COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, December 11, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Christchurch-Ashburton-Temuka-Timaru-Fairlie > Jatoh Cinta Pandang Pertama!


Sejak hari pertama aku menjejakkan kaki di bumi kiwi nie, aku belum dpt tengok lagi the real of New Zealand... sampai lah di laluan Fairlie nie... kami semua like menjerit kegembiraan bile nampak keindahan ini........


1-IMG_0111 copy

Owhhhhhhhhhhhhhhhhlalalallalalla... terujaaaaaaaaaa gilerrr ok bile mata dpt tengok gunung bersalji nie.! sumpah dah ku telah jatoh cintaaaaaaaaaaaa pada pandangan pertama ini!


2-IMG_0113 copy

Aku siap suruh en.teman amik gambar close up! Ahaha.. giler jakunnnnnnzzzz!


3-IMG_0107 copy

Maka dengan pantas nya aku mintak utk berhenti di tepi jalan!


4-IMG_0125 copy

Gambar first ngan gunung salji di New Zealand! Ahahhaa...


5-IMG_0139 copy

Gilerrrr excited hokeyyyyy! Nie baru skit the true color of new zealand yg aku nampak aku dah speechless.. belum lagi nampak the pure of New Zealand.. huhuhu...


6-IMG_0146 copy-X

Aku yg masih lagi control gorjes sebelum aksi gonjeng sebenar keluar!

7-DSC06237 copy


Haa... tu dah mule nak bergonjeng-gonjengan dah! Ahaha..


8-IMG_0143 copy

Ok tempat nie cantik sgt... so tak leh nak gonjeng2 sgt lah.. tempat cantik kene lebih pada aksi gorjes! Hehe..


9-IMG_0116 copy

Jalan kat sini memang lenggang giler.. sepanjang kiteorg berhenti kat tepi jalan nie, boleh dikira berapa banyak kereta yg melalui jalan nie..


10-DSC06240 copy

11-IMG_0150 copy
Disebabakan jalanraya super lenggang.. So let’s rockin atas jalan raya! ahaha....


12-IMG_0137 copy

The most happiest thing di kala ini adelah cuaca yg agak baik! Seriously sepanjang perjalanan cuaca agak mendung... awan tebal sgt... but when we reached around this area... cuaca mendung bertukar cerah.. langit kelabu bertukar menjadi biru! Alhamdulillah... happy sgt2!


13-IMG_0082 copy

Ok dari sini perjalanan dah tak berapa nak jauh dah utk sampai ke Lake Tekapo.. ohh.. sumpah waktu nie tersangat lah over excited biler tengok gunung2 salji didepan kami nie... So lepas nie check it out our next accommodation at NZ ya! ;)

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

INDAHNYA VIEW

careno said...

Ya ampunnnn... indahnya ciptaan Allah...

Wawa Ezrill said...

cantik sgt terasa macam kat sana.. xsabar nak tunggu next entri

Chekgu Azrine said...

Subhanallah cantiknya pemandangan kat NZ...teruja tgk

Nina Hamdan said...

Cantiknya ciptaan Ilahi.. Termasuk akak! Akak gojes sangat..

farah sipepel said...

cantik sangat2 tempat ni..
pic akak sume gojes2 tau..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails