COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 31, 2014

Tangisan 2014!

IMG_0861
*speechless*

Sebak dan hiba... tak terluah dengan kata-kata dah rasanya!  Ya Allah.. hanya Engkau Maha Mengetahui diatas setiap bencana yg sedang berlaku di saat ini... sudah pasti ade hikmah yg tersurat dan tersirat di atas setiap ujian yg Engkau berikan diketika ini!

Entah kenapa aku dah seakan makin fobia nak naik flight lepas nie... dok terbayang-bayang kalau lah aku menghadapi saat-saat cemas sepertimana penumpang2 yg berada dlm pesawat MH370, MH17 dan QZ8501.. Astaghfirullah hal 'azim!!!  takotttttt nyaaaaaaaaa!!!!!

Mungkin ini lah antara sekelumit hikmah kecil yg Allah cuba suntikkan ke dlm hati dan sanubari ini.. Allah ingin aku sentiasa beringat pada kematian... Yaa.. mati itu pasti!  macam mana pun cara nya.. Bila Tiba saat nya... kite akan pergi jua walaupun sekadar duduk di atas sofa di dalam rumah sendiri! :(




BILA TIBA - kumpulan UNGU

Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapakah kita menjawab semua Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami Mati


Untitled
rumah salah seorang ahli keluarga aku di Kuala Krai!
Tahun 2014 adelah tahun yg paling meruntun perasaan rakyat malaysia... bermula dari MH370 kemudian MH17, banjir kritikal di Pantai Timur dan penutupnya dengan QZ8501!  Ternyata.. berat mata yg memandang... berat lagi bahu yg memikul! Hanya bantuan sekadar mampu di hulur kan pada mangsa banjir..  Semoga mereka yg diuji akan terus cekal menempuhi saat2 getir yg tidak diduga ini! Segala bencana alam... kezaliman.. dan juga musibah yg melanda membuktikan dunia ini sudah terlalu tua... apabila dunia ini aman dan keadilan dpt ditegakkan.. itu bermakna dunia semakin hampiri kiamat!  Nauzubillah.......  


6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

keluarga anum terlibat dengan banjir
kami redha dengan dugaan Allah

zarulfarhana said...

semoga mereka tabah menghadapi ujian Allah

CAHAYA MATA said...

besar sungguh hikmah yang tersembunyi di sebalik segala "peringatan" dari Allah ni..

bagi aku, semua kejadian ni menjadikan aku lebih menghargai orang-orang tersayang yang berada di sekeliling aku.. hari-hari bangun pagi rasa nak cakap I LOVE U kat semua orang...!! semua orangggggg....!!

*sebab kita tak tahu bila kali terakhir kita dapat ucapkan I LOVE U tu kan.....*

Allahu Akhbar..
Pray For Pantai Timur.. semoga mereka tabah.. :'(

CAHAYA MATA said...

apa-apapun Selamat Menyambut 2015 Neena.. :)

semoga 2015 ini membawa senyumaaaannnnn buat kita semua dan blog Neena makin mantoppp dgn gambar2 cantik dan best-best...!!hehehehehee...

Nik Azidah said...

Salam perkenalan dari follower yang ke 1886 :)

Semoga ada sinar baru kepada mereka yang terlibat...ini juga peringatan untuk kita semua...ada hikmah di sebalik apa yang berlaku...

Lan Careno said...

Ya Allah... lagu tu mmg meremang tiap kali dgr... ade sesuatu yg mengingatkan dgn lagu tu dlm hidup sy... huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails