COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, January 9, 2014

Selepas 8 Tahun Tersimpan... Akhirnya....

IMG_9826 copy
Aku menyarungkan kembali baju persandingan ku!

Ke mana pulak aku melaram sakan ngan baju kawin aku tu??

IMG_9549 copy
Aku melaram di majlis Annual Dinner & Dance company aku pada tahun lalu!  eh company aku? bunyik mcm org kaya jerr ade company sendiri... ahaha...   againn.. another sajian basi buat korang hari nie! muahahaha....

IMG_9548 copy
Memang dasar tak pernah yg bertuah biler setiap kali ade lucky draw... so bertabah aje lahhhhhhhh!

Tema Annual Dinner Oldies But Goodies! Aku tak koser nak pi carik baju oldies.. puas gak fikir memula tu nak pakai baju apa... kalau free hair memang banyak lah variety baju2 oldies 50's, 60's, 70's boleh di laram kann.. kalau berhijab nie bukan tak boleh melaram versi oldies... boleh jer sebenarnya.. kalau pandai improvise.. confirm malatopss punyer... tapi aku nie jer yg pemalas lipas nak fikirkan concept baju oldies versi berhijab... haha... lagi pun kalau baju2 oldies nie bukan boleh nak di pakai selalu like for casual outing... So end up setelah fikir punyer fikir... aku decide nak bukak gobok... dan tarik keluar baju kawin aku nie!

8 tahun tersimpan dlm gobok.. memang sesuai sgt lah baju nie utk jatoh dlm kategori OLDIES! muahahaha..

IMG_9721 copy
and taraaaaaaaaaaaa..... ade persis Saloma tak? haha...

IMG_9726 copy
serious tak sangka yg baju kawin aku dah jatoh dlm kategori baju oldies... ala-ala peplum gituuuu... tapi time aku kawin dulu... fesyen2 camgini lah yg paling vogedevassssssssssss! ahaha...

IMG_9671 copy
Ok.. Sila jgn gelakkan aku kalau aku ckp yg aku agak teruja utk attend annual dinner nie!  sebab utama kejakunan dan kejakian yg berlaku pada diri aku adelah kerana sepanjang 12 tahun in my working life experience.. nie lah pertama kali aku merasa annual dinner syarikat aku bekerja!  All this while, selalu menjeleskan diri sendiri biler tengok org lain dok berjimba di annual dinner company masing2... ahahaha...
Well.. aku bukan lah hadapp sgttt about annual dinner... cuma as I said.. biler kite tak pernah experience.. dia akan jadik sesuatu yg jakun jaki sgtt kekdahnya... hahaa.. org lain dah naik muak nak attend annual dinner.. while me lepas 12 tahun bekerja, ni lah pertama kali dpt merasai keadaan sebenar company annual dinner!  so maafkan lah I yg jakun lagi jaki nie... hehe...

Actually dia bukan soal excitement to join the party so much tau... tapi dia lebih kepada perasaan kebanggaaan... bangga nie bukan lah bangga yg riak tuhhh... bangga kat sini bermaksud proud to be one of company's family...  Kalau duluuuu aku keje company kecik-kecik.. so mana ade sessi annual dinner bagai nie.. so tu yg kejelesan melanda diri tu! puihhhhh!

Dulu before kawin aku selalu lah menumpang annual dinner company en.teman!  asal ade je tempat kosong... confirm aku akan menyelit!  en.teman kata... rugi tempat kosong tu kalau tak diisi.. ahahaa..

IMG_9663 copy
skg dia pulak sibuk menyelit sebelah aku! sib baik handsome... kalau masih rupa hang kebun confirm kene tinggal! muahahaha....

IMG_9660 copy
sapa sangka... dari kawan alam maya.. kami berkenalan secara alam nyata melalui dunia blogging... dan tanpa di sangka-sangka.. jodoh perkenalan kami berpanjangan sehingga kami bertemu jodoh di bawah satu company!  ni lah dia Yus Purplelicious...

IMG_9672 copy
ok tiba lah masanya utk kite makan2 and relax2 among our officemate!

IMG_9676 copy
berjalan menuju ke arah meja makan yg terletak nunnn di hujung hall!

IMG_9704 copy
Opening ceremony... lagu oldies memang sentiasa buat jari nak tuding ke langit!

IMG_9706 copy
Adibah Nor as our Master of Ceremony!

IMG_9707 copy
sambil2 dia ade buat persembahan jugak!

IMG_9735 copy
sessi cabutan bertuah... Adibah Nor datang dekat dah kat meja aku... tapi aku pandang dari kejauhan aje lah... cuba kalau Anuar Zain yg datang kat situ.. confirm aku yg dah pergi serbu melulu ke arah dia! ahahaha....

IMG_9729 copy
waktu keluar gi toilet.. sempat singgah sebentar utk berphotogediks!

IMG_9732 copy
oh suke nyer tengok pipi aku time nie.. cam ade telor disitu... shining bukan main! ahaha..  Oh btw, for this event aku tak make up sendiri... aku di makeup kan oleh someone.. Insyallah will share that story in my next entry!

IMG_9734 copy
sib baik baju nie aku leh pakai lagi... mula2 before nak test tu cam cuak jugak lah.. takot tak muat.. ye lah dah 8 tahun tersimpan rapi dlm gobok kannn.. end up biler disarungkan.. ehhh ehhh.. tak sangka pulok baju nie muat lagi laaaa... tapii agak ketat skit lah di bahagian punggung & pinggang baju... kalau tak alter mau aku tak leh duduk & tak leh makan waktu annual nie nanti! ahahaha... so sebagai keselesaan diri.. aku pun gie antar alter baju nie kat butik citra balik... Abg Iszal terkejut tengok aku masih boleh sarungkan baju kawin aku yg dah berusia lapan tahun nie! hehe... and dia lagi terkujat bile tengok en.teman yg 100% dah berubah wajah.. dari hang kebun dah jadik hang tuah! ahaha...   
Officemate aku semua low profile.. so that's why lah gambar aku dan aku dan aku je lah kat dlm entry nie... ahahaa... di harap anda tidak muntah hijo melihatnya! :p

IMG_9756 copy
ni lah dia 10 finalist utk Most Creative Costume Contest... memang diaorg semua terbaekk!

IMG_9786 copy
abis dinner as usual ade sessi dancing dancing.. zaman jahiliah akak gonjeng dah berlalu... so akak gonjeng stay calm and just enjoy the lighting! :D

IMG_9796 copy
en.teman mempamerkan kehebatan nya snap gambar lampu lip lap lip lap...

IMG_9800 copy
shining.. sparkling!

IMG_9830 copy
ok lah.. perot dah kenyang.. mari lah kite pulang! oh yaa.. kasut tu pun kasut wedding aku tau... nie baru kali kedua pakai lepas bersanding di pelaminan 8 tahun yg lalu!



IMG_9842 copy
Insyallah... akan aku simpan baju kawin aku nie sampai biler-biler!  ade rezeki nak tunjuk kat anak cucu.. ini lah dia baju kawin ibu @ nenek satu ketika dulu! :D


14 comments:

-iLLa- said...

slimnya neena!!

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Cantik!!! =D

careno said...

Wow... baju 8 tahun lalu boleh pakai lagi... hebat,.... kalau aku suruh pakai seluar 8 tahun lepas agaknya hanya muat masuk ibu jari kaki jer kot... hahaha...

Fieda Redzuan said...

kak neena bestnya baju 8 tahun lepas pon boleh muat lagi! nak kena jaga badan jugak ni lepas kawin nanti. hihi

notti netti said...

huyooo nangis I tengok you muat lagi baju gojes tu.

nurul ayuni shafie said...

simple, sweet and stunning kak Neena! Love ur attire. Nice sgt. :)

orangehotty said...

serious cantik akak..

dalila said...

meriahnya annual dinner..
cantiknye sis..
macam kajol ;D

Emma said...

cantik :)

Cik Siti Hajar said...

kak! kagum nya.... boleh pakai baju 8 tahun lepas.. kita ni baju 3 tahun lepas belum tntu muat kak...

izfanora said...

pergh.. cantik as usual.. za ni br nk 2 tahun kawin, baju nikah dah sendat amat.. hahaha..

Qil_H0shi said...

cantiknyaaaa :)

Fauzilla Mohd Nor said...

ada tak gambar kahwin pastu compare ngan gambar skrg :)

atigoh@gmail.com said...

best

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails