COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 29, 2013

Kisah Tangisan, Melting MakeUp & Si Pembuli di Pagi 1 Syawal!

Tetiba aku rasa blurr.. tetiba jer jadik tak tahu nak membebel apa about cerita di pagi 1 Syawal! Haha.. sebab biler aku tengok balik gambar2 di pagi raya hari tu.. aku rasa gambar2 tu semuanya mempunyai seribu satu cerita nya yg tersendiri! So aku rasa aku tak perlu elaborate about it so much.. so this time aku nak leave it as it is! Biar kan gambar-gambar ini bercerita.. bak kata org putih.. "A picture is worth a thousand words"!

Ehhhh.. mana boleh aku tak membebel langsung! Hahaha… so kasik aku chan membebel skit kat sini ek.. actually tahun nie turn beraya kat kg en.teman.. tapi disebabkan aku ngan en.teman tak dpt nak bercuti sehari sebelum hari raya.. so that’s why lar kami beraya kat KL dulu tahun nie!

Nasib baik lah kampong en.teman tak jauh mana.. so pada satu hari raya tu dpt jugak lah kiteorg balik ke kampong en.teman di Felda Besout nunn… and memang biasanya itu lah routine kiteorg kalau setiap kali berhari raya di KL pada hari raya pertama.. around lepas Zohor ajer kiteorg dah gerak balik kampong en.teman.! sebab kat KL routine biasa pun kiteorg akan berkumpul di rumah my dad.. then by before zohor kiteorg dah sampai rumah Mak Long aku kat Cheras.. then lepas Zohor kiteorg dah takde free dan tak kemana-mana dah… So that’s why aku ngan en.teman terus balik kampong!

Ok.. malas nak bebel lagi.. jom layan gambar2 yg sempat di rakamkan pada 1 Syawal yg lalu! 

IMG_0042 copy
For the first time kiteorg tak makan makanan hari raya di pagi hari raya! Haha.. sebabnya kiteorg tak nak makan berat2 sgt pagi tu kat umah my dad sebab before lunch kiteorg semua berkumpul di rumah Mak Long aku kat Cheras yg mana dah tentu2 akan makann berat like rendang, ketupat, kuah kacang, mee rebus dan macam-macam lagi! So kalau dah makan berat2 pagi raya tu.. confirm nanti kat umah Mak Long aku dah tak leh nak makan lagi.. so tahun nie kiteorg ubah plan! Ahaha.. walaupun dah masak rendang ayam.. ketupat dan kuah kacang segala.. tapi juadah hari raya yg dah dimasak tu boleh di makan pada hari raya kedua.. no hal punyer! Hehehe…
 
IMG_0045 copy
Akak aku order carrot walnut cake yg menjadi favorite kami sekeluarga! Seronok gak biler dpt makan something light di pagi raya! Minum ngan air Teh-O panas.. sooo soothing!

Seperti biasa.. lepas balik dari sembahyang hari raya… then breakfast.. then di susuli dgn sessi mintak ampun maappp & kutipan duit raya di pagi hari raya pulak! Bak aku kata tadi.. utk gambar2 nie semua aku nak biarkan "A picture is worth a thousand words".. biar lah gambar menceritakan segalanya!


IMG_0057 copy



IMG_0067 copy





IMG_0077 copy



IMG_0081 copy



IMG_0335 copy



IMG_0340 copy



IMG_0091 copy



IMG_0109 copy



IMG_0112 copy




IMG_0114 copy




IMG_0098 copy



IMG_0101 copy



IMG_0063 copy



IMG_0157 copy



IMG_0132 copy



IMG_0133 copy



IMG_0139 copy



IMG_0172 copy



IMG_0177 copy



IMG_0178 copy



IMG_0200 copy



IMG_0252 copy



IMG_0266 copy




IMG_0304 copy





IMG_0309 copy




IMG_0229 copy




IMG_0231 copy




IMG_0235 copy






IMG_0236 copy





IMG_0238 copy






IMG_0242 copy



IMG_0249 copy



Yaaa ampunnnnnnnnnnnnn….. gonjenggg gilerrrr kan rupa aku kann??? Muaahahahaha…. Abissssssssss cair lolehh make up I okeyyy!! Nampak lining baekkk punnyer atas pipi I yg gebuu itu! Hahaha.. lantak lerrr.. feduliksss apa aku! Air mata mana boleh tahan dari berguguran di pagi hari raya kan?? huhuhu… walaupun budget takmo nanges.. don’t nanges-nanges.. but tak boleh lahhh.. stress haaku biler ade hati sinipis kulit bawang nie.. cepat ajer nak cengengg! Well.. no women no cry lah katakan! Haha…

Anyway, seperti biasa.. aksi bersalaman versi kami lakik binik nan hadoo sebab aku ngan en.teman selalu nya lebih suker buat secara berduaan di dalam biilik! Hahaha… Ye lah.. lebih privacy gitu.. nak ckp apa pun rasa bebas ajer utk bercakap.. takde lah nak control-control bicara di depan family members! Macam aku yg agak kurang kemaluan nie ok lagi kalau nak mintak maaf depan org ramai.. kene kat en.teman kangg.. dia main bantai senyapp ajer tak bercakap.. haihh.. tak leh jadik.. apa ko ingat aku sorang ajer yg banyak dosa ngan ko? Muahahaha.. so kalau kami berduaan dlm bilik.. best skit.. dia akan hug aku.. dia akan ckp jugak yg dia pun mintak maaf sama... dia pun boleh nangis sama-sama ngan aku… hehe…

Itu pun tak semua moment yg sempat en.teman captured cam waktu Atok bagi duit raya kat kakak Faten & Abg Mamat... Untie Nin bagi duit raya kat kat Kakak Faten ngan Atok pun takde.. aiyakk.. gamaknya cameraman tengah touching kott lepas tengok binik dia melalakkk sampai keluar lining kat mukaa! Muahahaha.. end up yg paling untung budak kecik dua ekor tu si Qaseh & Anith Zara.. bukan main banyak gambar dia berdua dpt duit raya! Hehe...

Anyway, kebiasaannya waktu nak bagi duit raya.. aku yg akan bagikan pada anak-anak buah aku! Biler belah en.teman.. nanti en.teman yg akan bagi kan! Tapi tahun nie Qaseh kene sakat dengan Untie Nin & Uncle Nuar dia! Aku saja tak nak bagi dia duit raya.. aku suruh Uncle Nuar dia yg bagikan duit raya tu pada dia! Hehehe.. punyer lah si Qaseh cuakkk.. pening kepala dia memikirkan macam mana nak dptkan duit raya dari Uncle Nuar sebab dia kan takot bebenor ngan Uncle Nuar dia tuh! Haha… Ok jom tengok aksi Uncle Nuar sakat Qaseh waktu nak bagi duit raya!

IMG_0203 copy
mula-mula Untie Nin ugut.. kalau nak duit raya... 


IMG_0205 copy
Qaseh kene cium Untie Nin dulu!


IMG_0210 copy
Amikk kauu.. dpt chop mohor Untie Nin kat muke! hehehe...


IMG_0211 copy



IMG_0213 copy
Kesian Qaseh kene buli.. dah cium.. tapi Untie Nin tak nak bagi duit raya!



IMG_0314 copy
Notty Uncle Nuar tau.. mula-mula suruh salam..

IMG_0325 copy
lepas tu kata tak der duit raya utk Qaseh!



IMG_0328 copy
Lepas tu.. ulur jugak sarung angpau.. tapi biler Qaseh ulur tangan nak amik angpau tu... tup-tup Uncle Nuar ulur jari! Hahaha..



IMG_0329 copy
Nasib engkauu lah Qaseh dpt sorang uncle yg sewel cam gini! haha..

Setahun entah berapa kali jer Qaseh boleh tengok senyuman Uncle Nuar…  rasanya boleh dibilang.. biler hari raya.. biler ade majlis harijadi! Haha.. Uncle Nuar poyoo ngan Qaseh.. suker buat muke masamm dan ketat dekat Qaseh.. kengkonon dia adelah seorang Uncle yg sangat garang! Haha..



IMG_0333 copy
Akhirrnyaa... dpt jugak! hihi..



IMG_0321 copy
Hahaha.. nie scene yg paling tak boleh blahh! Kesian Qaseh.. dia tak tahu yg Uncle Nuar dia sebenarnye seorang yg sgt kelakar dan jugak gonjeng!  Kalau lah dia nampak paras rupa Uncle Nuar dia waktu dia peluk Uncle dia nie..  mesti lepas nie dia dah tak takot ngan Uncle Nuar dia lagi dah lepas nie! Hahaha..  Takpe lah.. biar lah Qaseh dah besar nanti.. Qaseh baca lah blog Untie Nin nie… tengok lah dan baca lah kembali detik indah Qaseh bersama Uncle Nuar yg ‘sangat garang’ di mata Qaseh nie! :D

Ok.. dah selesai sessi bersalam salaman..  nanges nanges.. peluk peluks... cium ciumms.. skg masa utk berphotgediks pulaks!



IMG_0349 copy
Anak buah ku yg sulung yg dah makin anak dara!  She's getting pretty and prettier day by day!





IMG_0351 copy
The only anak buah jantan aku yg dah makin ade rupa bapak org!

IMG_0357 copy
My only beloved daddy!




IMG_0421 copy
My one and only Qaseh!


IMG_0393 copy
hahaha.. Anith mengamuk time nie sebab dah mengantok nak susu!



IMG_0403 copy
My small familia!



IMG_0412 copy
The only Anak beranak!




IMG_0414 copy
The only adik beradik!

IMG_0430 copy
My one and only beloved charming & wonderful husband!





IMG_0440 copy
The one and only.. ME the gorjes gonjeng!

See.. dah hilang kan jalur air mata kat muke I? hehehe.. itu lah kelebihan MAC Make up nie.. waktu air mata mengalir tu.. tak yah di lap.. biarkan ajer dia kering… biler dah keringg.. amik bedak.. touch up balik muke ngan bedak by just tapping it on your face… then bubuh balik blusher skit on your cheek.. then you are ready for the photoshoot! Hehehe…


IMG_0451 copy
Ok.. gedebak gedebuk dah almost tengahari.. so kiteorg pun cabut ke rumah Mak Long.! Dapat makan macam-macam… baru syiiook nak makan sebab perot tak kenyang! Hehehe..


IMG_0467 copy
antara menu yg terhidang di rumah Mak Long.. Nasi Impit, Kuah Kacang, Rendang Ayam, Rendang Daging, Mee Rebus.. dan botol Susu! ahahahaha...



IMG_0460 copy
enjoying kuih favorite I.. that is Sarang Semut!


By lepas Zohor, kami lakik binik pun cabut ke kampong en.teman! Cerita di kampong en.teman akan menyusul kemudian… itu pun nanti aku tak tahu apa yg nak dicelotehkan sebab terlaluuuuuuuuu banyak aktiviti makannn dan makann ajer kekdahnya! Hahaha..



11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

suka duka hari raya

♡ a.y.u ♡ said...

xbaca..just tgok picture je..tetiba airmata ai jatuh bedebuk..oh...sis..belum terlambat lg kn..selamat hari raya maaf zahir batin :)

nurul harnani said...

biar gambar menceritakan segalanya.

AWESOME and perfect photo :)

kenangan terindah.

salam ukhuwah dr nanie

MuMMie BeRRy said...

cantik la u ni...mmg mcm kajol..hehe

Capt Lalok said...

cantik la nina...suka sgt tgk u..

Aini said...

wah dah besar qaseh kan.. makin lawa

suezen said...

asmall fam..but happening!

JunAina said...

Memang gojes!

Suka gambar2 tu semua, berbekas kat hati. Anak manja eh?

Jumria Alimuddin said...

Salam...
enjoy tgk semua pic tu :)

Hazmin Hamudin said...

Memang betul la. Gambar je dah menceritakan segalanya. Hehe

eqbalzack said...

Yang neena peluk dgn daddy photo b&w tu so touching.... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails