COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, September 7, 2016

Dari Kenduri Kahwin Di Felda Palong N.Sembilan Membawak Ke Percutian Pendek Di Hatten Hotel Melaka!


Tolong jangan kecamm Kak Neen okkkkk.. beriyaa Kak Neen bagi korang listing entry percutian mana yg korang nak Kak Neen buat duluuuu sudahh nyaaa entry percutian lain yg keluar dulu hari nie! ahahahhaa.. :p


Alahh relaxx laa.. saja Kak Neen nak surprise kan korang ngan entry percutian pendek nie sebenarnya... which Kak Neen pasti korang akan tetap terujaaaaa dgn cerita percutian pendek yg bakal Kak Neen share ngan korang nie jugak nanti! Hehehe..


1-IMG_1082

Weekend baru nie Kak Neen attend kenduri kawin sedara Kak Neen dekat Felda Palong di N.9... Kak Neen melaram dgn baju kurung moden batik... Kak Neen suke batik... kain baju kurung nie Kak Neen beli dekat Pasar Payang Terengganu.. Kak Neen beli RM50 jurrr sepasangg.. murahhh giler kan? time tu memang tengah ade offer.. so tu yg kak Neen grab tuu! Ahahaha...


Kami bertolak pagi dari KL and alhamdulillah dlm pukul 12:30 tengahari kiteorg dah sampai di Felda Palong! Sampai2 elok jer pengantin pun tengah dok berarak..


2-GOPR1832 copy

Selfie dgn sebahagian ahli keluarga Terengganu Kite! Kenduri kawin nie adelah kenduri kawin anak perempuan kepada sepupu arwah Mak aku.. kire nya pengantin ngan aku nie dah berkupu-kupu lah kot... ahaha.. aku confused tang hubungan family yg dah jauh simpang siur nyaa.. tapi gitu lah ceritanya.. kiranya pengantin perempuan tu.. Mak dia adelah sepupu kepada arwah mak aku... tapi sayangnya mak pengantin busyyy time kiteorg nak amik2 gambar nie.. but yet boleh nampak dia yg ade kat bawah khemah tuu busy menyambut para tetamu yg datang.. hehe..


3-GOPR1834 copy

Tak dpt amik gambar ngan Mak Pengantin.. dpt amik gambar dgn makcik kepada pengantin pun jadik laa.. hehe.. Makcik Gayah nie adelah sepupu arwah mak aku jugak lah.. dia duduk kat Marang Terengganu.. aku kalau balik terengganu memang selalu akan visit dia dan keluarga dia... dua org anak perempuan dia tu dari sekecik2 budak now dah sebesar-besar mak org dah! Huuuwwwaaaa... sumpah aku rasa kertuuu sgttt bile jumpa budak2 nie.. how time fliessss..


4-CYJF5850

Lepas kenduri.. me and my abam sadoo tak nak balik KL.. ahhaha... rasa penatttt kotttt dah travel all the way to negeri sembilan.. and then nak terus balikk KL rasa rugii okk! Ahahhaa.. so kiteorg pun plan lah for short weekend vacation yg terdekat dgn Felda Palong... mula2 ingat nak pegi Port Dickson.. tapi at the same time rasa macam dah lama giler aku tak pegi Melaka... so lepas surveyyy... tengok jarak perjalanan dari Felda Palong nak ke Melaka hanya mengambil masa sekitar lebih 1 ½ jam jerrrr so apa lagii.. we all pun decide utk stay kat Melaka!!


5-GOPR1837 copy

Dari Felda Palong nak ke Melaka.. bestt jerr perjalanan kamii.. tenanggg sgt... takde kesesakkan lalu lintass sebab we all ikut jalan kampung.. kiteorg guna khidmat WAZE... alhamdulillah... dlm pukul 3:30 ptg kiteorg pun sampai lah di bandaraya Melaka!


6-IMG_0398 copy

Hotel pilihan Kak Neen utk percutian di Melaka kali ini adelah Hatten Hotel ...


7-IMG_0395 copy

Sebaik jer Kak Neen melangkahkan kaki ke ruangan lobby hotel nie... Kak Neen teramatttt lah terujaaaaaaaaaaaa... terujaaaa bukan hanya kerana tengok ruangan lobby dia yg sgt luass dan selesa... tetapi Kak Neen amat teruja dengan bauuuu wangiiiiiiiiiii di ruangan lobby hotel nie.. fuhh.. bukan main semerbakkk baunyaa! First impression dah tip top dah hotel nie di hati Kak Neen! Hehehe...


8-GOPR1839 copy

Memang hotel nie sgt famous utk percutian di Melaka.. ramai betol org check in over the weekend..


9-IMG_0435 copy

Disebabkan org ramai que nak buat check-in.. so aku ngan en.teman decide utk lepak2 santai sebentar di Coffeevine yg terletak di ruangan lobby hotel nie..


10-IMG_0429 copy

Simple coffehouse but yet cozy! Me love itt!


11-IMG_0420 copy

En.teman order hot chocolate and aku order Strawberry Manggo Smoothie... serious air dia sedap sebab tak manisss.. then amik chocholate cookies and 1 slice of cake.. aku tak ingat nama cake tuu... tapi siapa suka manisss will love that cake! Macam aku suke cookies tuuu sebab coklat! Hahaha.. By the way.. Thank you Hatten Hotel for that complimentary coklat cubes... macam tahu2 jer yg aku nie dasar penggemar cokelattttttt! Hahaha..


12-IMG_0431 copy

Konon order smoothies utk diri sendiri... end up tak tahan nak jugak rasa air coklat en.teman! ahahhaa...


13-IMG_0434 copy

Yerr.. Kak Neen suke enviroment kat Coffeevine nie.. ianya sgt cozy and santaii...


14-IMG_0437 copy

Korang nampak tak kat hujung Coffeevine tuu ade tempat shopping.. yerrr.. itu adelah shopping mall yerr.. itu adelah H&M... utk kaki shopping korang memang di saran kan sgt2 tuk stay kat Hatten hotel nie.. sebab turunnn ke lobby jer korang boleh access ke shopping mall! Hehehe...


Kalau korang nak tahu Hatten Hotel nie terletak betol2 dekat area Dataran Pahlawan.. dari hotel nie korang boleh access ke Dataran Pahlawan Melaka Megamall... then korang boleh pegi ke Mahkota Parade.. then korang boleh pegi ke A Famosa, korang boleh ke Menara Taming Sari... korang boleh ke Maritime Museum.. Korang boleh ke Jonker Street.. korang boleh ke Tan Beng Swee Clock Tower.. dan bermacam macam lagi lahh... semua tu korang boleh access dgn berjalan kaki jer dari hotel okk.. untung kannn.. kereta park kat hotel.. then keluar jejalan around bandar melakaa.. Kak Neen suke stay hotel macam nie sebab ianya sgt2 selesa dan memudahkan!


Tapi utk trip kali nie.. aku tak keluar pun pegi visit tempat2 yg aku sebutkan tadi tuu sebab aku excited nak spend my day kat dalam area hotel nie jerr! Hehee.. ye lahh... first time datang stay kat sini kann.. so harus lah nak explore apa yg menarik kat hotel nie! hehe.... lagi pun aku nak amik ruang utk berehat sepenuh nya dekat bilik hotel sebab lately nie terlalu penat setiap weekend penuh sgt dgn pelbagai aktiviti.. so bile dpt peluang bercuti pendek macam nie.. so macam sayang nak keluar bazir masa kat luar plak rasanya! Hehehe..


Ok.. lepas dah lepak sebentar di Coffeevine.. we all dgn tak sabarr nya nak check in ke bilik... nak tengok macam mana kah rupa dan keadaan bilik penginapan Kak Neen di Hatten Hotel nie... tungguu.. will update in my next entry okk! ;)

4 comments:

Lynda Che Lah said...

rindu Hatten..
semua senang..
bilik cozy..
ni nak pegi lagi ni..

Norliza Nordin said...

dapnyee menu coklat tu.. melak tu kampung kite tu kak neen.. hehehe

QasehnyaRania said...

ok saya tunggu :)

Wawa Yusoff said...

tengok kak neen dengan baju kurung kat tengah2 lobi hotel tu, gambar jadi mahal. malaysian sangat. hehehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails