COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 26, 2016

Kejujuran & Kepercayaan!


Bila ade kejujuran.. baru lah wujudnya kepercayaan kan? Kak Neen rasa kejujuran dan kepercayaan nie saling berkait rapat antara satu sama lain.. Bile kite jujur insyallah secara tak langsung akan wujud lah sifat kepercayaan org lain terhadap diri kite!


Macam dlm dunia business, from day one Kak Neen mula berniaga.. memang akan ade customer yg bank in duit extra ke dalam account Kak Neen.. kebanyakkan customer yg bank in duit extra nie gunakan Cash Deposit Machine (CDM) laa sebab CDM kan tak boleh masuk duit syiling smaller than RM10!


Contoh nya total yg customer kene bayar adelah RM77.80… then customer buat payment kat CDM dgn amount RM80.00… so balance duit customer ade RM2.20 dgn Kak Neen! Biasanya Kak Neen akan wassup customer bagitahu ade duit balance and duit tu Kak Neen akan pulangkan semula pada customer dgn masukkan duit tu dlm postage yg Kak Neen nak deliver to them!


Untitled

Customer boleh fefeling dpt duit raya lah dari Kak Neen gaya gini kan? heheheh..


Seriously Kak Neen takot nak buat tak tahu ngan duit org… walaupun sepuluh sen.. Kak Neen tetap akan inform customer yg dia ade duit balance dekat Kak Neen… ramai jugak customer Kak Neen yg baik hati mintak yg mintak Kak Neen keep the change! Ok biler customer dah ckp dia halalkan duit balance tu… baru lah Kak Neen accept! :)


Sejujurnya bukan mudah peniaga online secara kecil-kecilan seperti Kak Neen nie nak dptkan kepercayaan dari customer2 Kak Neen! Ye lah.. Kak Neen nie bukan sesiapa pun.. Kak Neen hanyalah blogger picisan yg ade pengikutnya tersendiri… lain lah kalau Kak Neen seorang yg glamour seperti Che Ta or Keknis or Lopaaa or TokTi.. yg mana mereka2 nie sudah semestinya sgt mudah utk mendapatkan kepercayaaan customer biler diaorg berniaga! Itu lah kelebihan org ade nama besar dan dikenali ramai.. mereka mudah utk mendapat kepercayaan dari customer… so diaorg jual apa pun insyallah akan laku! Hehehe..


Macam Kak Neen… honestly till today rasa macam tak percaya jerr yg Kak Neen mampu bertapak dlm dunia perniagaan online sehingga sejauh ini! Serious ini sgt jauh nie bile Kak Neen dah sampai ke tahap mampu decorate tudung sendiri! Ahahaha…. and alhamdulillah… tak tahu dari mana roh kekuatan tu datang entah… tapi maybe sebab Kak Neen minat kot.. so maka terjadik lah tudung halfmoon Kamilia Exclusive nie! hehe..


Untitled

Syukurrr alhamdulillah… rasa terharu sgt bile dpt order macam nie! huhu..


Maybe ade yg rasa heran why itu pun Kak Neen nak rasa terharu?? Yea… Kak Neen is terharu sbb Kak Neen selalu ade perasaan macam customer akan beli sehelai jer dulu utk try it out… tapi bile ade customer yg betol2 yakin dgn produk Kak Neen.. sampai boleh order beberapa helai sekali gus… harus lahh Kak Neen is terharu biruuu kekdahnya!


Sesungguhnya tiada apa yg mampu Kak Neen ucapkan melainkan memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT di atas setiap nikmat rezeki yg DIA berikan ini! sumpah bukan mudahh okkk nak dptkan kepercayaan dari customer… especially customer yg pertama kali nak try our produck!


Dlm masa yg sama, Kak Neen tetap ade jenis customer yg diaorg akan purchase sehelai jer dulu utk test produk kak neen… then bile dah sekali dah cuba.. diaorg puas hati dgn produk Kak Neen yg kak neen produce.. alhamdulillah.. now terus dah jadik regular customer kekdahnya!


Untitled


Dia ni merupakan salah seorang daripada regular customer Kak Neen... Dia memang peminat tegar tudung sarung express Kak Neen.. setiap kali Kak Neen produce tudung sarung express.. memang setiap kali tu lah dia borong kesemua helaian tudung sarung Express Kak Neen.. Hehehe.. TQ!

Sebagai seorang peniaga… kite boleh jadikkan regular customer nie sebagai penanda aras dlm pencapaian business kite.. mcm Kak Neen, bile regular customer keep on repeat order dgn Kak Neen, itu bermakna mereka berpuas hati dgn produk2 yg Kak Neen keluarkan! Sebab obviously kalau customer tak rasa sesuai or tak berkenan dgn satu2 produk yg dia dah penah order dari kite, so takkan lah dia nak repeat order dgn kite lagi kan?


Alhamdulillah.. sejak Kak Neen release collection hari raya kelmarin.. memang ramai sgt regular customer Kak Neen yg order tudung halfmoon Kamilia Exclusive, Kamilia Plain dan jugak tudung sarung Express Eryna! Thank you so much guys for your kind and continuous support towards my product!


Kak Neen sentiasa terbuka dlm menerima sebarang kritikkan… seandainya ade yg kurang on my product.. you guys are most welcome tuk berikan pendapat so that Kak Neen boleh perbaiki produk utk keluaran yg akan datang! Dan setiap pujian itu Kak Neen sudah semestinya kembali kan kepada Allah SWT kerana setiap pujian itu adelah bagiNYA dan Kak Neen adelah peminjam nya sahaja!


P/S:   


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)



HARGA TUDUNG HALFMOON KAMILIAX (with eXtra dokoh & diamond beads) – RM55.90/pc (exclude postage)

HARGA TUDUNG KAMILIA (plain) – RM39.90/pc (exclude postage)

MATERIAL – High Quality Heavy Chiffon (tidak jarang)

LABUH – 163 cm x 73 cm


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)


HARGA TUDUNG  SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)
MATERIAL – High Quality Cotton Denim

So guys… sesiapa yg belum lagi dptkan koleksi hari raya nie.. jgn tunggu lama2 ok…. Kalau tak nak beli banyak… korang boleh jer try beli sehelai jer dulu.. org kata tak kenal maka tak cinta kan… hehehe.. so jgn segan utk mencuba! Stock utk kesemua collection tudung nie masih ade lagi walaupun ianya sedang mengalir dgn agak deras… haha.. so cecepatsss whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com for booking ok!

3 comments:

CikSiti said...

cantikk

Fiza Abdul Rahman said...

Assalam Kak neen,

Bila nak update pasal Maldives ye... boring ler asyik cerita pasal business. Dah lama tunggu update pasal Maldives... huhuhu

sory kak neen if terguris perasaan..

Your silent reader..

Norliza Nordin said...

Tahniah kak neen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails