COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 3, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Christchurch-Ashburton-Temuka-Timaru > Aku Ingatkan Ladang Biri-Biri Sekali Rupanyaaaaaaaaaaa......


Lepas shopping kat Park N Save, kiteorg teruskan perjalanan utk menuju ke Lake Tekapo... boleh tahan jugak jauh jarak perjalanan dari Christchurh nak sampai ke Lake Tekapo... ianya lebih kurang jarang KL-Kuantan.. tapi disebabkan kami banyak buat sessi singgah menyinggah.. waimaa... dari jarak umpama KL-Kuantan dah membawak ke jarak umpama KL-Terengganu kekdahnya! Ahahaha...


Selepas keluar dari bandar Timaru, kami menyusuri laluan kawasan ladang2 ternakkan! Sampai kat satu kawasan nie, si Lee kata dia ternampak ade tempat yg menarik utk amik gambar... tapi dia dah terlajakkk pemanduan diketika itu! So aku kata.. apa lagi... apply break and buat U-turn lah... so dia pun tanpa berlenggah berhenti di tepi kawasan ladang yg cantik dgn niat nak buat U-turn! Aku budget nampak macam ladang biri-biri.. sekali bile dua kali pandangg aku nampak....

1-IMG_0057 copy

Ladanggggggg bahabi lahh! Muahahahhaha... Sib baik aku tak excited mintak nak amik gambar ngan kambing biri biri yg rupanya bahabi itu! Hahaha...

2-IMG_0068 copy

So ini lah dia kawasan yg kami selusuri lepas buat U-turn kat ladang bahabi tadi! Hehe.. main road dia nunnn kat hujung sana.... so kiteorg dah masuk ke kawasan pinggir ladang dah nie! tapi yg nie bukan ladang bahabi yer.. kalau ladang bahabi memang confirm lah kiteorg tak terjah! Ahahaha... korang nampak tak binatang apa yg ade kat bahagian tepi aku tu??? tak nampak jelas kan? Meh nak zOOm in skit!

3-IMG_0060 copy

It is DEER! Hehehe.... Sumpah cute giler rusa-rusa nie tau.. diaorg semua macam terkejut beruk bile nampak kiteorg berhenti kat tepi kandang diaorg... kesemua rusa nie dok pandang kiteorg like kami adelah manusia paling gorjes di muka bumi nie! ahahaha.. serious weii.. aku lupa nak record video.. tapi gaya rusa2 nie kan... dia macam terpegunn gilerrrr tengok kiteorg... dia punyer padang kat kiteorg tak berkedip-kedip bijik mata dia... then kepala jer berpusing badan maintain pada posisi yg sama! Aku memang bantai gelakk tengok gelagat rusa2 nie semua! Ehh.. bukan main aku cerita beria.. macam lah korang feel apa yg aku feel waktu tuh! Ahaha... eh.. takpe.. aku tahu mesti korang feel punyer lah.. sbb aku citer kan giler bahabi punyer detail! Muahaha...

4-IMG_0064 copy

Ko tengok yg duduk posing kat tengah2 tuh... hehe.. pastu kan... bile kiteorg cuba makin dekat ngan pagar kandang nie ni kan.. dia semua segerombolan lari bersama-sama.. lari bukan dekat ngan kiteorg.. tapi lari menjauhkan diri dari kiteorg! Pastu biler kiterorg jauh kan diri dari kandang dia.. dia pun berlari mendekatkan diri ke pagar kandang... so aku pun amik kesempatan utk bergurau sende ngan rusa-rusa comey nie.. aku kejar dia lari.. aku lari dia kejar! Hahaha...

5-DSC06016 copy

Serious sejuk nak maammmmmm waktu nie! tak ingat berapa degress.. tapi sejukk ya hamatttttttttt!

6-IMG_0067 copy

Kalau ikutkan kiteorg nak masuk ke kawasan ladang nie.. utk amik gambar kat pokok2 cantik di sinunnn.. tapi apakan daya... kawasan itu adelah kawasan larangan kerana ianya berpagar!

7-DSC05968 - blurrrrr copy

So kiteorg decide amik gambar kat sini aje lah! Ok gambar nie blurrrr.. korang kene paham.. kalau kat NZ nie gambar banyak blurr sbb cameraman adelah kesejuukkan! Muahahhaa...

8-DSC05977 copy

Lepaking kat gulungan rerumput...

9-DSC05983 copy

Giler suke ngan gambar nie! ;)

10-DSC06025 copy

Poyo sgt gambar nie kan? Fefeling group K-POK! Ahahaha


Ok.. cukup dulu takat nie.. coz ini jer yg sempat aku gebangkan kat korang utk hari ini! Memang kalau boleh nak buat entry panjang berjelaaa tapi apakan daya... aku is super duper takde masa.! So sudilah kiranye korang terima apa sahaja yg mampu aku sajikan buat tatapan korang diketika ini.. aku tau korang semua memang ohsem sbb korang sentiasa sudi membaca entry2 di I’m Yourss nie setiap hari!


Seriously I love you to the moon and back! Muahciked!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

CANTIKNYA VIEW

Farah Waheda Wahid said...

darling agak2 tahun depan gi mana? ha ha ha, i pulak yang excited nak tau cerita anniversary tahun depan...boleh? giteww...

Allene ALineWorks said...

omey sangat deer tu... best la kak kat sini...

YB Shehan said...

haha. sies aksi deer tu memang kelakar. hahahaha

DJ said...

gambar kat rerumput sgt gorjes!

elly nadyra said...

yup
gambar last sangat cantik
aku suka!

AMIIZAA said...

cantiknya.....baru nak cakap comelnya sibiri-biri...rupanya bahabi hehhehehe:)

Kyra Azman said...

Ala...citela psal entry makanan masa di new zealand...

kelipkelipchumel said...

suka tgk gambar yg kat gulungan rumput tu. santekkk...

sepasang kasut merah said...

bestnyer

d'imans bridal couture said...

kak neena.. gambar sangat OHSEM!!.. boleh tau akk pakai kamera apa.. tq kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails