COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, April 5, 2013

My Gorjes Spaghetti Sardin... Citarasa Hebat Timur Barat!

Memang dasar muke sardin... sampaikan nak makan spaghetti pun nak makan ngan sardin!  hahahaha..

Korang pernah try makan Spaghetti Sardin camgini tak?  kalau tak pernah try better try it out sebab anda akan kagum dengan kenikmatan spaghetti sardin nie! hihi..

Aku memang pencinta pasta.. aku jugak pencinta lauk sardin!  so harus di kawin kan kedua-dua mereka ini!  basically senang giler nak buat spaghetti sardin nie... as for the Spaghetti.. korang rebus aje lah spaghetti tu sampai dia lembut.. then as for the kuah sardin... ala.. korang masak aje kuah sardin macam korang masak lauk sardin utk dimakan ngan nasik tuuu.. then tuang kan kuah sardin tu atas spaghetti korang yg dah siap direbus tu!

Kalau nak resipi my gorjes lauk sambal sardin.. sila terjah entry NIE!  tapi perlu dingatkan.. kat dlm resipi tu aku bubuh Soo Hoon... tu lauk utk makan ngan nasik.. so kalau nak makan sambal sardin ni ngan spaghetti tak payah lah bubuh Soo Hoon tu.. tapi kalau ko berminat jugak nak makan ngan Soo Hoon.. takpe silakan.. aku tak marah pun! hahah..

Kalau nak rasa lebih kenikmatan makan spaghetti sardin nie.. tolong jgn lupa pada puan nenas dan cik timun yer!   Nenas tu aku beli nenas kiub dlm tin tu aje.. senang just before ko nak  ngappp spaghetti sardin nie... ko tabur kan aje si nenas & si timun tu atas spaghetti ko!  then baru lah ko ngaaapppp!  fuhhh leleehhhhhhh I tell you derrr!  Oh ya... kalau nak lagi meleleh pastikan sambal sardin tu dimasak pada kadar agak hot and spicy yer!  aku seperti biasa menggunakan khidmat cili api kampung utk mendapatkan citarasa kampung sebenar! :D

Selamat menjamu selera di alam maya kengkawan! :p

8 comments:

Rosnizawati Zawawi said...

sedapnya..buat perut lapar tetiba

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Teringat 1st time buat Spaghetti utk husband..x tahu yg kita kena rebus Spaghetti tue sampai jd lembut..igt rebus mcm maggi 2 minit jer..last2 bila dh x jd tutup dapur terus pergi makan luar.. hehehe.. nie experience masa baru2 kawin la..sekarang pandai dah..:p

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ni kne cuba ni...hihihi

ameris said...

lorrr boleh gak ekk spageti+sardin. shud try nih.

*neena, pinggan u sama dgn pinggan i kt umah.

Rinna said...

Wahh sedapnyaa spegetti sardin.. leh try.. :) TQ share resipi

aishah zaharin said...

ada member ajar, kalau buat spaghetti sardin nih, campur skali daun kesum & bunga kantan. terus jadi cam laksa. sedap

Nisa said...

waaaa nampak sedap, nak try lah :)

* FAR * said...

berseleranya tengok.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails