COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 17, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Lake Tekapo > The Awesome View of Lake Tekapo!


1-IMG_0228 copy


Disebabkan keesokkan hari nya kiteorg kene keluar awal pagi dari bilik motel kami di Lake Tekapo Motels & Holiday Park Lakefront Lodge nie utk meneruskan perjalanan yg seterusnya, so petang tu jugak lepas check in kat bilik motel.. kiteorg terus lepak dan menikmati keindahan Lake Tekapo yg betol2 berada dihadapan our Motel!


2-IMG_0284 copy

Ok to be more specific.. this is the actual view from our 2 bedroom motel suite! Seriously the view are super duper awesomeeeeeeeee okkkkkkkk!


3-IMG_0233 copy

Jom aku bawak korang lihat tempat nie dgn lebih dekat lagi!


4-IMG_0241 copy

#FollowMeTo ... and enjoy the amazing views of Lake Tekapo


5-DSC06267 copy


6-DSC06268 copy


7-DSC06251 copy


8-DSC06252-X copy


9-DSC06255 copy


10-DSC06261 copy


11-DSC06313 copy 1


12-DSC06318 copy


13-DSC06321 copy


14-IMG_0170 copy

15-IMG_0176 copy

16-IMG_0181 copy

17-IMG_0197 copy

18-IMG_0199 copy

19-IMG_0200 copy

20-IMG_0204 copy

21-IMG_0202 copy

22-IMG_0203 copy

23-IMG_0205 copy

24-IMG_0221 copy

Ahahahaha.. macam??? Muntah darah tak korang menonton lambak kan gambar2 aku kat Lake Tekapo nie????? Relaxxx.... ade banyakk lagi nieeeeeee... so please fasten your seatbelt... and do enjoy the restttttttttttttttttt of my kebabommm pictures! Hehehehe.....


25-DSC06311 copy


Serioulsy I’m soooooo speechlessssssssssss when I’m here!!!! Hati ini tak berhenti mengucapkan Subhanallah... Maha Suci Allah... Allahuakhbar... Allah Maha Besar!


26-IMG_0180 copy

Both of us rasa macam sedang bermimpi.. macam tak percaya dgn apa yg kami lihat di hadapan bijik mata kami itu adelah satu yg realiti!


27-DSC06302 copy

Ini bukan mimpiiiiiiiii.. Ini betol betol punyer kejadiannnnnn... yeaa... kami memang sedang berdiri di bumi terindah ciptaan Illahi!


28-IMG_0230 copy

I’m the Hazline Show girl... hehehe...


29-DSC06276 copy


And we are The Pukaki Group! Ahaha...


30-DSC06380 copy


Kiteog nak turun ke kawasan pinggir tasik tekapo nie... jom ikut kami!


31-DSC06392 copy


Gigih okkk.. nak jugak turun ke pinggir tasik.... siap bukak boots and berjalan atas batu2 kelikir nie dgn berstokin sahaja! Ahahaha...


32-DSC06397 copy


Aaaaauuuwww.. suke lah gambar nie..! aku pegang sebelah boots and en.teman pegang lagi sebelah boots... hehehe...


33-IMG_0261 copy

Yeay... akhirnya sampai jugak ke pinggir tasik tekapo! Hari dah nak sun set nie.. so kene amik gambar bebanyak sebelum matahari membenamkan diri nya!


34-DSC06415 copy


35-DSC06419 copy


36-DSC06421 copy


Gambar kami lakik binik tanpa sebarang caption yg menarik sebab permandangan kat belakang kami tu dah super menarik! Hehehee..


37-IMG_0247 copy

Gila tak nak rasa air tasik kat New Zealand nie?? penattt aku terbang beribu batuuu... dah sampai sini harus lah main cecah2 air walaupun dengan tangan!!!

38-IMG_0252 copy

Sejukkkk gigil gigill ok air tasik dia and it is super duper clear water!! Jenihhh ya hamaaat! Ok lepas nie just layan gambar kami memain ngan air tasik tekapo nie ya!


39-DSC06406 copy


40-DSC06409 copy


41-IMG_0254 copy

42-IMG_0257 copy

Kalau tak sejuk air nya.. mau aku terjun main air tasik tuh! Ahaha...


43-IMG_0259 copy

Sorry lah.. harap2 korang tak bosan tengok muke aku kat tempat nie... sbb memang aku suruh en.teman amik gambar banyak2 sepanjang berada di bumi New Zealand nie sebab penat aku travel jejauh... duit dah banyak keluar... so gambar tolong jgn nak kedekut... biar lah gambar tu nampak macam lebih kurang sama jer angle nya... tapi aku tak fedulikkk yg penting aku nak gambar kat NZ nie cecah ribu-ribu keping! Ahahahah..


44-IMG_0268 copy

Aaaaaaaarrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhh!!! I just couldn’t believe it!! Sumpah till now.. aku tengah dok karang entry pasal percutian di New Zealand nie... aku rasa macam tak percayaaa yg aku dah sampai kat sini!! Isshhh.. susah lah nak describe! I just can screammmmmmmmmm and tell you that I couldn’t believeeeeeeeee ittttttttttttt!!! Ahahaha...


45-DSC06424 copy


Ok lah.. jom pulang dan naik semula ke resort penginapan! Hazabb lah nak meredah batu2 kelikir tu balik semula... haha.. akibat pakai bootss bertumit kannn.. so hadapp lah ko gonjengg!


46-IMG_0270 copy

Sesampai nya di atas.. aku kepenatan tahap gabann... tengok2 ade port lepak yg sumpah ohsem gilerr... so apa lagi... hilangkan sakit kaki kat sini lah buat seketika! Ya Allah... sesungguhnya mata ini tidak jemu2 melihat permandangan yg cukup indah dihadapan ku ini!


47-IMG_0234 copy

En.teman dah sampai ke bilik motel kiteorg.. tapi aku masih lagi kat hadapan itu... ahahhaa.. sumpah weii.. rasa nak dudukkkkkkkkkkkkkk jerrrrrrrrrr kat depan tuh and mengadappp keindahan pergunungan dan jugak tasik tekapo tu tanpa henti!


48-IMG_0317 copy

Tapi apakan daya.. cuaca semakin gelap... dah nak sunset dah pun time nie... tapi permandangan masih lagi terlalu ohsemmmmmmmm utk aku tinggalkan!


49-IMG_0321 copy

YES! Kiteorg memang tak nak tinggalkan panorama yg super ohsem tuuu.. so petang tu jam lebih kurang 6.30 ptg.. nak makan malam belum ready lagi.. so kite pre-dinner dulu ngan hot mushroom soup with bread and orange juice sambil menikmati permandangan matahari terbenam di hadapan kami itu!


50-DSC06464 copy


Ohhhhhhhhhhhhh... ohsemmmmmmmmmmn nyaaa feeling time nie!! cuaca sejukkkk kat luar tu tak merosakan perasaan kami utk bersantai-santai di luar balkoni bilik motel kami nie! si Za and Lee tak tahan sejuk... aku ngan en.teman kira lebih kebal dari diaorg lah.. so dpt lah kiteorg dating berdua-dua an di luar nie... while them makan hot mushroom soup dlm bilik motel jer! Hehee...


Mushroom soup tu panas berasapppp okkk.. tapi disebabkan cuaca sejuk ya hamatt.. tak terasa pun makan soup yg berasap-rasap tuh! Hihihi... but percayalah... I just could not describe the feelings when I’m here at Lake Tekapo! Ini lah tempat pertama aku melihat keindahan sebenar new zealand yg mana pergunungan salji + tasik membiruuu bersekedudukan!


Allahuakbar... sesungguhnya Allah Maha Besar.. Allah Maha Pencipta... Allah Maha Agung! Yes... disini aku benar2 terasa kebesaran Allah SWT.. setiap pandangan ku dikelilingi dgn keindahann yg tak terungkap! Even now bile aku tengah create entry nie aku terasa seperti masih berada di sana sebab ketenangan dan keamanan di bumi kiwi ini begitu melekat di dalam hati dan sanubari aku!


Ok.. lepas nie aku akan cerita kan 2 kerja giler yg aku lakukan sewaktu bermalam di lake tekapo nie.. so korang nantikan entry aku yg seterusnya ya! Kalau nasib korang baik adelah entry tu... kalau tidak tunggu lah 2-3 hari lagi baru aku up entry tu! ahahaahhaha...

10 comments:

6ky said...

lama nk tunggu Neena update.. sgt cantik pemandangan

Nana said...

wowwww...
cantikkknyeee...pemandangan...
air tasik tuuu...jernih....

:: Cik Viva :: said...

waaa...cantiknya gambar..

UmmiAdamrifqi said...

Subhanallah. ..cantiknya...Maha Hebat Allah tuhan pencipta sekelian alam. ....

Aina Ana said...

Subhanallah!

Memang betul, once dah pergi New Zealand..keindahan alam ciptaan Allah ni tak terucap dengan kata. Saya pergi Queenstown pun duduk lama2 di stesen Skyline Gondola kat atas nun. Berjam-jam duduk atas sebab tak puas tengok Lake Wakatipu & The Remarkables.

farah sipepel said...

cantik gunung2 tu..
mcam lukisan je tengokk...

Noor Maizatulnadia said...

suka folow semua entry kak neena.. i hope one day i will feel like u.. dan paling suka entry melepas geram tu... ergggghhh.. mendalam entry tu..

Sue said...

awesome!!! ni yg rasa nak terbang gi lake tekapo jugak ni hahaha...

Lan Careno said...

Pemandangam ohsemmm dgn gmbar yg super ohsemmm... menangis tgk gmbar2 tu... huhuhu...

datin ida DY said...

cantik sangat semua gambar2 neena. biar beribu pun mmg tak puas tgk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails