COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 21, 2016

MANGALA RESORT & SPA – Resort Baru Bertaraf 5 Bintang di Gambang, Kuantan!


Hari nie Kak Neen nak share ngan korang satu resort baru kat dlm Malaysia! Resort nie baru jer beroperasi pada bulan February yg lalu... tak sampai setahun pun lagii... and Kak Neen percaya tak ramai lagi yg tahu pasal resort nie!


Orang2 yg duduk kat Kuantan maybe tahu lah kot resort nie sebab ianya terletak dekat Gambang! Kalau ikut highway pantai timur... kite exit kat Tol Gambang.. lepas bayar tol.. korang boleh toleh kan pandangan korang ke belah kanan... nanti confirm korang akan nampak signboard besar MANGALA RESORT & SPA! Bile dah nampak signboard tu korang terus ke depan skit dlm beberapa meter utk buat U-turn... insyallah korang takkan missed punyer lah entrace nak masuk ke resort nie sebab ianya terpampang jelas kat depan main road! Tapi aku terlupa nak amik gambar signboard tu hari tu... sebab terujaaaa sgt nak terjah masuk ke kawasan resort nie hah! Hehehe...


1-GOPR1621 copy

Sebelum sampai ke ruangan lobby hotel yg cantik nie... ade 2 security guard house yg korang kene lalui.. bagus.. security diutamakan kat sini!


2-GOPR1622 copy

Tak sabar nak check in niee... hehee..


3-IMG_9899 copy

As soon as aku melangkah keluar dari kereta jerrr... staff resort nie dah ready dgn cold towel nak menyambut kehadiran kami di sini.!


4-IMG_9902 copy

5-IMG_9904 copy

Kak Neen fefeeling VVIP sgt niehh bile berjalan menuju ke Lobby di escort oleh 2 orang staff resort kat sini! Ahaha..


6-GOPR1327 copy

Setibanya di ruangan lobby, kiteorg di sajikan dgn air kelapa muda yg sgt fresh sebagai welcome drink!


7-IMG_9912 copy

Aku dah lah pencinta air kelapa... sumpah rasa tak cukup sebenarnya waktu minum tuu.. nak mintak lagi maluu.. ahahahaa.... katanya air kelapa tu datangnya dari pokok kelapa yg ditanam disekitar resort nie... patot lah rasa freshh ya amatt!


8-GOPR1325 copy

Fefeling retis pulak bile kene mintak sign! Ahahaha...


9-IMG_9946 copy

Nak check in ke bilik tak ready lagi... so jom lah kak neen bawak korang jejalan sekitar kawasan resort yg berdekatan ngan lobby nie dulu yer!


10-IMG_9934 copy

11-IMG_9920 copy

13-GOPR1337 copy

14-GOPR1352 copy

15-GOPR1353 copy

Suker lah kawasan di sekitar lobby hotel nie.. very the greeny gituuuu... sesuai sgt lah dgn jiwa kak neen yg cintakan alam semulajadi niee! Heheh..


16-GOPR1335 copy

Kiteorg explore ke depan lagi dan lagi.. nampak macam ade tempat lepakk yg best disitu!


17-GOPR1336 copy

18-GOPR1331 copy

19-GOPR1333 copy

Ade gazebo modern kat sini.. boleh lah kalau nak lepak2 santai sambil makan kuaci... hehhee..


20-GOPR1328 copy

Bersebelahan dgn ruangan gazebo moden tu ade satu bilik kosong nie.. mengikut kata staff resort dulu tempat nie adelah bilik GYM.. tapi now diaorg dah ubah Gym ke tempat lain dan bilik yg cantik nie akan diubahsuai utk dijadikan sebagai satu restaurant yg exclusive.. wow... dah boleh bayangkan betapa cantik nya tempat nie nanti.. sambil makan sambil lihat permandangan yg menghijau diluar sana.. melihat air sungai mengalir tenang.. wow romentik sgt nie! hehe..


21-IMG_9941 copy

Ok mana lagi aku nak bawak korang terjah nie...


22-GOPR1351 copy

Tak sempat nak terjah tempat lain... staff dah panggil bagitahu yg bilik kiteorg dah ready... so moh lah kite ke lobby semula!


23-GOPR1355 copy

Boleh tahan jauh bilik penginapan dgn lobby hotel nie.. so jom lah kite naik buggy jer!


24-IMG_0018 copy

Untuk malam yg pertama... kiteorg stay dekat bilik atas air nie..!


Nak tahu macam mana kah rupa para rumah awesome atas air tu? Wait for my next entry yeahhh! :D

4 comments:

Nad MamaZN said...

canteknya..! x sabar tggu next entry

Syazwani Mazlan said...

huyooo atas air

Chekgu Azrine said...

Nampak mewah...bestnya

Nanie said...

ternyata akak mmg travel blogger. mmg buat sy nak pergi ke sana je.

mmg ada AURA.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails