COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 19, 2012

Seawal Subuh Dah Menuju Ke Pulau Pangkor!

Setelah terlebih makan dan menikmati tidur yg begitu enak pada malamnya...

DSC_5392 copy
On the next day, selepas subuh terus kiteorg dah gerak ke Jetty Lumut!

DSC_5399 copy
sunyii jer.. tak ramai org.. besttt.. aku suker suasana yg tenang dan aman sebegini!

Jetty dah start beroperasi seawal subuh lagi...

DSC_5397 copy
Tapi boat tempat kami menginap belum pun beroperasi! hehehe.. kiteorg sampai jetty around 6:45am.. counter bukak kol 7 pagi.. boat berlepas around 7:15 pagi.. memang saja aku plan nak catch the first boat to the resort coz wanna spent more time kat resort since kiteorg pergi just 3 Days 2 Night stay sahaja!

DSC_5402 copy
terminal ini kamii yg punyaaaaaa!! muahahhaa....

DSC_5405 copy
Si Gonjeng nie punyer excited.. macam lah dia tak penah naik boat! T_____T

DSC_5409 copy
Mari naik boat Mesra Feri 5!

DSC_5413 copy
Boat ini kami yg punyaaaaa! hehehe.. boleh dibilang org naik boat dipagi hari nie.. termasuk kiteorg dlm 5 org jerk kot!

DSC_5424 copy
Perjalanan mengambil masa lebih kurang 20 min jer utk sampai ke private jetty nie!

DSC_5423 copy
Subhanallah.. such a beautiful sunrise!

DSC_5427 copy
Jom!!!

DSC_5429 copy
Private bus dah pun menunggu... mari lah kite menuju ke tempat penginapan!

Sabar ek.. kite tengok review hotel nie at next entry ek! jgn marah tau! :D


7 comments:

Anum said...

syok jalan2

wAnNy said...

hahh,,datang rajin die smpai 3 entry 1 hari..bagus2..seronotttt baca..

akak macam dah semakin sihat je tgk.. ;D

mama tisya said...

wah awl btul...tp best la naik boat tk rmi org

ceritera-chinta said...

eh mcm mana kak neena boleh amik bot berhenti betul2 dekat pangkor islnd?kami g hari tu bukn turun dekat privet jetty....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

best nya tak sabar tgu nex entri

Hazrina Sallehuddin said...

lama dah tak pi pangkor.. best kan..snorkling, banana bot =)

Gieyana said...

mmg sunyi sepi tanpa manusia..x yah beebut2 kan..:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails