COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 20, 2016

Check-In di Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives (Day 2)!


Hari ke-2 di bumi Maldives.. baru lah kami menuju ke tempat penginapan yg menjadik idaman qalbu acikkk selama hari ini! Hehe…


1-IMG_4035 copy

Pagi 25 April 2015, birthday girl bangun dgn penuh rasa syukur! Tu gaya seorang acikkk yg seolah tidak percaya yg dia bakal merealisasikan impiannya utk menginap disebuah water villa di kepulauan Maldives! Ahaha.. ehh.. jap.. gambar nie aku belum pun sampai lagi kat water villa tau.. gambar nie kat balcony bilik transit di NewTown Inn di Male nie hah!


2-IMG_4036 copy

Kat NewTown Inn nie takde apa2 permandangan pun dari balcony bilik hotel dia.. yg ade hanyalah a small mainroad and depan tu bangunan2 penempatan jugak rasanya..


3-G0040553 copy

That’s our airport transfer! Selesaaa sgt.. thank you NewTown Inn Hotel Male for the great service! Around pukul 12 tengahari kiteorg dah check out dari NewTown Inn hotel and proceed ke Jetty Terminal Male utk catch our speed boat pulak!


4-G0030552 copy

Malam semalam waktu on the way nak ke hotel jalan gulap gelita.. tak nampak apa kebende di kiri dan kanan jalan.. nie waktu siang on the way nak ke Jetty baru nampak kawasan sekitar.. hehe.. Yg nie rasanya Air Taxi punyer terminal nie.. if korang nak tahu, kat Maldives nie kalau resort yg location dia tu jauh2 dari Airport & Boat Terminal, guest memang kene naik air taxi nie utk sampai ke resort yg diaorg dah choose! Tapi be prepared okkk.. kalau choose resort yg hanya accessible with Air Taxi nie sebab Air Taxi nie memang mahal cost nya ok!


5-G0050554 copy

Tengok acikkkk dah tak sabarrrrrrrrrr dah tuu nak naik speed boat tuh! Ahahah..


6-G0090558 copy

Dekat Jetty Boat Terminal nie we all terus menuju ke Centara Ras Fushi punyer kiosk! Kalau korang nak tahu Jetty Boat Terminal nie sama tempat lokasi nya dgn Male International Airport!


7-IMG_4049 copy

Nampak tak kat belakang tu semua kiosk2 tu adelah hotel penginapan di sekitar Maldives!


DCIM\100GOPRO\G0110560.

Bile boat dah ready, so we all pun menuju kea rah speed boat kami.. Amboiii bukan main lagi en.teman ngan topi Jason Mraz dia! Ahaha…


9-IMG_4043 copy

Tu bukan boat kami.. tapi tengok lah air di jetty boat terminal nie.. rasa nak nangis tak??


10-IMG_4053 copy

Kat Jetyyyyyyyyyyy pun air biru gilerrr nieh!!!


11-IMG_4054 copy

Ok.. that’s small speed boat is our boat! Let’s go!


12-IMG_4055 copy

Sempoi jer dia punyer life jaket…


13-IMG_4057 copy

Alaa.. apsal laaa susah-susah you ollllzz nak pimpin acikkk masuk dlm boat nieee??? don’t worry lah.. Acikkk baru berumur 35 tahunnnn time nie.. bukan nya 53 tahun! nasib baik lengan baju acikkkk tu ade sebagai protection.. kalau takkk.. seriau acikkk takot terminat pulak kat abang2 itammmmmmmm Maldivian nie hah! Ahahaha… anyway TQ lah sbb being so gentlemen pada acikkk yo!


14-IMG_4061 copy

Abg Itamm bagi briefinggggg… so semua kene dengar… kalau tak dengar kang tak tahu pulak macam mana nak operate pelampung keselamatan tu kot2 lah kalau boat terbalik ke kangg… haihh.. mintak di jauh kan.. tapi malang tak berbau ye dakkk??


15-IMG_4062 copy

Yerrr. Yerr.. Acikk dengar dgn penuh semangat nie hah! Hahaha… tengok lah air kat belakang acikk tuuuuuuuuuu… kat jetty air macam tu??? OMGGgggggggssssssss!!

16-G0130562 copy

Nampak tak penyanyi terkenal Korea kat belakang en.teman tu?? ‘PSY’ Gangnam Style tuuuuuuu! Ahahahaha..


17-IMG_4067 copy

Speed boat kami laju meninggalkan jetty terminal!


18-IMG_4072 copy

Tu nampak lah Male Town dari kejauhan… at the same time agak teruja lalu kat sebelah kapal besauuu nie!


19-IMG_4078 copy

After almost 20 mins of speed boat ride.. maka sampai lah kami di Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives


20-IMG_4075 copy

Aiyohhh rasa nak pitamm tengok air laut nieh!


21-IMG_4080 copy

Ini adelah arrival Jetty of this resort! Nampak tak ade huruf C besar berwarna merah disitu?


22-G0180569 copy

Yeaa.. this is the Centara’s trademark! Sesapa bercuti di Centara mesti akan bergambar dgn C besar nie! hehee..


23A-IMG_4101 copy

Ok jom pegi check in.. kak neen dah tak zabarrrr dah nie! hehehe..


23B-IMG_4081 copy

Heyyyy… look at the pasirr.. its soooooooooo putihhhhhhhhhhh melepakssss ok!!!


24-IMG_4086 copy

Here you are.. this is the lobby area.. sempoi giler kan??? I loikke.. lobby berlantaikan pasir!


25-IMG_4084 copy

Macam biasa.. sampai2 jer kami di jamu dgn welcome drinks and cold towel!


26-IMG_4088 copy

Lepas dpt welcome drinks, kami di jemput utk buat bills full payment! Ahaha..


Ok for your info, waktu aku booking hotel nie secara online, aku just have to give my credit card as a guarantee.. so bile dah sampai kat sini baru lah aku buat full payment.! Memang ramai yg dah bertanyer kat aku.. berapa harga package penginapan aku di hotel Centara nie… sabauuuuuuuuuuuuuuuu… mesti aku akan share punyer nanti sebagai korang punyer panduan and guideline utk bercuti di Maldives.. so bawak bersabar yerr.. just follow entry acikkk nie sampai abis ok? Hehehe..


27-IMG_4094 copy

Lepas buat payment, we all ade short briefing session dari staff hotel.. dia bagi tahu lah semua info2 pasal resort nie.. tempat makan kat mana.. nak amik equipment snorkeling gear kat mana.. eh macam2 lah info yg dia bagi.. memang lengkap lah!


28-IMG_4098 copy

Lepas briefing, memang kalau ikutkan hati nie nak terus terjah masuk ke bilik kami.. tapi sayang nya.. bilik kiteorg tak ready lagi… so kiteorg amik kesempatan utk chillex di Lobby area nie seketika!


29-IMG_4115 copy

After a while, bilik kiteorg pun dah ready.. so here we go heading to our water villas with a cute buggy! Sorry lupa pulak nak amik gambar kami di atas buggy nie dgn menggunakan GoPro!


30-IMG_4119 copy

Terlupa sebab terlalu excited nak melihat keindahan disekeliling kami sewaktu menuju ke our private water villas!


31-IMG_4120 copy

Permandangan sewaktu buggy merentasi titian utk ke water villas kami…


32-IMG_4122 copy

Look at the clear blueeee sky & clear blue sea!!!!!!!!!!!


32-IMG_4123 copy

Yg terapung kat tengah2 tu adelah Viu Bar.. jgn risau nanti aku bawak korang terjah tempat tu jugak! Hehee


34-IMG_4126 copy

Yeaahhh.. dah masuk ke kawasan water villas! Teruja takk?? Teruja tak??? aahaaha.. aku plak yg terlebih terujaaa waktu buat entry nie.. ahahaa.. haihhh rinduuuuuuuuuu laaaaaaaaaa nak balik semula ke sini! Iskk!!


Ok… entry selepas ini aku akan bawak korang teroka our Private Water Villas… so make sure korang stay tune utk menambahkan lagi korang punyer tahap meroyan utk ke Maldives ni ok! Hahahahaha..

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya ..sngt..
Kalau dpt hanimun ngan husb ni mmg best..hahahaja

Mommy Cici said...

bestnyaaaaa <3

mama tisya said...

ya ampunnnn lawaaaa sgt...walaupun tk smp tp tgk gmbr neena , kita feel2 kt maldives juga la hehe

Cik Puan Fairul said...

halamak bersambung pulek..xsabarrr nk tgk gambar bilik...cantiknyaaa view....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails