COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 19, 2016

Best Giler Lepak dekat Splash Pool @ Hatten Hotel Melaka!


Salah satu sebab yg membuatkan aku tertarik nak stay dekat Hatten Hotel Melaka nie adelah kerana....


1-GOPR2000 copy

Pool dia nie! serious aku jatuh hati sgt2 dgn kerusi malas yg ade kat tebing pool itew! Hehehehe..


2-GOPR2005 copy
Sebab suke so kite selfie lah banyak2 skit! Ahahaha..


3-GOPR2007 copy
Memang relax sgt2 dpt lepak kat lazy chair kat pool nie! waktu kiteorg lepak kat sini.. cuaca pun best sgt2.. angin bertiup sepoi-sepoi reti bahasa.. matahari pulak bersembunyi di sebalik awan tebal.. alahaiiii.. ohsemm sgt fefeeling lepaking kat sini.. kalau mat salleh tak suke lah kot cuaca mendung camgini sebab dia tak boleh nak sunbathing... macam kite suke lah bile matahari takde so kulit tak jadik hitam legam! Ahahaa...


4-IMG_0606 copy
Kot ade yg tak paham macam mana keadaan lazy chair kat area pool nie.. ni hah aku bagi gambaran secara close up... lazy chair tu memang terletak di dlm pool tu tau.. cumanya dia terletak di bahagian tebing pool laa.. kat tebing pool tu air dia cetekk paras buku lali jer...


6-GOPR1948 copy
Lazy chair tu lubang tau kat bahagian tempat kite letak montot... so bile korang duduk kat atas kerusi tuu... montot korang akan basah laa sebab air masuk melalui lubang tuuu... besttt okkkk... sejukk jer rasaaaa! Ahahaha...


7-OUCI2313 copy
Then kat bahagian jari jemari kaki kite pun akan basah jugak.. itu yg buat aku suke tuu sebenarnya.. hahah.. dpt lepak kat tepi pool main celop2 montot & kakii!


8-GOPR1949 copy
Another thing yg aku suke bile ade air terjun di hadapan tuu.. aku memang suker dengar bunyik air terjun.. rasa tenang dan relaxx sgt2!


9-GOPR1929 copy
Pool nie memang favorite spot utk hotel guest duduk beriadah bersama keluarga! Kalau petang memang full pool nie... budak2 pun suke terjun ke dlm pool nie sebab ketinggian dia dlm 4 meter jer.. tak dlm sgt lah kann...


10-IMG_0609 copy
Nie pulak pool utk kanak2.. utk baby2 infant memang sesuai lah mandi manda kat sini!


11-IMG_0577 copy
Ade pool bar kat sini... kot nak makan2 and minum2 kat sini boleh jer order terus di pool bar nie!


12-GOPR1945 copy
13-GOPR1947 copy
14-GOPR1950 copy
15-IMG_0608 copy
Kalau nak tengok pool nie takde orang.. datang lah time lunch time... tengahari buta mana ade orang nak mandi kat sini.. hahaa... tapi best lah dpt tangkap gambar tanpa sebarang gangguan gituuuu!


16-IMG_0575 copy
Splash pool terletak di tingkat 12....


17-IMG_0561 copy
Sebelum keluar ke poolside, ade lobby cantik utk lepak2 santai!


18-IMG_0647 copy
Jom lah kite mandi manda... jgn lupa amik towel sebelum terjun ke dlm pool!


19-IMG_0658 copy
20-IMG_0675 copy

21-IMG_0679 copy
22-IMG_0686 copy
Seriously aku tak perasan ade budak ‘kelemasan’ waktu aku swimming nih... bile nak update blog tengok gambar nie... eehhh ehhhh... why ade tangan terkapai kapai ‘kelemasan’ tu? Ahaha.. tapi don’t worry.. tu gaya epik budak tu swimming jerr tuhhh... so far takde kejadian yg tak diingini terjadi pun kat sini sebab budak2 kalau mandi sentiasa ditemani oleh parents diaorg...


23-IMG_0713 copy
24-IMG_0709 copy

25-IMG_0715 copy
26-IMG_0716 copy
Pool nie bukak seawal 7 pagi dan ditutup pada jam 8 malam tauu... suasana malam pun cantik sgt kat sini.. tapi sayangnya malam tak leh nak swimm.. kalau boleh swim... confirm aku chiill out and terjun di malam hari jugak kat sini! Hehehe...


Dlm next entry aku akan share ngan korang tempat yg best utk jalan-jalan carik makan di sekitar bandar melaka pulak.. so check it out ok! ;)

5 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya hotel ni

mama tisya said...

exclusive sgt nmpk splash pool ni...nk2 gmbr dr neena yg cantik2 ni lg bertambah best

BaTiK_PiNk said...

Erk...Yani yang org Melaka ni pun tak pernah tahu Hotel Hatten ada pool yang cool giler mcm ni....okeh, dah boleh survey booking bilik ni...kih kih kih...

Yu Yun said...

adik kajol...semua gambo pasal kolam renang je ek? mesti mahal menginap kat sini kan?

Shuriana Khamisan said...

Ala jelesnye sbb pandai swim. saya x pandai swim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails