COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, January 2, 2015

Dugaan Perasaan DiHari Pertama Bekerja Dalam Tahun Baru 2015!



Aku selalu marah lakik aku bile dia selalu pelekehkan lady driver… sebab pada aku tak semua Lady driver is annoying! But today end up aku memang annoyed with this one lady driver… heran macam mana dia boleh dpt lesen sebab bile dia buat reverse parking, dia tak tengok pada side mirror.. dia pandang belakang dgn sekadar memusingkan kepala dia… then bile dah masuk parking.. dia ngan slumber buat tak kisah dgn keadaan kereta yg dia parking secara senget benget tu!


Walhal waktu dia masuk parking, kereta sebelah dia (Myvi putih) tu belum pun lagi masuk parking! Meaning kawasan sebelah dia adelah kawasan parking yg luas terbentang… then why laaa nak jugak impit kereta Chevy aku nih??? Nak kata baru dpt lesen… takde pulak aku nampak sticker “P”! tapi kalau kot ye pun baru dpt lesen.. rasanya waktu test kalau buat parking camgini.. confirm failed nie!


Please lah lady driver… jgn rendahkan martabat kite sebagai Lady Driver! Kite kene buktikan pada para Gentleman di luar sana yg kite adelah Lady Driver yg ade kualiti dlm pemanduan… terkadang dengan attitude sebegini, ia memberi gambaran dan cermin diri kite sendiri! kalau kite buat tak endah, bermakna kite jenis manusia yg tidak mengambil endah dlm setiap ruangan kehidupan kite! Kite juga memberi gambaran yg diri kite nie adelah seorang perempuan yg mementingkan diri sendiri dan jugak tiada sifat bertimbang rasa!


So seandainya kite rasa kite nie tak pandai nak buat reverse parking, kite masuk jer parking secara normal… tak yah nak susah2 kan diri… or else kite cuba buat latih tubi reverse parking tu.. buat sampai kite pandai.. jangan putus asa okk.. ingat practice makes perfect!


#IniBukanEntryMerempan

#IniSekadarLuahanPerasaan

#DugaanUntukMenjadiLebihSabar

9 comments:

SH said...

Assalam..penah jadi kt sya, kete bibah (viva) parking rapat kereta sya, smpai nk bukak pintu pun tk boleh! terpaksa masuk ikut pintu penumpang....lady driver jugak kalau tgk dr hiasan dalaman kereta dia...nasib dia baik kena kt sya, kalau org lain mungkin dah berderai cermin kete dia...
sabo ye neena - ur silent reader...

CAHAYA MATA said...

setuju.....!! :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Setuju sangat... mungkin dia tak kisah kereta dia calar kot...

DYatie ABakar said...

Klu Yt parking kan. Smpai keluar la dari kereta dulu nak make sure balance kiri kanan. Hahaha. Walau kereta ku buruk ku riso tercalar. Huuuu.

Mar Mansor said...

janji boleh je ek

Nur_cahayamataku said...

kak, saya pernah kene macam akak. Dia parking dekat je dengan kereta saya, menyirap juga la kan.. tapi tak bole buat apa pun, sabar je la....

Chekgu Azrine said...

Mmg lady driver mcm tu mostly la neena.ni br yg parking.yg bwk keta mata tgk lain stereng pusing kt lain...pun ada!

Siti Zawiyah Rahmat said...

Kalau saya pun geram jugak kat driver kereta hijau tu Neena.. huhu.. sabar jela..

Lan Careno said...

Wakaka... dah x terlayan dgn lady driver... sabor jer mampu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails