COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 30, 2014

Masih Segar Di Ingatan!


Assalalamualaikum and Salam Sejahtera to all of you my beloved readers!

Kejap jer hari ni dah masuk hari kedua berpuasa kan? Masih segar di ingatan pada ramadhan 2 tahun yg lalu.. Di situ lah bermula nya titik pernghijrahan dlm hidup aku! 

Berubah atas tanpa paksaan dari sesiapa.. Tetapi atas dasar sekelumit jentikan hidayah yg Allah berikan pada hati ini!  Syukur Alhamdulillah...

Seriously bukan mudah utk berubah.. Apatah lagi hendak terus istiqomah!  Tiada manusia yg sempurna dan maksum!  Setiap manusia mempunyai kelebihan, kekuatan & kekurangan masing-masing! 

Ade org ade kekuatan dlm mempertahankan silatulrahim.. Ade org ade kekuatan dlm byk bersedekah.. Ade org punya kekuatan dlm menjaga mata hati.. Ade org ade kekuatan dlm menjaga lidah.. Ade org punyai kekuatan dlm menjaga aurat.. Ade org mempunyai kekuatan dlm menjaga solat.. 

Aku percaya setiap insan diberikan kekuatan yg berbeza.. Tetapi kite perlu terus berusaha dan berdoa semoga kite diberikan kekuatan utk memperbaiki segala kelemahan yg kite miliki..

Jgn pernah kite pandang pada kelemahan insan lain kerana sesungguhnya.... 



Hidayah Allah itu terlalu luas!  Aku sendiri masih punya byk kelemahan yg perlu aku perbaiki... 


Salam Ramadhan al-Mubarak my lovelies! 

*kiss*

# Saja Jual pin tudung yg gorjes… anyone interested in buying boleh refer kat Pin2it by NeenaAnuar nie yer utk tengok gambar shawl pin yg gorjes itu! #

5 comments:

elly nadyra said...

ye ingat2 first time tgk gambar ko bertudung masa pi satu event tu
yang lepas tu dia betulkan shawl ko
skang makin cantik cara ko pakai tudung
kalah org pakai tudung dah lama
salam ramadhan gonjeng

Nurzakiah Hanum said...

insyaallah sis

DYatie said...

Well said sis. Setiap seorang telah Allah anugerahkan sifat yang berbeza-beza. Kerana itu, manusia adalah saling lengkap melengkapi.

adarnadzmie said...

happy Ramadhan Al Mubarak...:)

O'gosh Iskandar said...

amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails