COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 5, 2013

Penderaan Diri Pada Syawal Yang Ke-4!

Raya ketiga kami sekeluarga tak ke mana-mana... kiteorg just lepak kat rumah MIL aje! Cuaca bukan main panasss... dah macam sotong kene bakar dah memasing kekdahnya!  haha...


Untitled
Pakaian rasmi pada hari raya ketiga!  en.teman berTshirt Pagoda + kain pelekat.. dan aku pulak berTshirt + seluar tido ajer!  memasing dah puas berGorjes sakan pada hari raya pertama dan kedua.. so pada raya ketiga masing-masing memilih utk bergaya gonjeng sahaja! ahaha... 


Untitled
Biler abg dan adik berjumpa... inilah jadiknya!  memasing dok membelek camera godang masing-masing!

Basically on 3rd Syawal.. kami sekeluarga banyak menghabiskan masa bersama-sama... lepak sama-sama.. main game kat iPad sama-sama... then masak sama-sama.. makan sama-sama.. tengok TV sama-sama.. oh malam tu pulak ade perlawanan bola antara pasukan Malaysia VS Barcelona.. memang gegak gempita rumah MIL malam tu.. serious best gilakkkk! ahahaha...

Gambar pada hari ketiga syawal memang tak byk sbb en.teman takde mood nak amik gambar.. maybe sebab cuaca terlalu panas.. dia pulak jenis manusia yg sgt kuat berpeluh.. maybe dia tak selesa.. so tu yg dia tak amik gambar!  takpe lah... takde gambar pun takper.., aku boleh ajer gambar kan suasana pada hari kejadian tu kat korang! ahaha..

But honestly memang enjoy lah pada hari raya ketiga nie.. .walaupun kami tak berjalan raya ke mana-mana.. tapi kami semua sgt enjoy sebab dpt berkumpul bersama-sama!  yg kurang enjoy satu jer... aku tak sanggup nak bukak mulut dan sumbat makanan dalam mulut! ahahaha.. serious kalau lepak kat umah MIL nie.. kerja lain takde.. melain kan melakukan aktiviti makan dan makan dan makan dan makannnnnnnnnnn ajer kerojer nya! huhuhu...

Then pada hari raya keempat.. baru lah kiteorg sekeluarga keluar berjalan raya.. kiteorg ziarah sepupu en.teman kat Manjung, Perak!

IMG_0684 copy
Kami sampai Manjung just nice utk makan tengahari!


IMG_0687 copy
MIL with her younger sister!  Aku yg susah hati memikirkan berapa banyak lagi pertambahan berat badan yg bakal berlaku! huhuhuu..


Dah kenapa kauu nie gonjengg???


IMG_0683 copy
ni namanya penderaan terhadap diri sendiri! terlebih amik dose makanan.. maka ini lah jadiknya! huhu... serious weii.. aku memang tak pantang makan biler setiap kali hari raya.. yg aku pantang adelah pantang nampak makanan!  dengan segala tok nenek kuih raya aku bedal! ahaha.. memang bersungguh-sungguh aku makan... sampai tak fedulikss dah mak mertua duduk sebelah!  lantak lerr.. yg penting aku melantakk! muahaha... tapi MIL aku sempoii.. dia suker tengok aku makan banyak sebab dia selalu igt aku on diet dan jaga badan... sekali biler balik kampung... dia tengok aku makan over dose.. baru dia tahu yg sesungguhnya anak menantoo hantooo dia nie kuat makan orgnya! hahaha...


IMG_0742 copy
Sib baik lah jubah gorjes nie ade.. berjasa lah jugak ia utk menutup segala lelamak tepu yg berselerakkan di body ku! hu hu hu....btw, melihat kepada jubah nie.. aku rasa korang mesti dah tahu aku beli dari mana kan?  sbb aku dah ade a few jubah yg sama camgini tapi cuma tone warna nya ajer yg berbeza! So tak yah lah aku gebang kan lagi kembali kat mana aku beli jubah nie yer.. pepandai lah korang mencarik jawapan nya di ruangan Wardrobe aku nie! hihi..


IMG_0691 copy
Sebelum pulang.. gambar kenangan bersama harus diabadikan.! Thank you so much to cousin en.teman yg menjamu makanan cukupp enaak buat kami sekeluarga!  Insyallah tahun depan kami pasti datang lagi!  hihi..
(From left:  my biras a.k.a sister in law, cousin en.teman, si gorjes gonjeng, my mom in law, untie en.teman and my sister in law!
)


Dari Manjung, kami bertolak ke Ipoh... tujuan utama bukan nak pergi melawat sesiapa tapi kami nak pergi makannnnnn semata! ahaha... lepas makan nasik vanggey kat Ipoh.. baru lah kami sekeluarga pulang ke pangkal jalan...  


IMG_0706 copy
sesampainya di rumah.. sempat lagi adik ipar & abg ipar aku main bunga api kat luar rumah! 


Sesungguhnya... Aku tak dpt nak maafkan diri sendiri atas penderaan yg dilakukan terhadap diri sendiri! Dah makan banyak.. Lepas tu tido! Lepas tu makan banyak lagi.. Lepas tu tido lagi..aaarrrgghhhh.... bertengkekk-tengkekkk lomakk berjaya diternak di hari raya ni! T___T

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok raya

suezen said...

bestnyer beraya kt kg:)

mizlynaibrahim said...

kak nin,umah MIL akk cm pena sy tgk tv laaa... btw besh gilerrr ade kg bole blik rayeee

Rizziela said...

x per.. lepas ni diet balik

zeera lily said...

raya & makanan x dpt dipisahkan..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails