COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, September 27, 2016

Aktiviti-Aktiviti Menarik di MANGALA RESORT & SPA!


Waktu kiteorg stay kat Mangala Resort & Spa nie hari tu... tak sangka rupa-rupanya resort nie bukan lah sekadar resort yg menawarkan bilik-bilik yg ohsemmm semata-mata... kalau korang nak tahu.. kat sini ade pelbagai aktiviti menarik yg korang boleh buat tau... expecially buat pencinta alam semula macam aku ngan en.teman... memlihi Mangala Resort & Spa nie sebagai tempat percutian yg mendekatkan kami dgn nature adelah satu kepuasann gituuuuuuuu! Hehe..


Entah lah... aku pun tak paham.. kenapa laaaa aku ngan en.teman nie tak suke nak pegi tempat percutian yg havoc.. contoh macam kat bandar2 utamaa.. kalau kiteorg pegi pun just sekejapp jerr.. lepas tu aku akan carik tempat tinggal yg relaxx dan menenangkan! Mungkin kiteorg rasa dah muak dan jelakk dgn kehidupan KL yg havoc.. bising... sesakk dan melemaskannn niee.. so that’s why biler bercuti.. kiteorg memang akan all out carik tempat yg berkonsepkan alam semulajadi... lagi satu kiterog nie bukan kaki shopping.. so pasal tu lah till today aku tak penah lagi menjejakkan kaki ke tempat2 shopping macam Bandung or Bangkok! Haha...


So bile dpt tahu ade resort baru macam Mangala niee.. haihhh.. apa lagi.. aku memang lahh seksited sgt2 nak terjahhh niee.. hehehe.. mula2 ingatkan resort nie sekadar menawarkan tempat tinggal jerr laa.. sebab lokasi dia kat dlm kawasan ladang kelapa sawitt... so aku tak budget lah ade apa2 aktiviti menarik pun kat dlm resort nie... tapi rupanya telahan aku salah... sebabnya kat sini ade menawarkan aktiviti2 menarik yg boleh kiteorg lakukan sepanjang stay kat sini!


Meh nak share ngan apakah aktiviti2 menarik yg ade kat dlm Mangala Resort & Spa nie!


1-GOPR1399 copy

Korang boleh fefeeeling persis Awie & Erra Fazira dlm filem sembilu... kayuh basikal kat sekitar kawasan resort nie sambil nyanyi lagu Di Ambang Wati okkk! Ahahaha..


2-GOPR1392 copy

Basikal disediakan dan kite boleh park dekat bilik penginapan kite..


3-GOPR1401 copy

Serious dah berpuluh tahun kot aku ngan en.teman tak kayuh basikal.. tu yg seksited sgt dok kayuh basikal kat sini.. boleh dikatakan hampir setiap hari lah kiteorg berbasikal kat dlm kawasan resort nie... hehee... elok jugak... sambil berbasikal.. sambil exercise gituuuu!


4-GOPR1400 copy

Jangan risau... bile korang berbasikal kat dlm kawasan resort nie.. insyallah korang takkan sesat sbb korang nampak banyak jer signboard2 macam nie kat dlm kawasan resort tuu! Now jom ikut kiteorg ke recretion park jom!


5-GOPR1448 copy

Memang kiteorg enjoyyy gilerr cycling kat dlm area resort nie.. suker tengok kawasan dia bersih dan terjaga... walaupun kawasan nie hanyalah sekadar kawasan ladang kelapa sawit.. tapi seriously bile berada kat dlm nie rasa macam berada kat dlm kawasan hutan yg unikk sgt... we both like it very muchh... bile cycling rasa sgt mendamaikan dan menenangkann... nie antara laluan basikal nak ke recreation park!


6-GOPR1439 copy

Ok this is the first recreation place... ade Horse Riding activities ok! Aktiviti nie berbayar.. RM50 utk 4 round...


7-GOPR1411 copy

tapi kalau korang tak nak buat horse riding nie... korang boleh jer bermanja-manjaan dgn kuda2 yg ade kat sini! Jgn risau.. kuda2 kat sini well behaveee... hehehee..


8-GOPR1412 copy

9-GOPR1414 copy

10-GOPR1416 copy

Ade staff yg jaga kat sini...


11-GOPR1420 copy

12-GOPR1422 copy

13-GOPR1424 copy

14-GOPR1427 copy

Muke teruja jumpa kudaa.. boleh?? Hahahaha...


Ok now nak share aktiviti yg Free Of Charge pulak...


15-GOPR1443 copy

dekat2 ngan area horse riding nie.. ade satu tasik kecik tau.. kat sini diaorg ade buat Kayak activiti...


16-GOPR1441 copy

Warrrgghhh.. seksited lagik.. now nak buat aktiviti kayak plak laa! Ahaha..


17-GOPR1606 copy

18-GOPR1607 copy

19-GOPR1608 copy

20-GOPR1610 copy

21-GOPR1611 copy

Seriuos romentikkk gilakkk buat aktiviti kayak secara berdua-duaan kat sini! Korang jgn tanyerr sama ade kiteorg tak takott kerrrr berkayakk berduaan jer kat sini sebab aku nie peratusan perasaan takot memang kurang skit dlm badan aku nie... en.teman lebih penakot dari aku sebenarnya... ahahahha.... ampun bee... hehee.. tapi dia jadik berani sebab aku berani! Ahahaha...


22-GOPR1615 copy

Oh nie satu tipss nak share... kalau boleh buat aktiviti kayak nie waktu dekat nak sunset tau... sebab permandangan dan suasana kat siniiii ohsemmm and romentikk sgt okay!


23-GOPR1446 copy

Lepas berkayak... boleh buat aktiviti memanah pulak! Tempat memanah nie dekat sebelah tasik yg buat kayak nie jugak... tapi kiteorg tak buat pun aktiviti memanah nie hari tu... saja simpan for next visit lah pulak... hehehe... fyi, aktiviti memanah nie Free Of Charge tau!


24-GOPR1757 copy

Ok another aktiviti yg Free Of Charge adelah aktiviti Eco Farm Tour...


25-GOPR1712 copy

26-GOPR1713 copy

Akan ade staff resort nie yg bawak korang utk aktiviti farm tour nie.. aktiviti nie basically nak bagi korang kenal dgn jenis2 pokok dan buah-buahan yg ditaman di sekitar kawasan resort nie... actually Mangala nie dah mcm Eco resort pun yer gak tau.. sebab memang ade pelbagai jenis tanaman ade kat sini... tak caya tengok nie!


27-GOPR1715 copy

28-GOPR1716 copy

29-GOPR1718 copy

30-GOPR1719 copy

31-GOPR1720 copy

32-GOPR1722 copy

33-GOPR1724 copy

34-GOPR1728 copy

35-GOPR1731 copy

36-GOPR1733 copy

37-GOPR1735 copy

38-GOPR1736 copy

39-GOPR1740 copy

40-GOPR1745 copy

40-GOPR1747 copy

41-GOPR1746 copy

42-GOPR1748 copy

43-GOPR1749 copy

44-GOPR1752 copy

45-GOPR1750 copy

46-GOPR1761 copy

47-GOPR1743 copy

Macam2 adaaaaa kan??? hehe.. ade dragon fruite, ade nenas, ade papaya, ade limau, ade serai, ade petola, ade sayur-sayuran, ade cili padi.. haihhh.. macam2 ade lah... aktiviti nie bagus utk korang yg masih tak penah kenal macam mana rupa paras pokok2 tertentu tuu.. hehe.. mengikut kata staff resort nie, setiap tumbuhan kat sini diguna pakai oleh chef-chef restaurant kat resort nie... meaning memang berbaloi lah kann... semua buah yg kiteorg makan waktu breakfast adelah freshhh dari kebun kat sini yerr! Even sayur sayuran pun freshh dari sini jugak!


48-GOPR1753 copy

49-GOPR1756 copy

Kat sini angsa peliharaan jugak tau... bising betol angsa ni waktu kiteorg visit dia... hehe..


So itu lah antara aktiviti2 menarik yg korang boleh buat kalau korang stay kat sini... berbaloi kan?? Ok lepas nie aku akan share aktiviti kami yg seterusnya pulak waktu stay kat sini.. so check it out ok! ;)


3 comments:

Norliza Nordin said...

wahh syioknye aktiviti ni..

Maman Reen said...

Untuk berehat, bersantai best ni.. Kalau kt KL ni dah bosan tengok bangunan-bangunan dengan asap kenderaan, belum masuk lagi bunyi hon waktu jalan sesak.

Dapat pergi sini bestnya..

QasehnyaRania said...

best ni..
mcm mcm ada
nice sharing kak neen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails