COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, September 30, 2016

Kisah Viral – Konflik Rumahtangga VIP.. Siapa Yang Bersalah Sebenarnya?


Awal minggu nie.. kecoh dan viral sgt video yg menunjukkan seorang budak lelaki menjadi mangsa keadaan konflik rumahtangga antara parents dia... I’m sure most of netizen dah tahu siapa kah gerangan si bapa dan si ibu tuu..


Untitled

Lelaki yg cuba memujuk dan mengambil anak lelaki dia dari si ibu dlm video tu adelah SM Faisal yg merupakan CEO Naza Group...


Tak boleh nak dinafikan.. bile aku tengok video tu... aku pun sebakk dan sedih sgt2! Bergenang air mata tengok anak menjadi mangsaa keadaan... and rata2 majority netizen pun aku tengok ramai yg bengang, marah, kecewa dan jugak sedih melihat apa yg berlaku dlm video tu..


Yer lah... mauu tak sedih... siapa yg tak tersentuh hati kan.. bile melihat seorang anak seperti tidak mahu berpisah dgn ibunya... dan si ayah pula cuba sehabis baik utk memujuk si anak ikut pulang bersama nya... yess.. bile ia melibatkan seorang budak.. hati siapa yg tak tersentuh kan?


To be honest waktu first time aku tengok video tu.. aku ingatkan kes dimahkamah tu adelah kes penentuan siapakah yg akan mendapat hak penjagaan anak tauu... sebab dlm video tu menunjukkan yg si anak tu memang refuse utk pulang bersama ayah dia... then mak dia adelah ckp.. jgn paksa dia.. then si ayah plak pujuk anak dia ikut dia balik... pastu anak tu memang monyokk and stress giler dgn situasi tu.. maybe sebab dia confused and tertekann.. so tu yg dia jadik macam tuu.. lepas few minutes, end up si ayah terus dokong si anak utk keluar dari kamar mahkamah.. time nie lah drama pun start bile si ibu try utk grab his son back from her ex-husband... lepas tu terdengar ade org ckp2.. “ikut arahan mahkamah..” so aku pun ingatkan si ayah yg dah dpt hak penjagaan si anak sepenuhnya laa.. then si ibu plak tak leh terima... so tu yg jadik drama camgitu kat dlm mahkamah tuuu..


Then lepas video tu dah viral kat media social.. ramai netizen maki hamun sumpah seranahhh pada SM Faisal nie sebab perbuatan dia tu seolah2 nak pisahkan si ibu dan anak.. which is kalau based on the video moment tu semata-mata memang semua org beranggapan camgitu lah kan.. tapi hakikatnya kite takde kat situ.. kite pun tak tahu apakah konflik sebenar di antara mereka berdua yg pernah ade hubungan sebagai suami isteri... so kite pun susah nak menilai apakah sebenarnya yg terjadi yer takk.?


Untitled
Petang semalam SM Faisal bagi statement kat IG dia... dia cuba memberi kenyataan atas apa yg dah terjadi... katanya prosiding di mahkamah syariah itu adelah utk perintah penghinaan mahkamah terhadap bekas isteri dia yg gagal hadir kan diri pada sessi2 prosiding sebelum nie.. oohh gituuu... nasib baik lah SM Faisal nie buat kenyataan bagi pihak dia jugak.. at least boleh bagi sedikit pencerahan terhadap tomahan dan kejian yg org dah lemparkan kat dia sebelum dia bagi kenyataaan.. rata2 aku tengok ramai jugak netizen yg mintak maaf kat dia sebab tersalah sangka terhadap apa yg diaorg tengok dlm video tu!


Terkadang ade org amik pendekatan tak mahu memberi maklum balas terhadap sesuatu issue yg melanda mereka.. tapi pada aku terkadang kite perlu memberi maklum balas dan cuba utk mempertahankan diri kite apabila kite merasakan yg diri kite dituduh bukan2..


Untitled

Untitled

Ini kenyataaan dari ex-wife nya pulak sebagai kenyataaan balas!


Tapi sejauh mana pulak kebenaran kenyataan maklum balas daripada kedua-dua belah pihak nie? Boleh dipercayai ke? Coz normal lah kann.. bile seseorang yg nak pertahankan diri dia sendiri.. sudah semestinya lah dia akan memberi kenyataan dan maklum balas yg memihak kepada diri dia kan? tapi pada aku.. it doesn’t really matter.. yg penting kite buat pencerahan di atas setiap kekalutan dan kemelut yg melanda.. selebihnya biar lah org luar yg menilai.. sudah semestinya akan ade golongan yg akan mempercayai cerita dari pihak A dan dlm masa yg sama sudah semestinya akan ade golongan yg akan mempercayai cerita dari pihak B jugak!


Apa yg aku tahu based on dari apa yg aku baca dari media social la.. katanya SM Faisal nie penah pukul bekas isteri dia tu sampai teruk lebam-lebam muka dia.. so lepas dia pukul bini dia tu somewhere around last year rasanya which end up diaorg bercerai in early of this year.. aku memang tak tahu apakah punca yg membuatkan si SM Faisal nie mengamuk sampai boleh bedal binik dia sampai camgitu sekali..! kalau ikut logik akal.. mesti ade sebab musabab yg membuatkan perkara tu terjadi... but yet for a men to hit a women that’s very very wrong tho! ianya sgt lah tak cool okkk... ianya boleh jatoh haram kalau suami pukul isteri sehingga dlm keadaan yg mudarat!


Actually to be honest aku terdetik nak update entry nie sebenarnya bukan nak cerita siapa salah and siapa yg betol dlm kes nie.. ehhh.. rumahtangga org kottt.. tak koser lah aku nak masuk campur... haha.. in fact bile tengok video tu first thing memang lah aku rasa sebakk and rasa sedih utk anak yg tak berdosa tuu... dia kecik lagii.. he’s just sooo confused and stressss.. so itu lah bende pertama yg terdetik kat fikiran aku... ibubapa dlm konflik... anak2 yg jadik mangsa keadaann.. it sooo sad kannn! :(


So lepas tengok video tu.. teruss terlintasss kat fikiran aku... dlm melayari alam perkahwinan... wang ringgit... harta benda... ade anak atau takde anak... itu semua bukanlah jaminan kebahagiaan sesebuah rumahtangga.! kekayaan tidak mampu membeli kebahagiaan dan kasih sayang... itu lah hakikatnya kann.! Orang kite dah terlalu terbiasa berfikiran skeptical apabila pasangan berkahwin.. diaorg takde anak.. so hidup pasangan itu tak bahagia! Hakikatnya berapa ramai diluar sana yg sudah miliki anak tetapi mereka tidak bahagia!


Soal kebahagian dlm alam rumahtangga nie sebenarnya takde kene mengena dgn apaaaa faktor sekali pun... kebahagiaan itu terleetak dlm diri kite sendiri sebenarnya.. kalau kite tahu macam mana nak membahagiakan pasangan kite.. kalau kite tahu macam mana nak buat rumahtangga kite jadik bahagia.. insyallah bahagia lah keluarga kite! Tapi kite nie manusia biasa... tiada siapa yg sempurna.. kegagalan rumahtangga adelah atas kesilapan diri kite sendiri.. so tak perlu nak tuding jari kepada sesiapa pun!


Walaupun seandainya laaa bini yg bersalah or suami yg bersalah.. kite tak boleh nak salahkan sebelah pihak saja sebab kite kene ingat yg kite nie manusia biasa.. Cuma kesalahan kite tu antara besar dan kecik jer.. so pasal tu aku kata kite tak boleh nak salahkan pasangan kite 100% walaupun pasangan kite tu yg bersalah!


Ni contoh lah yg aku bagi lahh ehh.. macam kes penyanyi rock Awie pukul ex-wife dia dulu... macam kes awie nie katanya bini dia tu belanja duit saving awie sampai abis... so itu yg dia marah.. dia bantai binik dia sampai lebam terukk.. sama lah jugak macam kes SM Faisal ngan bini dia nie... Cuma yg nie tak tahu atas faktor apa bini dia kene pukul laa... Ok fine.. walau betol sekali pun bini tu bersalah.. aku rasa sebagai lelaki ko tetap bersalah sebab pukul seorang perempuan! So nampak tak betapa tak sempurna nya diri kite nie? kite rasa org lain bersalah.. tapi hakikatnya kite sendiri pun tetap ade melakukan kesilapan yg tersendiri!


Pada aku lelaki yg hebat adelah lelaki yg boleh mengawal diri dia dari memukul wanita!  Tidak hebat mana seorang lelaki tu kalau dia kaya raya tapi tak kaya dengan tahap kesabaran yg tinggi dlm diri! Aku amik contoh kes pelawak Along Cham ngan bini dia si Zila tuu... waktu mula2 kecoh pasal kes rumahtangga diaorg tu... teruk gak along cham tu kene kecamm... tapi bagusnya Along tu.. dia pandai jaga aib rumahtangga dia.. sampai lah Zila kene tangkap khalwat.. baru lah org ramai sedar yg sebenarnya along charm tak bersalah!


Kadang aku kesian gak ngan org lelaki nie.. bile ade kes pergolakkan rumahtangga jerr.. org lelaki lah yg pertama sekali akan dipandang sebagai pesalah utama! Well.. nak wat camner.. memang tak boleh nak dinafikan kebanyakkannn kemusnahan rumahtangga nie memang majority nyaa datang daripada kesalahan org lelakii.. ahahaaa.. ampunn.. jgn marahh I jer yerrr org2 lelaki sekaliann.. tapiii org pompuan tak yah nak syok sgt lahhh bile aku ckp camgini yerr.. walaupun majority nya org lelaki yg selalu buat hal dlm rumahtangga.. tapi hakikatnya tetap ade golongan org pompuan yg menjadik punyer kemusnahan sesebuah rumahtangga ya...


Org pompuan pun manusia biasa.. org pompuan bukan nya maksummm sgt pun sampaikan dlm perihal rumahtangga diaorg tak penah buat salah kann.. so kite org pompuan pun tak lepas dari melakukan kesilapan terhadap suami kite.. kesilapan paling mudah utk kite lakukan bile kite tertinggi suara kat suami kite terutama pada waktu kite tengah stress kannn... huuwwaaaaaaaaaa...


Pasal tu lah pokok pangkalnyaaa dlm kehidupan berumahtangga nie adelah kite suami isterii... org lelaki dia suka tak suke dia kene terima hakikat yg sebenarnyaaa dia perlu lebih banyak mengalah dan bersabar dlm melayan kerenah isteri diaorg sebab org pompuan nie memang banyak sgt masalah emosi dalaman diaorg... ahahhaa..


Orang lelaki memang kene tegas dlm rumahtangga.. kalau bini salah.. kene lah ajar bini... tapi jgn lah ajar sampai naik tangan sepak terajang segala yerr.. kalau dah rasa tak mampu nak ajar bini jadi baik... bincang lah elok2 laki bini.. dulu nak kawin pandai bincang elok2 nak kawin segala bagai.. now biler nak berpisah dah kenapa tak reti nak bincang elok2?


Kalau betol nak berpisah.. berpisah lah secara baikk dan terhormat... jgn lah benci antara satu sama lain... benci nie berlaku bile kite ade dendamm kesumat yg tak terlerai diantara kite.... tu yg boleh jadik haru biru tuu... yg paling tragis bile dah ade anak... emosi anak2 lah yg paling kene jaga sekali.. sedih kot tengok anak2 menderita dan jadik mangsa keadaan disebakan keEGOan kite suami isteri..!

Kite dah tua.. kite boleh fikir mana yg baik dan buruk.. anak2 yg masih kecil tu tak paham apa punn lagii... and lagi satu jgn lah sampai kite memburuk-buruk kan pasangan kite kepada anak2.. aku nie walaupun belum ade anak tapii aku banyak membaca dan dengar ceramah yerr.... ini semua tentang ilmu...


Kalau kite berpisah suami isteri.. kite kene ingat satu perkara... seburuk-buruk mana pun bekas isteri kite.. sekeji-keji mana pun bekas suami kite... si buruk dan si keji itu tetap ibu/bapa kepada anak2 kite... so jgn lah kite nak membenci sgt2 diantara satu sama yg lain.. boleh nak marah.. boleh nak benci.. tapi tu biar lah antara kite sesama suami isteri jer... anak tetap anak kite bersama.. dah tentu2 anak tu datang nya dari hasil benih dari kite suami isteri... so please laa.. jgn pisahkan kasih seorang bapa / seorang ibu terhadap anak2 bile kite yg berpisah sesama kite!


Amik lah contoh macam Erra Fazira, Abby Abadi and Chef Wan... walaupun diaorg dah berpisah dgn pasangan masing2.. tapi demi anak2 diaorg tetap berbaik sesama sendiri... itu semua demi kepentingan anak2 diaorg... Bertolak ansur dan buang keEGOan dlm diri itu lah kunci utama dlm meneruskan perhubungan yg harmoni... Kite akan jadik lebih mudah memaafkan pasangan kite bile kite duduk dan muhasabah diri kite sendiri... cuba fikir perfect sgt ke aku nie??? kalau kite rasa kite perfect.. kalau kite rasa kite takde buat salah langsung terhadap pasangan kite.. itu bermakna kite seorang yg EGO!


Ingat yer.. takde manusia yg sempurnaaa.. so kemaafan itu boleh dicapai apabila EGO itu dibuang.. tapi kite tetap kene bertolak ansur gak laa.. jgn sebelah pihak jer yg sudi nak memaafkan dan sudi nak berbaik baik.. but end up yg sebelah pihak lagi tetap nak EGO tetap tak nak bertolak ansur.. tetap nak salahkan org lain... kalau macam nie.. memang sampai bila2 pun takkan boleh dpt hubungan yg harmoni.. percayalah!

Anyway, berbalik kepada kisah SM Faisal & his ex-wife nie tadi... so persoalannya siapakah yg bersalah di dalam ini gambaran???

Well.. senang citer dua2 lah yg bersalahh...

Apa pun kite sebagai org luar nie.. jom lah sama2 mendoakan semoga mereka mendapat jalan penyelesaian yg terbaik lah hendaknya.... semoga apa yg terjadi nie kite boleh jadikkan sebagai iktibar utk diri kite sendiri.. setiap yg terjadi di depan mata kite tu terkadang utk kite jadik kan pengajaran...!

Untitled


Harap keluarga nie dpt selesaikan masalah diaorg secara baik... kesian kat anak2 yg comel nie.. diaorg tak bersalahh... tapi diaorg jadik mangsa keadaannn.. *sigh*


Ok lah.. cukup lah kes pergolakkan rumahtangga golongan VIP nie.. hehehe


Nie nak bagi tahu.. alhamdulillahh... collection terbaru dari NaazneenFaiqa sedang hot terjualll dgn jayanyaa.. Thank you so much korangggggggg yg tak henti2 support produk Kak Neen.. huhu..


Siapa yg belum grab tudung terbaru Kak Neen niee.. cepat beliiiii.. kang dah sold out... confirm nangis bucuu almari kangg! Hahaha...


Header FB (Tudung Sarung Express Aqilla)

TUDUNG EXPRESS SARUNG AQILLA

HARGA – RM39.90 SAHAJA!

PROMO – Beli 3 helai dan keatas dpt FREE POSTAGE!


So apa kelebihan tudung TUDUNG AQILLA nie???


- Tudung Aqilla adelah sejenis tudung SARUNG EXPRESS.!


- Tudung Aqilla mempunyai soft awning yg terletak.!


- Tudung Jameela semestinya travel friendly!


- Tudung Aqilla membuatkan bentuk muka kite menjadik kecik dan lebih kurus.!


- Tudung Aqilla nie Ironless.. yer.. korang tak perlu gosok tudung ni!


- Tudung Aqilla tidak memerlukan penggunaan pin.!


- Tudung Aqilla tidak memerlukan penggunaan inner neck.!


- Tudung Aqilla tidak jarang!


- Tudung Aqilla labuh di bahagian depan dan belakang!


- Tudung Aqilla ni solat friendly.. mudah utk dibuka dan dipakai semula!


- Tudung Aqilla di perbuat daripada fabric printed moss crepe and soft awning diperbuat daripada material Cotton lycra... Both materials are awesome okk dan ianya sgt selesa digayakan kerana ringan dan tidak panas!


- Tudung Aqilla terlalu mudah utk dipakai... dlm tempoh tak sampai satu saat korang dah boleh tampil siap bergaya!


- Tudung Aqilla ni juga amat sesuai utk ibu2 yg hendak menyusukan bayi tau! Ramai dah customer Kak Neen yg beli tudung jenis sarung express nie dan memberikan feedback yg memberansangkan ketika process penyusuan bayi!


- Tudung Aqilla nie boleh di gayakan pada bila-bila masa sahaja.. boleh digayakan ketika pergi bercuti santai mahupun ke majlis2 formal! Ibu dlm proses berpantang pun ramai yg sukakan tudung sarung express macam nie!


- Tudung Aqilla pun terlalu ohsemm jugak... harga pun sgt berpatutan... so senang citer korang kene beli tudung nie jugak okkk! Haha...


Header FB (Instant Double Loop Jameela 2)

Header FB (Instant Double Loop Jameela)

TUDUNG INSTANT DOUBLE LOOP - JAMEELA

HARGA – RM45.90 SAHAJA!

PROMO – Beli 3 helai dan keatas dpt FREE POSTAGE!



Tutorial Tudung Instant Shawl Double Loop JAMEELA

So apa kelebihan tudung TUDUNG JAMEELA nie???


- Tudung Jameela adelah sejenis tudung FULLY INSTANT SHAWL.!


- Tudung Jameela tidak memerlukan penggunaan pin... Kalau nak pakai pin pun sekadar utk tujuan kemasan dan perhiasan sahaja!


- Tudung Jameela dah ade inner neck yg telah dijahitkan sekali bersama shawl.!


- Tudung Jameela semestinya travel friendly!


- Tudung Jameela nie boleh memberikan effect flowy dlm pengayaannya!


- Tudung Jameela terlalu mudah utk dipakai... dlm tempoh beberapa saat sahaja korang dah boleh tampil siap bergaya!


- Tudung Jameela tidak jarang!


- Tudung Jameela labuh di bahagian depan dan belakang!


- Tudung Jameela mudah utk digosok.. kalau lepas basuh terus gantung elok-elok insyallah ianya tidak perlu digosok!


- Tudung Jameela mempunyai butterfly cut yg kemas!


- Tudung Jameela ni solat friendly.. mudah utk dibuka dan dipakai semula!


- Tudung Jameela menggunakan fabric yg sgt awesome... Inner neck daripada material cotton lycra dan shawl daripada material heavy chiffon... Ianya sgt selesa digayakan kerana ringan dan tidak panas!


- Tudung Jameela nie boleh di gayakan pada bila-bila masa sahaja.. boleh digayakan ketika pergi bercuti santai mahupun ke majlis2 formal!


- Tudung Jameela terlalu ohsemm... harga sgt berpatutan... so senang citer korang kene beli! Ahahahhaa...


Dahhh... jgn nak berlenggah-lenggah lagi... pegi amik phone tu cepat... sila whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com tuk order tudung yg super gorjes nie yer... ingat macam biasa.. once tudung Kak Neen dah sold out.. ianya tidak akan di restock kembali okkkkkk.. so grab it fastt babehh! Hehhee..

1 comment:

Amira Zura said...

Terbaik infonya. Terima kasih admin share info yang bagus sekali. Salam dari blogger blogwalking ya.

Salam admin. Tumpang Iklan:-

Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
Wanita cantik bermula dari diri :)

[BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA]

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails