COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, December 15, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Lake Tekapo > Menginap di Lake Tekapo Motels and Holiday Park!


Apa yg korang tengok kat entry2 sebelum nie masih belum jelas kelihatan keindahan sebenar bumi New Zealand! Based on our road trip nie, keindahan sebenar bumi kiwi ini dpt dilihat bermula dari laluan Fairlie nak menuju ke Lake Tekapo! So korang sila lah bersiap sedia utk melihat keGorjesan dan keOhseman bumi New Zealand in this entry and future entries ya! Kalau rasa nak nangis sila sedia kan tisu before look at my entries! Hehehe...


So lepas amik gambar kat dlm hutan yg cantik nie, kiteorg terus kan perjalanan menuju ke Lake Tekapo!


1-IMG_0156 copy

Makin dekat nak sampai ke Lake Tekapo.. makin cantik dan makin jelas keindahan permandangan gunung gunang yg kami nampak! Oohhhh... hati riaang gumbira tak leh nak ckp biler nampak keindahan nie.. nie baru nampak skit hati dah terkinja-kinja kegembiraan... bile sampai kat tempat yg lagi cantik pada nie... korang tunggu je lah tengok gaya aku kat entry2 yg akan datang nanti ya! Hehehe..


2-IMG_0157 copy

Perjalanan memang super ohsemmmmmmmmm! Sangat tenanggggggggggg.... terasa sgt nyamannnnnnnn... huuwaaaaaaaaaa.. rinduunya dgn suasana di jalan raya camginiiiii! Takde kereta + view super cantik = giler bahabi punyer ohsemmmmmm!


3-IMG_0224 copy

Akhirnyaaaaaaaaaaaaa........ sampai jugak ke tempat penginapan kami yg seterusnya ini! Waktu nie jam waktu New Zealand dah almost 4 petang... kalau ikutkan our trip itinerary, kira kiteorg lambat sampai lah ke tempat penginapan nie sebab suppose kiteorg budget nak sampai sini dlm pukul 1-2 petang.. tapi nak buat camne.. dah berhenti banyak sgt tempat nya sepanjang perjalanan nak ke sini.. so nasib lah... huhu..


4-IMG_0273 copy

Our 2 bedroom motel unit yg terletak pada kedudukan nombor 3 dari kanan gambar!


5-IMG_0316 copy

Kawasan resort nie sgt besarrr okkk.. tapi disebabkan kiteorg tak nak kalah.. nak jugak duduk kat bilik yg paling ohsem.. so kiteorg amik bilik motel yg betol2 berhadapan dengan Lake Tekapo! Motel nombor 7 tu lah motel kiteorg!


6-DSC06448 copy


Let’s check out our 2 bedroom motel suite yg kat belakang kiteorg tuh!


7-IMG_0290 copy

Ini lah dia view motel kami ketika kami bukak pintu bilik.. nampak kan ade dua pintu di sebelah kiri gambar tu... so itu lah 2 bilik dlm motel nie... then ade sofas, then ade meja makan yg selesa... and of coz... ade dapur yg super lengkap dgn kelengkapan memasak!


8-IMG_0314 copy

Memang lengkap jugak lah dapur dia coz ade peti ais.. ade microwave dan jugak kelengkapan2 seperti di bawah ini...


9-IMG_0305 copy

10-IMG_0306 copy

11-IMG_0307 copy

12-IMG_0309 copy

13-IMG_0311 copy
Serious lengkap kannn? Cuma batu lesung je lah yg takde aku rasa... ahahaha..


14-IMG_0294 copy

TV pun ade.. tapi takde masa pun nak mengadap TV tu sebab sibuk dgn the real TV kat luar motel kami! Hehehe..


15-IMG_0298 copy

So this is the toilet! aku cam biasa la.. kalau blog out pasal tempat penginapan... sampai ke lubang jamban pun aku bawak korang tengok! Ahahaha... seriously toilet dia damnnn cleannn and big okkkkk! Yg ni baru bahagian shower...


16-IMG_0301 copy

Next to it baru ade sinki and ade another door for jamban!


17-IMG_0302 copy

Berseni sgt en.teman amik gambar jamban nie kan?? Nampak sipi sipi gituu... ahahaa... anyway, Bagus concept toilet dia... aku suke sbb jamban & shower seperated and jauh to one another.. so kalau ade org memerut kat jamban... takde lah aroma ‘mewangi’ tu sampai ke tempat org nak mandi... ahahahhaa...


Ok sette part dapur and toilet, now jom kite terjah bilik2 nya pulak!


18-IMG_0293 copy

Nie second bedroom! Dlm bilik nie memang ade 3 single bed.. so pendek kata utk 2 bedroom motel nie maximum load of people yg boleh masuk adelah seramai 5 org! 2 org tido kat Master Bedroom and 3 org tido kat second bedroom!


19-IMG_0291 copy

And this is our Master Bedroom! This room comes with really good views across that wide window...


20-IMG_0287 copy

Taaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaa!!!! Awesome view right???? Kami amik gambar versi Silhouette bagi menimbulkan keindahan permandangan di luar sana!


21-IMG_0167 copy

Memang giler awesomeeeeeeeee okkkkkkk... duduk kat tingkap bilik camgitu pun dah boleh tengok keindahan yg super gorjes diluar sana! Sebagai habuan menguruskan semua tempat penginapan, so aku ngan en.teman menakluki bilik master bedroom nie! hehe..


22-DSC06250 copy


A teaser for you! Ini lah dia our TV chanel sepanjang berada di motel nie... permandangan yg suuper ohsemmm dari ruang tamu bilik motel kami! Depan tu ade coffee table di ruangan balcony..


23-DSC06457 copy


Our cute little balcony... Ok lepas nie nak bawak korang gie lihat permandangan yg super duper ohsemmm yg berada di hadapan bilik motel kami nie! tapi korang kene tunggu in next entry lah yer.. sbb entry nie khas utk ceritakan pasal accommodation ni jer dulu! Hehehe...


OK.. kalau aku tak bagi tahu harga.. kang confirm ade yg comment and message aku tanyer berapa harga bilik penginapan kami nie! Ye lah.. aku tahu korang perlukan info utk korang gie holiday kat sini nanti kan? Hehe.. ok ok.. nie info utk korang yer...


24-hotel booking


Aku book Lake Tekapo Motels & Holiday Park Lakefront Lodge nie lebih kurang 3 bulan before aku punyer trip ke NZ! Aku buat booking via their official website nie ajer http://laketekapo-accommodation.co.nz/ ... senang book secara online then diaorg reply kat kite with Booking Confirmation nie!


Harga sebenar bilik 2 Bedroom motel tu adelah NZ$170.00 ... so bile ko add on additional people, dia akan charge NZ$20.00 per head.. so utk kiteorg berempat jadi nya total NZ$210.00 for 4 pax! Bagusnya hotel nie kite booking tanpa perlu buat sebarang pembayaran wang deposit! Waktu booking rasanya kite kene masukkan credit card details... tapi dia takkan charge apa2 coz full payment upon kite punyer arrival kat motel! But in case ko tak jadi nak stay kat resort nie, dlm tempoh 48 jam atau lebih awal dari tarikh ko nak stay, ko kene inform pihak motel yg ko nak cancel ko punyer booking! Kalau ko tak inform or less then 48 hours cancellation notice, then diaorg tetap akan charge korang punyer credit card!


Kalau korang takde credit card, aku tak sure how korang nak buat booking coz obviously semua booking memang memerlukan Credit Card Authorization! So kalau nak conver dlm Ringgit Malaysia.. harga motel kiteorg tu jadinya... NZ$210.00 x 2.7 (rate NZ dollar waktu aku pegi NZ hari tu) = RM567.00 ... so bahagi kepada 2 couple.. = RM283.50 for each couple!


Pada aku harga RM567.00 nie tersangattt lah berbaloiiiiiiiiiii okkk! Dah lah boleh accommodate utk 4 org in 2 bedroom... then ade dapur with full equipment.. then ditambah lagi dgn view yg super duperrrrrrrrrr ohsemmmmmmmmmmmm! Kalau dlm malaysi utk harga RM567.00 nie taraf dptbilik hotel jer lah.. itu pun nasib terkadang view pun belum tentu dpt view yg ohsemm!


Ok lah... kalau nak tengok betapa super duper ohsemm nya view dari motel Lake Tekapo Motels & Holiday Park Lakefront Lodge nie... pastikan korang terjah my next entry yea! Serious aku akan buat korang menjerit-jerit panggil nama aku! Ahahahahaha....

6 comments:

elly nadyra said...

gambar akhir tu best gilak moment dia
spent bersama kawan baik ko

pastikan cepat sket up entry dan jangan ada iklan2 entry lain wakakakkakakaka
tq for sharing neena!

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya view

Nor Suhada said...

seriussss cantik view
suka tengok
update lagi sis...nak tengok

Chekgu Azrine said...

Hadoiii....jelesnyala..mmg terbaik bilik dia..
Dan seriusly murah sngt..berbaloi sgt

riza mahmood said...

Terbaeklah Neena...tak sabar tunggu next info...

Lan Careno said...

Perghhhh... view dr bilik pun gitu dah... huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails