COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, December 10, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Christchurch-Ashburton-Temuka-Timaru-Fairlie > Nasib Baik Tak Kena Serang Dengan Binatang Buas!


Walaupun aku skg nie taraf aku mengHupdate blog taraf lagi slow dari siput babi berjalan... ketahuilah yg aku tetap bersemangat utk update blog aku nie dari hari ke hari! Semangat aku tu datangnya dari korang yg selalu bagi komen2 yg mencairkan hati aku nih... korang kata korang tertunggu-tunggu aku update citer NZ... alalalalalala... sweet nya! Kadang rasa sedih pun ade gak.. ye lah buat korang tertunggu-tunggu utk baca update terbaru pasal citer NZ nie... terima kasih lah diatas kemanisan korang tu yer... insyallah aku akan update jugak citer NZ nie sampai ke titisan terakhir walaupun aku complete kan citer nie pada 31hb December 2015! Ahahaha.. setahun punyer tempoh tuu...


Ok lah.. jom kite sambung balik citer kite di New Zealand.. masih di hari ketiga... hari ketiga nie bersamaan dgn hari pertama kami buat roatrip di NZ! Ahahaha.. adoiii... letih betol rasanya.. ok.. sesapa yg dah terlepas episod2 sebelum nie.. sila lah baca dari mula entry percutian aku di New Zealand nie ya!

Dari Timaru, kami meneruskan perjalanan dgn melalui Fairlie utk ke Lake Tekapo! Macam biasa... si Rosli memang pantang nampak tempat yg ade potensi utk amik gambar.. our first pit stop di area Fairlie adelah di area....


1-IMG_0084 copy

Tepi jalan nie!


2-IMG_0088 copy

Kat tepi jalan nie ade kawasan hutan jer pun.. tapi di mata para photographer.. ianya adelah satu tempat yg menarik utk amik gambar potraiture!


3-IMG_0091 copy-X

Baiklah.. kami yg para model ikutkan aje kehendak para photographer!


4-DSC06139 copy


5-DSC06140 copy

Harap kalian tak berdarah bijik mato! Ahahaha.....


Ok.. mintak maaf.. kat sini memang kami takde buat kerja lain melainkan bergambo! So sila berdarahkan bijik mata anda! Ahahaha...


6-DSC06062 copy-X


7-DSC06112 copy


8-DSC06119 copy


9-DSC06154 copy-X


10-IMG_0101 copy

Ok skg sila bernanahkan bijik mato yg dah berdarah tu tadi pulak!


11-DSC06067 copy


12-DSC06070 copy


13-DSC06075 copy


14-DSC06074 copy


15-DSC06128 copy


16-DSC06136 copy

Ok.. dlm banyak2 gambar.. gambar nie paling aku suker...

17-DSC06127 copy


Serious mana ko nak dapat tengok gambar model couple yg beraksi camgini... yg si model pompuan bukan main sakan berposing... sekali datang model lelaki dgn gaya seperti agak ghairah disitu sebab menarik seluar nya ke atas! Ahahahahaha...


18-IMG_0097 copy

Seriously bile aku fikir2kan balik tempat lokasi kiteorg amik gambar nie macam agak scary jugak! Bukan apa.. hutan nie agak tebal dan memang sunyi gilerrr ok...


19-IMG_0099 copy

Buat nya tetiba keluar binatang buas dari belakang aku ni macam mana? Or maybe ade ular berbisa yg datang nak patok kiteog macam manaaa??? Huuwwaa biler fikir2 balik memang scaryy! Hahahaa...


20-IMG_0106 copy

Tu yg aku tak berhenti jugak dok toleh ke kiri kanan dan belakang aku waktu dok dlm hutan waktu amik gambar nie... huhu...


So ini adelah salah satu kerja giler pertama yg kami lakukan di NZ! Slumber jer parking kereta tepi jalan.. tinggalkan barangan peribadi dlm kereta bersama-sama kunci kereta di dalam kereta... then spend our time kat dlm hutan belukar nie tanpa memikirkan kehadiran binatang liar, buas dan berbisa yg mungkin menerjah kami sewaktu kami berada disini.... Alhamdulillah.. kami selamat... kereta kami pun selamat.. terfikir kalau kat malaysia buat camgini.. dah lama dah kami kene culik.. kereta dah kene bawak lari oleh org jahat! Huhuhu...

9 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Awesome!!! =D

Siti Shuhadah said...

oh giler scary kak nin!! mmg dok terbayang cite wrong turn dah ni...hehehehe...

wafaa mokhtar said...

memg ohsem sgt gmbr2 nih kak!!sbb tue sy asik tertunggu2 je hapdet dr akak gonjeng lg meletop nih!thumb up!

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
cantik sgt view

Marziah Zakaria said...

kak neenaa !!!!

serious cantik gila!!! cantik gilaa!!! cantik gilaaa tempat tu...

thanks to Mr photog yg amik gambar...memang berseni..model pun pndai posing...

AMIIZAA said...

salams neena, cantik sangat.....pemandangan tak jemu dilihat:)

@kutopsecret (Dahlia) said...

suka la tgk pic sis neena...
Suka tgk kaki sis

yana halim said...

Cantik sgt ni neena....meletops! Scary tu kemudian2...haha..

sumysya said...

cantiknya gambar2...very nature...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails