COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, October 26, 2015

Cuba Awak Tanyer Allah Bila Agaknya Saya Boleh Mengandung?

Si Dia:  Ko ok tak Neena?

Aku:  Entah… stress aahh mengadap bende2 nie semua! Annoying gilerr!!!

Si Dia:  Senang jer kalau ko tak nak stress mengadap nie semua.. ko kene mengandung.. mesti ko dpt peluang duduk rehat kat umah!

Aku:  haa.. ko tolong aku boleh?  Ko tolong tanyer kat Allah bile yg aku boleh mengandung?  Kalau ko dah dapat jawapan… ko datang bagi tahu kat aku yer jawapan yg ko dpt tu… aku pun teringin bebenor nak tahu jawapan nya!

Si Dia:  alamak!  Masalahnya aku pun tak tahu apakah jawapannya…

Aku:  haaaaaaaaaaaaaaaaa… bagusss!!!  itu lah jawapan yg aku nak dengaar sebenarnya! Ahahahaaa…

Sekian coretan pendek dari Kak Neen pagi nie.. conversation ni baru jer berlaku… so terus kak neen update on the spot!  Hehee.. semoga ianya dpt memberikan sumber inspirasi kepada korang2 yg tak tahu nak jawab apa bile org soal dan bicara soal anak ni!  

Sebaik-baiknya kite cuba lah menjawab dgn nada yg bergurau senda… macam Kak Neen nie gile2.. so cara aku jawab pun gile2 jugak lah! Ahahaha… bukan niat nak bagi org bertanyer tu sentap… tapi terkadang bile kite nak bagi org sedar kite kene bagi jawapan yg di luar kotak minda… daripada nak bagi jawapanCliché.. “oh belum ade rezeki lagi.. “ hmmm.. Kak Neen tak suke dah pakai jawapan nie.. sebab bile jawab macam nie... org concern nie akan ade potensi nak tanyer soalan yg berikut-berikut nya! Terkadang soalan tu boleh mengundang rasa marah kite secara tak sengajaa.. betol tak?

Setakat hari nie bile aku bagi tindak balas dgn jawapan seperti conversation aku di atas tadi tu.. alhamdulillah.. ianya sgt berkesan.!  So you guys can try it out ok! Hehe...



Nie sytle muke ‘stylo’ lepas berjaya bagi reaksi/jawapan dari luar kotak minda!  Ahahaa... ampunn.. nie bukan muke eksyen tau.. nie muka versi stylo!  Muahahahaha.... haa.. hari tu ade org tanyer Kak Neen pakai tudung jenis apa nie?  Ok.. nie tudung jenis instant Shawl Damia... yg kak neen pakai nie color Dusty Pink.. masih ade stock.. so kalau berkenan sila whatsapp Kak Neen di 019-3769459 ya!  Memang selesa sgt pakai tudung damia nie especially tuk travel and hang out over the weekend.. ehh nak pakai pegi keje pun selesa ya hamaat ok!  So grab it while stock last ok! :)


Oh btw, Kak Neen masih mencarik ruang dah peluang utk update pengalaman featuring dlm rancangan Wanita Hari Ini dlm segment “bahagia tanpa anak”!  harap korang jgn marah kak neen sbb lambat update ya!  Heeeeeeeeee...

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

Norma NML said...

pedulikan cakap org2 yg tanya soalan & ckp mcm tu sbb pasangan yg tiada zuriat, Rasulallah saw akan menunggu mereka di depan pintu syurga ..inshaaAllah :)

mama leen said...

sabar banyak ok... xoxo

Miss Kirokuza said...

cet itu olang mmg x tau pk dulo sebelom cakap!
eeerrrrggghhhh!!!!!!!!!

Aida the Pinky said...


mmg patot jwb mcmtu kak neen. gerammlah dgn org mcmtu. ckp xfkir perasaan org. kak neen sabar ye. kite pon pnh kne jugak dulu.
abaikan je mereka, yg pntg terus positif. insya Allah ada rezeki kak neen.

Juls Julie80 said...

Assalam Nina...sama la kita..selama berTTC 9 thn ni..dah mcm2 soalan dilalui..tp soalan camtu blh lagi nak jawab secara gurau.. kita pernah dpt soalan cam ni..

"..kau dah lama kawin tp still x beranak lagi..

kau ke laki kau yang MANDUL??.." (soalan dlm nada org tu gelak2)



llahuakbar Nina.. pedihnya rasa cam jantung ni kene hiris2 dgn pisau.. masa tu rasa longlai kaki ni dpt soalan tu wlupun cuma melalui telefon...


sedih..kenapa org masih tergamak menjadikan anak sebagai bahan gurauan..

Afidah Azmi said...

kan..bagus jugak idea kak ni..
Lepas ni boleh lah fida pakai ayat mcm akak..

QasehnyaRania said...

kalau rasa nk tnya, biarkan..
org yg nk bertanya mmg x pernah serik kak neen. ttap akan bertanya. bila bg jwpn cam tu, hrp bpuas hti.. sentap ke tak jgn dipikir. dia tanya kita ada dia pikir kita nk sentap ke tidak, kan !

mizzura said...

tiap kali raya dapat soklan sama..siap2 pegang perut lagi..haishh..rasa hati nak jerr jwb kerek..takpela anggap jer smua orang mengharap sama...

Atie Nash said...

tudung tu material jenis apa ye?

PeRdU cINta said...

PC pun pernah juga guna dialog tu..hehehe..tapi cakap cara berseloroh..lepas tu dah tak ada tanya tanya lagi..

Yana@Nana said...

Kak neena terbaik...sy sentiasa doak tuk akk ...cpt lambat Allah yg tahu...n sy sokong cr jwapan akk..cayok lah akk neena..lama x coment kat blog org sejak dh kwin...

Azney Shamsuddin said...

mulut orang nie bukan macam mulut tempayan. susah orang yang tak paham keadaan kita

Chenta Misz said...

Dah hampir 4 tahun berkahwin, belum dikurniakan chya mata walaupun pernah mengndung dan keguguran, alhamdulillah suami sgt supportive.. soalan biasa "Anak dah bpe orang?" Soalan tu biasa je..cuma utk org yg xde anak akan jd soalan sensitif..

Xpernah lagi soalan rare mcm "Ko ni bila nak ada anak?" , "Ko ni memang xnak anak ke?" Alhamdulillah belum ada.. dan xpernah lagi dgr si polan or si polan yang hina saya hnya sbb belum ada zuriat..

Sbenanrnya ada gak yang cuak bila kita dh jawab "Belum ada rezki anak lagi" yela..dia takut kita kecik hati atau terasa..apapun chillex, enjoy hidup berdua, jangan stress2 dalam masa yang sama usahakan juga slebihnya kita tawakal pd Allah Taala..

IamAin said...

susah kan klu org luaa terlampau amik berattttt sgt.
itu sume keje tuhan kot..
mcm mempersoalkan ape yg Allah swt je..

me doakan akak ..

insyaaallah ade rezeki akak..
allah sebaik2 perancang

haniazrina83 said...

Sy doakan tercapai impian tu macam blogger babyintan...terharu baca siap menitik air mata. Kawan sy pula cuba homeopati, ubatnya manis2 madu dan refer klinik lppkn. Supplement jual dlm insta or fb susah sikit nak percaya. Sy doakan neenaanuar mengandung tahun 2016..aminn ya rabbal aalaminn (doa spesifik apa yg kita nak banyak2 kali)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails