit tabung ler dulu huuuu

dalila said...

bestnyeee..cantik gle bilik die..trs turun ank sungai plak tu..siyes best..update lg sis..

Suwaibah YS said...

dah lama x jenguk blog neena...
ska tgk gmbr2 kat blog ni..
bila tgk tmpat ni lagi rase teruja.. nampak seronoknya... :)

Inn Bella said...

Sis neena! I cnt wait till 25.8.2014 ni. Luckily dapat bilik Pegaga same like urs before. Hopefully dh kipas baru yg ada angin. Haha! This would be my best birthday honeymoon trip. Thnx alot for sharing bout the chalet. Happy me!

imojai said...

Sis neena! tq for sharing information pasal tanah aina. Memang sangat best! Saya baru lepas balik honeymoon few weeks ago. Environment yang tersangat lah best and of course exactly macam yang sis cerita dalam blog ni. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails