COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 14, 2016

Makan Sedap di Chatterz Restaurant @ Hatten Hotel Melaka!

Since aku decide tak nak ke mana-mana sewaktu beristirehat di Hatten Hotel Melaka nie.. aku amik lah peluang utk makan.. tido.. santai.. makan... tido... santaii.. ahahaha.. itu jer lah aktiviti kiteorg sewaktu bercuti di Hatten Hotel hari tu!

Selalunyaa ketika bercuti kat hotel adelah sgt jarangggg aku amik full board meal.. tapi this time aku saja decide utk enjoy our full board meals dekat Hatten Hotel Melaka nie.. alaaaa... sekali sekala memanjakan perottttt di hotel tak salah kannn! ahahaha...

1-IMG_0521 copy

Chatterz nie adelah All Day Dining restaurant... breakfast kat sini.. lunch kat sini... dinner pun kat sini... hehe... jangan risau.. walaupun sepanjang hari berada disini... food yg disajikan adelah berbeza-beza yerrr.. kalau tak caya jom tengok food selection yg ade dekat Chatterz Restaurant nie!

2-GOPR1898 copy

Kak Neen sukerrr dgn interior Chatterz Restaurant nie... suasana dia sgt cozy dan menenangkan!

3-GOPR1922 copy


Waktu breakfast memang super duper meriah lah restaurant nie...

4-GOPR1921 copy

Ok aku tak nak bebel banyak2 kat dlm entry nie sebab aku nak bagi korang meleleh air liurrrr tengok menu-menu super delicious yg disajikan di Chatterz All Dining Restaurant nie!

5-GOPR1918 copy

Kite mulakan dgn breakfast.....

6-GOPR1919 copy

7-GOPR1920 copy

8-GOPR1905 copy

9-GOPR1906 copy

10-GOPR1907 copy

11-GOPR1908 copy

12-GOPR1910 copy

13-GOPR1911 copy

14-GOPR1912 copy

15-GOPR1913 copy

16-GOPR1914 copy


Memang puas hati breakfast kat sini.. macam2 menu adaaaaaaa... nak omputih style... nak melayu style.. nak chinese style.. nak indian style.. semuaa adaa kat sini! heheh...

17-GOPR1925 copy

Kiteorg suker giler ngan sambal nasik lemak diaaa.. sedappppp!!!!!!!

18-GOPR1927 copy

Macam biasa... acara wajib sebelum makan! ahahaa...

Ok now aku nak share ngan korang antara menu-menu sedap yg disajikan di Chatterz nie utk LUNCH BUFFET pulak!

1-GOPR1967 copy

2-GOPR1953 copy

3-GOPR1954 copy

4-GOPR1955 copy

5-GOPR1956 copy

6-GOPR1957 copy

7-GOPR1958 copy

8-GOPR1959 copy

9-GOPR1960 copy

10-GOPR1961 copy

11-GOPR1962 copy

12-GOPR1963 copy

13-GOPR1964 copy

14-GOPR1965 copy

15-GOPR1968 copy

16-GOPR1969 copy

17-GOPR1970 copy

18-GOPR1971 copy

19-IMG_0623 copy

20-IMG_0626 copy

HambekkkK!! hahaha..... kalau nak amik satu menu secara close up mau fenggsaaaan amik gambar dari fengsannn makan! giler banyakkk sajian utk lunch buffet nie okkk... memang puas hati sgt2 lah.. macam macammmmmmmmmm adaaaaaaaaaaa!!! segala daging.. seafood.. dessert... haihhh... memang puas hatii lahhh!

21-GOPR1975 copy

Penuhh mejaaaaaaaaa utk first round... tapi kiteorg tak membazir okkk.. kiteorg amik and makan sampai habis tauu!

22-IMG_0635 copy


Hampir kesemua main dish yg disajikan kiteorg rasa dan makan... tak makan banyak setiap dish takpe... janji dpt makan dan rasa setiap juadah yg disajikan disini!

23-IMG_0638 copy

Dessert dia pun ohsemm sgt!  kiteorg suker sebab tak manissss sgt...

24-IMG_0644 copy

Itu gaya kekenyangannnn yg teramatt sgtt dah tuhhhhh!!! serious rasa tak larat nak balik ke bilik punn... memang dah rasa berat macam ular sawa makan sekor kambing dah kekdahnya nie! ahahhaa....

1-IMG_0524 copy

Ok sekarang jom layan menu makanan utk makan malam pulak!

2-GOPR1862 copy

Sebelum amik makanan pose.. tengah amik makanan pose.. lepas amik makanan pose... tengah makan pose.. lepas makan pose.. memang dasarr poserrr minah nie! hahahahaha... :p

3-IMG_0531 copy

Chef dah sajikan menu tuu... apa lagi... jom makan!

4-GOPR1877 copy

5-GOPR1879 copy

6-GOPR1881 copy

7-GOPR1886 copy

8-GOPR1882 copy

9-GOPR1883 copy

10-GOPR1866 copy

11-GOPR1892 copy

12-GOPR1872 copy

13-GOPR1870 copy

14-GOPR1889 copy

15-GOPR1899 copy

16-GOPR1871  copy

17-GOPR1874 copy

18-GOPR1864 copy

19-GOPR1890 copy

20-GOPR1891 copy

21-GOPR1893 copy

22A-GOPR1900 copy

22B-KXFS0258 copy

Memang sumpah aku rasa nak fitammmmmmmmmmm tengok menu dinner buffet kat Chatterz nie!  tang aiskrim tuu memang my favorite utk dessert lahh... ade ice cream perisa durian you ollzz.. sukerrrrrr laaah! :D

23-GOPR1896 copy

Sebelum jadik ular sawaa.. kite selpuiii seketoii dulu! hehe..

24-IMG_0539 copy

Bukan main pandai en.teman susun lauk dlm pinggan dia! hahah...

25-IMG_0553 copy

Aku tak mampu nak susunn... sebab si udang2 gorjess tu dah kuasai keseluruhan pinggan aku!

26-VOPK3470 copy

Aku memang betol2 bedal lobster & udang harimau malam tu! dah lah sedappppp... memang ulang2 kali aku gie amik lauk nie jerr... makan seafood sampai lebamm.. bacaan kolestrol tinggi dlm badan letak nombor dua... hahaha.. but seriously memang ohsemm lahh food kat sini!

Korang boleh nikmati Dinner buffet kat Chatterz nie ade pada setiap hari Isnin sampai Sabtu... dan pada setiap malam Ahad.. korang boleh menikmati sajian secara ala carte!  Meh nak share ngan korang menu ala carte dinner kat Chatterz nie pulak!


28-IMG_0732 copy

29-IMG_0733 copy

30-IMG_0734 copy

31-IMG_0735 copy

32-IMG_0736 copy

33-IMG_0737 copy

34-IMG_0739 copy

35-IMG_0740 copy

36-IMG_0741 copy

37-IMG_0742 copy


Menarikk kann menu ala carte utk dinner kat sini!

38-IMG_0757 copy

Pasal menarik lah kiteorg try jugak ala-carte dinner kat Chatterz nie! hehehe...

39-IMG_0744 copy

En.teman order Chicken Breast with summer watermelons salads utk starter!

40-IMG_0746 copy

Aku pulak order Char Grilled Jumbo Prawns Scallop on Turkey Toasted!


Dua dua menu starter nie sedapp okkk!!

41-IMG_0752 copy

En.teman order Char-Grilled Tenderloin "Cafe De' Paris" utk main course dish!


42-IMG_0756 copy

and aku order Baked King Salmon with Herbs Crushed!


Ohhhh yesss.... memang sedapppp menu main course niee! seronokkk lahh dpt makan sedap2 macam nie! ahhahaa...

43-IMG_0759 copy

Dessert kiteorg bedal Death by Chocolate yg diberi nama nie and double scoope of Gelato Ice Cream! hehe..

Overall.. aku memang puas hati sgt2 makan kat Chatterz All Day Dining Restaurant nie!  Dari menu buffet breakfast sampai lah membawak ke menu ala-carte Dinner... semuanyaa sedapppppppp!  banyak sgt pilihan menu yg diberikan.. memang berbaloi baloi lah rasanya makan kat sini!

Macam buffet breakfast memang dah termasuk dlm pakej harga bilik yg kite beli kan.. now aku nak share ngan korang harga lunch buffet and dinner buffet kat Chatterz nie...

LUNCH BUFFET - RM67.65 nett (Adult), RM33.80 nett (Child & Senior Citizen)

DINNER BUFFET - RM79.30 nett (Adult), RM39.65 nett (Child & Senior Citizen)

Berbaloii kannnn?? harga sgt berpatutan... menu yg disajikan pulak bermacam-macam jenis dan pilihan... lepas tu rasanya sedapp pulak tuu... memang puas hati sgt2 lah utk makan2 kat Chatterz All Day Dining kat Hatten Hotel Melaka nie!

Kalau korang nak hang out ngan member2.. or nak celebrate apa2 function kerr.. or nak buat family gathering ker.. or nak dating berdua-duaan ker.. memang aku recommend utk korang makan kat Chatterz nie!

Nie ade beberapa good deals dari Hatten Hotel utk korang grab!

Untitled



Untitled



Untitled



Ok lepas nie aku akan share satu lagi tempat yg bestt utk korang chill out and relax kat Hatten Hotel Melaka nie.. check it out okkk!



3 comments:

sudipVSsenduk said...

Fengsan, fitam & koma terjah blog u kali ni...

LilYofDaPond said...

waaah teruja tgk mknan.. xsbr nk tgk itinerary n activity miss neena hehe.

Shuriana Khamisan said...

adui.. meleleh2 air liur tgok menu.. sedap beno nampaknye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails