COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, January 27, 2014

Aku Nak Tahu Supplement Apa Yang Terbaik Untuk Badan Letih & Lesu!

Ade sesapa boleh recommend?  Aku tahu banyak giler product kat luar sana yg menjanjikan macam2 kebaikkan utk itu dan ini.. tapi saja nak tahu lah pengalaman korang yg dah pernah guna mana2 product vitamin yg berkesan dgn diri korang… so leh suggest kan kat aku!  Aku tahu lain org lain sistem badan… terkadang org nie sesuai product nie.. kang org nie pulak sesuai ngan product jenis yg itu pulak..
So kalau korang sudi nak share.. meh share kan kat sini meh… selain berguna utk aku.. mungkin berguna utk org lain jugak yg kot mengGoogle about this!
Aku saja nak menambahkan energy dlm badan.. sejak umur semakin meningkat ‘remaja’ nie.. badan aku nie cam cepat betol rasa letih bile dah 8 jam dok dlm office depan PC.. lagi2 biler aku tak cukup rehat.. lagi lahhh cepat ngantok dan rasa cam nak gie holiday! Ahaha.. motip sebenar adelah holidayyyyyyyyyyyyyy!
Ok.. aku serious nie.. meh share meh..
*kiss*

35 comments:

MuMMie BeRRy said...

hye u, i suggestkan product shaklee, performance drinks, ESP, n vits from shaklee mmg bagus... u should try..

ieda iedana said...

Salam K.neena,

ida was a part time crew kfc and full time auditor. so, penat tu memang lumrah. walaupun umo lapanbelas *sila la percaya*..haha... so far ida dah pernah try consume ephyra, vcoa and b-complex...

b-complex tu tak ingat sangat kesan dia sbb makan bila ingat je..hahaha...

tapi yang betul ingat is ephyra. kulit cantik (tumit tak merekah pun...) and time kerja tu serius tak ngantok langsung. tapi (pada ida) still mahal la nak menten consume bulan2 sebab kos dia lebih kurang rm6.70 satu sachet (rm197/per box of 30)...

vcoa murah tapi kesan tu lambat nak nampak...

ida selalu baca testi from kak diana and k.peej punya blog untuk ephyra. boleh cekidaut ;)

mama leen said...

Neena nak try double stemcell tak..? Whatsapp i ye.. 0126528062..

StyleyourLifes Dear said...

salam..hai kak neena..sy pnh buat iklan kat blog akak..iklan vco tu:) tq tau...now dh ada regular customer hsil dr iklan kt blog ni^.^ smbil2 tu..if akak nak try supplement..akak leh try vco..hehe..

Noor said...

salam sis

try minum mineral cofee..bagus..bg sy minum dah berkotak2..bertenaga kurang rasa letih..hrga pun xmhl

nana kimie said...

EPHYRA!!! terbaik sis.heee.dia all in 1...bukan saja utk kulit cantik.malah dia jugak energy booster..kekalkan tenaga kita sepanjang hari.selain utk kesihatan dalaman dan jugak luaran.insyaAllah :-) if sis nak try now nana tgh buat harga promo.jom berephyra jom^^

Charms said...

Salam sis. Bole try supplemen B complex from shaklee. Sy still student. Dengan nak attend classes labs etc, dengan nak kena stay up buat assignment lg. Memang sgt lesu and letih. Alhamdulillah saje try B complex dr shaklee. Rasa bdn ringan je. Memang bertenaga. Hope komen ni dapat membantu sis.

p/s: i'm one of your silent reader. Sy juga distributor Shaklee. ID: 1105356. Anything sis bole wassap sy. 019 7082578. Hoping that my 2 cents could help u. Happy Monday sis. =)

ADILLA said...

dila makan shaklee.. alhamdulillah.. badan pun tak letih sangat. bangun tido pun tak malas-malas dah.. :)
dila makan shaklee untuk kesuburan sebenarnya, tapi dapat manfaat badan makin cergas giteww..

Fieda Redzuan said...

Kak Neena boleh cuba Shaklee :) Supplement semulajadi so memang takde kesan jangka panjang. Untuk energy, Performance drink atau perempuan biasa lagi suka ESP sebab selain energy, good for skin too.
Kte one of distributor so kalau nak tau lebih info boleh email fiedaredzuan@gmail.com or whatsapp 0134674616.

Macam kte mmg kte stick to ESP la.. Tapi tunang kte yg kerja site tu ambik performance drink.

Eh ter promote lebih2 pulak :p

fiza zasmi said...

Salam sis, fiza sekeluarga memang pengguna Shaklee.. Fiza ibu bekerja dengan anak 2, suami kerja maran dan berulang tiap hari Kuantan-Maran.. Penat sangat kalau tak ambil Supplement Shaklee.. Fiza yakin dengan Shaklee sampai dah jadi ahli..
Kalau sis nak try boleh contact Fiza 019-9154727.. Semua fiza jual harga termurah di pasaran.. :)

http://fizazasmi.blogspot.com/

https://www.facebook.com/fizazasmihealthcare

shehan ismail said...

sy once try vco ni, perasan tenaga mmg lain. klu mls2 bgn pagi tu, mmg jarang dh blaku. plus, xde rs ngantuk kt opis. bdn rs ringan, plus sy plak masih breastfeed baby, vco memang tolong sgt2. alhamdulillah. dari tenaga, badan lebih sihat. bab makan pn mmg xde mslh. syukur. http://shehanzstudio.blogspot.com/2013/04/kenapa-anda-perlu-ambil-vco-catalyst.html

Wanie Mahir said...

Sebelum itu kena lihat dulu apakah penyebab badan lemah dan lesu:
1)Pemakanan yang tidak sihat
2)Tekanan dan stress
3)Kegemukan
4)Pekerjaan yang memenatkan
5)Insomnia
6)Darah rendah/anemia
7)Perokok tegar
8)Mengambil kafein secara berlebihan
9)Pengambilan makanan segera dan makanan rapu yang berlebihan
10)Tidak melakukan senaman
Pengambilan ubat-ubatan
11)Kekurangan air
12)Kehamilan

Kalau sebab kelesuan tu bukan sebab-sebab kesihatan atau pengambilan ubat-ubatan, faktor penyebab kemungkinan besar ialah kekurangan nutrisi. Tak semua antara kita yang makan untuk sihat, kebanyakan kita makan untuk sedap atau sekadar makan untuk hidup. Betul tak? Hehe..

Vitamin SHAKLEE yang saya amalkan:

1) VITALEA
Sumber zat besi yg terbaik untuk pembentukan darah dan sel.Vitalea lengkap dgn 28 vitamin dan mineral yg diperlukan dlm badan orang dewasa.

2) B COMPLEX
B complex membantu dalam pembebasan tenaga, metabolisme karbo, lemak dan protin. paling menarik, bcomplex adalah supplement anti stress. B complex diperlukan untuk pembentukan darah dan dengan itu ia membantu mencegah anemia yang menyebabkan keletihan.

3) OSTEMATRIX
Supplement kalsium yg lengkap dgn vitamin D dan Magnesium. Pengambilan setiap malam sebelum tidur membantu tidur yang lena. Bangun keesokkan pagi, badan rasa cergas dan tidak lesu..

4) ESP
Index glisemik yang rendah dalam ESP membantu dalam pembebasan tenaga secara berperingkat ke dalam badan dan mengekalkan tahap tenaga yang lebih lama.

Semoga beroleh manfaat dengan perkongsian saya. Boleh datang lawat blog saya, www.waniemahir.com.

naz affendi said...

Saya suggest Shaklee bukan sbb sy jual tapi sy gunakannya. Sy bekerja n sy fully breastfeed anak so mmg letih. Tapi ada bezanya bila sy mkn supplemen badan rasa better. Sy x guna suplemen lain so x tau mana lbh elok dr shaklee.

~myself n i ~ said...

Hi Neena,

Just nak share... saya ambil produk Shaklee, ESP & Vitalea untuk tenaga tambahan sebab saya berkerja sepenuh masa... Pastu buat part time menjahit & menyulam. Kadang-kadang ambil tempahan kek jugak...

So masa sangat terhad. Balik kerja terus sambung kerja di rumah... Tdo selalu lewat malam. Memang sangat memerlukan suplemen.

Alhamdulillah Shaklee sesuai dengan saya.. ;-)

aiza
http://cinta-health.blogspot.com

jaha said...

slm..akk try lh shaklee sbb sy dr dulu guna mmg ok..lps bersalin pun alhamdulillah krg masalah rambut gugur,kulit pun semakin cerah n moist..

Rizziela said...

Neena boleh cuba ESP Shaklee, Vita Lea dll..blh ajer call akk utk pertanyaan :D 017 253 5848

*Hani Alani* said...

salam kak,

Hani suggest supplement dari shaklee. akak boleh ambil omega guard untuk kesihatan mcm letih and lesu. then akak boleh ambil alfalfa untuk dalaman wanita.

kalau berminat atau akak nak tanya, boleh whatsapp hani untuk tanya.. 012-2556379.

good luck kakak gojes!

Noorharizah Azfar said...

assalam dik.

Akak sekarang guna shaklee.
dulu akak memang band shaklee ni..
tapi lama2
Allah buka hati kot.

Sekarang akak amik

Vitalea
Vita C
B Complex
(yang ni semua orang sesuai amik)

akak tambah
ESP
Lecithin
Omegaguard
ALfafa
Ostematrix
(sebab akak ibu menyusu yang nak kurus ni memang rahsia dia...hihihi)

Sebab akak juga bz dan keje banyak selalu letih.
Hari2 minum Cinch tea.
memang puas hati.

dulu jam 9.00 malam dah tido.
sekarang jam 12.00 malam masih cergas

urus 3 anak, kerja dan rumahtangga
Alhamdulillah nampakla beza skrg ni.

kak izzah
019-4142469
www.izzahazfar.blogspot.com

myza said...

try la jus deliam bioemas.senang nak telan rasa sedap.2sudu pagi n malam.xperlu pill2 sintetik yg merusakkan buah pnggang.buleh gugel tgok :)

Mama Tuah Melaty said...

Boleh ambik Shaklee
Vitalea- multivitamin utk badan
B complex - untuk energy, stress
ESP - untuk kulit dan jugak tenaga, bgs jugak untuk diet program

Sharing is Caring :)

Azira Mamat said...

slm...kak nina boleh cuba supplement shaklee..set basic vitalea,b complex ,esp n vit c... :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Akak try la ambik produk shaklee..so mmg bagus.. farah tak jual ek.. farah makan jer.. ;)

Azira Mamat said...

slm kak neena..akk bole cuba supplement shaklee set basic b complex,vitalea,esp. n vit c..:)

Hanie said...

akak try la produk shaklee, mmg jatuh cinta la.. :)

xi da ya said...

Salam Sis neena!!
Shaklee is the best answer..hehe..

remember me x?hihi..btw saya makan shaklee sebab:
1. rasa macam umur dah meningkat,walaupon belum masuk 3 series.
2. saya tgh sambung belajar peringkat phd,adoi letih x ingat.sebab kene banyak pk.same la kite,ngadap pc je!bace journal.hmm..
3. seorang isteri & seorang ibu. adoi,lg penat kene masak utk suami (mmg kdg2 suami tlg,tp rase cm x bertanggungjwb lak kalo x msk.hihi) n dgn ade ank kecik nye kene layan.hehe
4. saya amik part time ngajar tusyen pmr math dgn spm kimia. mau x pening~huuu..

so far shaklee is the best,eventhough sy baru je start mkn, tp family sy which is my mom dh mkn sejak muda lg. n mmg nampak hasilnye skrg.hihi.

oh,sy juge ahli shaklee skrg.hehe.tiada niat utk jual,tp more to makan sendiri cos nk jage kesihatan.tp if nak bli dgn sy pon,ape slhnye.hihi.
just my 2 cents.:)

Lynda Che Lah said...

Kak Neena cuba Permata Suri CNI..Lynda amik tu sebotol pun dah rasa perubahan..amat bertenaga wlupun Qoid usia 3 tahun amat lasak..then after 3 yrs ++, i'm getting pregnant again..Hubby pun ckp ada perbezaan..segala benda tak sesuai dlm badan keluar ikut darah haid dan keputihan..u should try..

Zatil Alia said...

Hai.. boleh cuba Jus Qaseh Adinda. main ingrediant is kurma. selain tu ada delima, buat tin, zaitun, habbatussauda, air zam2. supplement makanan sunnah. InsyaAllah sihat segar & kekal bertenaga selain mengamalkan pemakanan sunnah. get me @ 012-2539078 zaireen. TQ

vanilla said...

Assalam kak neena....

yang saya pernah try dan cuba ialah;

1. VCO
2. Shaklee ESP

dua-dua ok bagi saya. insyaAllah ber'energy' ;)

Mimy Hamid said...

shaklee beb...aku makan b complex shaklee rasa diff..terus aku sign up jd member

Mama Marcello said...

Hai Kakak cantek maniss ^_^
Pengalaman sendiri untuk beri tenaga saya ambik supplement from SHAKLEE, Alhamdulillah hari2 xletih..kulit pon cantek.

Pastu baru2 ni saya ada jumpa herba ni,..nama dia buah KK,
Ya ampun, mujarab sungguh herba ni untuk saya..terasa lain sgt badan..tapi semuanya dengan izin Allah..skrg mmg TERPAKSA cari benda2 alah y boley bagi tenaga ni..Maklumla jaga 2 org anak yang super lasak tanpa suami di sisi..working mommy plk tu kan hehe..mmg harus berTENAGA hari2 hehe~

Reen wan said...

salam kak neena, saya consume CocoaCollagen Power Plus... bagus kak produk ni.... bagi tenaga, menjaga kecantikkan dalaman dan luaran wanita, badan tak letih, kulit pun cantik dan lembap...

saya ada jual... kalau berminat boleh tgk link ni...

http://izwareen.blogspot.com/2014/01/assalamualaikum-w.html

terima kasih kak....

mizajasni said...

salam kak,

akak boleh cuba forever living aloevera :) boleh baca kat blog saya

mizajasni.blogspot.com

Aina Ana said...

Salam Neena,

Saya dulu alami masalah chronic fatigue in part due to prolong stress & anxiety.

Duduk ofis lemau, tidur 12 jam pun lemau, nak pergi kerja LAGI LA lemau. MC setiap bulan. Lama-lama badan pun tak boleh cope.

So saya terjumpa Shaklee. Alhamdulillah it works for me.

VITALEA for enegy
BCOMPLEX as a 'Happy Pill'
OSTEMATRIX for a good night sleep. Walaupun tidur 6 jam, badan esok segar bugar je nak gi kerja.

Saya dah tak perlu Xanax dah bila consume Shaklee ni.

Hope my experience helps you in deciding to choose which supplements is the best for you.


http://myvitaminsadventure.wordpress.com/2013/09/29/turning-point-kenapa-saya-pilih-shaklee/

Didie Redwan said...

Apakah peranan Qaseh Gold?

MENGAPA QASEH GOLD?
===============
1. Gabungan minuman kesihatan berkonsepkan formulasi pelbagai pemakanan Sunnah dan ramuan herba terbaik yang padat dengan khasiat seperti KURMA, MADU, ZA’FARAN, HABBATUS SAUDA’, BUAH TIIN, ZAITUN, DELIMA, ARABIC GUM (MANNA) & AIR ZAM-ZAM. Ia diperkayakan lagi dengan kehebatan herba tradisi seperti GINGKO BILOBA & SIREH. Juga herba khusus TRIBULUS, GUARANA & ASHWAGANDA (QASEH GOLD Kekanda), serta PASSIFLORA, PEGAGA & MANJAKANI (QASEH GOLD Adinda) sememangnya TERBAIK untuk tenaga dalaman dan luaran.

2. Formulasi yang diperlengkapkan dengan proses pengilangan Amalan Pengilangan Islamik (IMP) yang menghasilkan produk yang bertaraf bukan sekadar Halal tetapi Halalan Thoyyiban (Halal lagi Baik).

3. Minuman kesihatan yang bukan sahaja melengkapi keperluan tubuh dari sudut fizikal, malahan juga emosi dan spiritual.

4. Membekalkan badan dengan nutrien dan zat penting.

5. Minuman berfungsi yang lazat dan menawan citarasa.

6. Pengambilannya yang mudah, hanya 2 kali sehari. 2-3 sudu besar (10-15ml) sebelum sarapan dan 2-3 sudu besar (10-15ml) sebelum tidur.

7. Pastinya ia MUDAH, MURAH & MUJARRAB..!

Pastikan pemakanan kesihatan tambahan anda sekeluarga adalah Qaseh Gold - Pilihan Bijak sepertimana pesan Ustaz Haslin Baharim.

moon bulan said...

Salam k.neena..

Saya minum COCOACOLLAGEN..so far memang ok dengan sy sebab tak terasa letih,tapak kaki dh tak merekah dan pecah2,badan terasa ringan je. Kesihatan dalaman pun makin baik.

1 sachet pon tak cukup sehari sebab sedap. Saya jenis tak suke telan kapsul. Harga pun berpatutan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails