COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 19, 2012

GM Holiday Hotel @ Lumut ~ Budget Hotel Yang Super Awesome!

Segment Percutian ke Pulau Pangkor tercetus atas tiket....

DSC_5322 copy
Majlis perkahwinan cousin en.teman kat Kampar, Perak pada hujung bulan June yg lalu!
En.teman nie nama ajer org Perok... tapi haram kot penah jejakkan kaki ke Pulau Pangkor!  Aku plak... pertama dan terakhir kali menjejakkan kaki ke pulau pangkor pada tahun 2001... time tuh pegi ngan classmate final year @ UiTM Shah Alam!  Hari nie abis last paper.. esok terus cabut pi Pulau Pangkor! time tuh aku duduk kat Teluk Nipah kalau tak salah.. dok kat hotel budget jerk.. itu pun dah excited bukan main! hehehe...

So since cousin en.teman kawin hari tuh.. aku pun plan lah ngan en.teman utk pegi holiday ke Pulau Pangkor!  walhal before² this dah banyak kali pun balik kg en.teman nun.. tapi acap kalii terbantut aje plan nya nak ke Pangkor! But not this time baybehhh... Alhamdulillahh... ade gak rezeki kami berdua utk ke Pulau Pangkor just for a short vacation!  Actually kalau boleh kiteorg nak gie together² with family en.teman.. tapi since masing² banyak committment.. so kami postpone dulu lah plan together² nie... Anyway... cerita detail about tempat penginapan & aktiviti di pulau pangkor aku story mory later² yea..

Now aku nak share satu tempat penginapan yg terbaik di area Lumut!  Kenapa Lumut?  Actually, lepas dari wedding cousin en.teman kat Kampar, kiteorg terus proceed ke Lumut!  Since keesokkan harinya kiteorg nak bertolak ke pulau pangkor seawal subuh dengan menaiki first boat schedule from Lumut Jetty...  adelah lebih afdal kalau kiteorg stay kat Lumut jer a day before traveling ke pulau pangkor tuh!  So, waktu plan trip ke Pangkor nie.. aku pun terus aje ngan laju nya mengOOgle hotel² budget disekitar kawasan Lumut!  memang banyak gak rupenya hotel² budget yg dijadikkan sebagai penginapan transit buat org yg nak travel ke pulau pangkor!

Setelah aku buat kaji selidik... end up aku memilih....

DSC_5334 copy
GM Holiday Hotel yg terletak di Taman Lumut Pantai Impian!
Basically location hotel nie memang tak jauh dari Jetty Lumut!  Dari main road.. korang akan nampak Station Petrol Shell.. and then just opposite Shell tuh korang leh nampak ade deretan kawasan ala² rumah kedai nie di atas bukit skit..  kat sini memang byk gak hotel² budget.. tapi seriously hotel GM nie yg paling awesome dari sudut pandang luaran nya!  So, luar dan nampak gorjes.. dalaman nya cam mana pulak??? Ok jom kite terjah!

DSC_5337 copy
The Reception Area!
So far takat kat reception area nie dah memuaskan hati aku sbb persekitarannya yg sgt bersih!

DSC_5339 copy
Waktu buat registration... diaorg kasik kunci bilik yg ala hotel 5 bintang and also remote TV & Air Cond!  Bagus gak system dia.. dia tak main tinggal jerrr remote dlm bilik!  as you nak check out.. you kene return all these 3 items!


DSC_5352 copy
hotel nie 2 tingkat jer... and this is the corridor at 2nd floor! Room 219 tuh jiran kiteorg.. gambar nie di ambik dari sudut pintu bilik kami! :D

and this is our room.. it is Special Deluxe Queen @ RM75.00 nett per room per night!  Kiteorg check in on Saturday.. so harga dia kire under Peak Season.. kalau tak harga dia RM60.00 nett!

DSC_5345 copy
Alhamdulillahh.... bersyukur sgt coz aku membuat pilihan yg tepat!  Hotel nie memang terbaik!  memang rasa sungguh selesa... dan aku agak terkesima jugak lah dgn interior bilik hotel nie!  serious gorjess giler utk budget hotel OK!

DSC_5348 copy
bukan takat selesa, bersih dan cantik... tapi hotel yg budget ini boleh dikatakan sungguh lengkap!  Siap ade kettle air panas and glass... ade slipper walaupun sekadar seliper jepun so takde lah sejuk kaki... walaupun takde almari baju.. tapi sekurang-kurangnya ade lah jugak hanger dan tempat gantung baju!

DSC_5351 copy
Toilet pun sangat bersih! I Loikee it so much!  aku memang sgt² particular ngan toilet.. nak² pulak kalau hotel yg bertaraf budget hotel nie... Hotel nie memang ade kelassssssss yg tersendiri lah pada aku.. siap kasik towel mandi and face towel ok!  then ade hot shower sekali.. water pressure pun ok boleh tahan sesedapp rasa aku nak mandi!  and one more thing.. do not underestimate this budget hotel biler diaorg boleh menyediakan...

DSC_5353 copy
Sabun mandi dan jugak shampoo! 

DSC_5350 copy
Nahhh!! what else do you aspect from a budget hotel?  Everything almost perfect huh? Ade gorjess bed & pillows.. awesome bathroom.. basic amenities...  veryyyy clean and clear... superb interior... and also a telephone next to your bed?  memang dah ala² hotel 5 bintang dah aku rasa bile duduk dlm bilik hotel GM Holiday nie! uhuhuhu...

nie brochure GM Holiday Hotel for your info!

Seriously... kalau nak compare with Tune Hotel.. aku rasa hotel GM Holiday nie jauuhhhhhhhhhhh lebih berbaloiii-baloiii kekdahnya! dengan harga yg sgt² berpatotan... yet diaorg boleh menyediakan kelengkapan bilik hotel yg boleh menghampiri hotel bertaraf 5 bintang!  Antara kemudahan yg disediakan, King Koil bed-set, Electronic Key Card, Free WiFi Connection, LCD Television with Astro Channels, Air-Conditioning, Ceiling Fan, Hot & Cold Private Bathrooms, Daily Housekeeping and In House Amenities!  

Cam Tune Hotel memang lah bersih dan selesa.. cumanya harga bilik tuh banyak yg perlu di add Onn kan.. ko nak aircond kene tambah.. ko nak tengok TV kene tambah.. ko nak basic amenities like towel & toileteries pun kene bayar extra!  tuh belum lagi ko nak berWiFi segala!  semuanya perlu di tambah dan tambah!  tapi kalau utk kategori budget hotel.. still Tune Hotel tak lah mengecewakan aku walaupun dah banyak 'nasik tambah'nya... coz end up ko still leh tido di hotel yg budget ngan penuh keselesaaan!   

As for GM Holiday nie.. memang lah aku sgt² recommend kat korang² yg nak pi travel to Pulau Pangkor.. maybe korang punyer perjalanan pergi dan balik memerlukan korang stay 1 night kat area Lumut.. so aku memang encourage korang stay kat GM Holiday HOtel nie... WiFi FREE ok!! line not bad tauu.. Seriously secara keseluruhann memang aku berpuas hati sangatt² ngan service hotel GM Holiday nie...  Next time kalau nak ke area Lumut.. Insyallah we will stay here again! :)

DSC_5360 copy
Lepas Maghrib.. kiteorg bersiap-siap utk ke tempat makan!  Ade org special nak belanja aku ngan en.teman makan malam di sebuah restaurant yg super duper awesome!  Sebelum keluar hotel, sempat lah lepak kat Lobby Hotel GM Holiday nie utk amik gambauu! not bad kann ade ruangan lobby walaupun sekadar budget hotel! :) 

Anyway... will continue our makan² aktiviti in da next entry yea! ;)


16 comments:

Siti Shuhadah said...

bersih cantik & murah..bagus la hotel ni..

-cinta soFiaSafiya- said...

best..... aah chantik, kemas..n suka la...

thanks akak share info...kot pas ni nak ke pangkor leh chekin GM hotel dl.....

walll bilik dia dh mcm hard rock ..hehehehhe

wAnNy said...

info yg menarik!
kot2 nk g pangkor nnti blh stay sini dulu..mmg cantek,murah pulak..tgk gambar ni je pon da puas hati.. ;)

mama tisya said...

murah la otel budget ni...mmg kalo compare ngan tune nmpk lg hebat..

Anum said...

nampak sangat bersih dan simple

Kak Izan said...

besh besh besh... cam teringin nak pegi jer.. :D

mrs kayrul said...

kalau macam nie rupanya budget hotel..memang berbaloi-baloi la

Zila Zainal said...

murahnyaaaaa!!! tak padan dengan bilik.. peak season pun still sangat2 affordable!

eLLy said...

Sangat berpuas hati bila stay kat bajet Hotel tapi layanan dan kerbersihan setaraf 5 star hotel.. i Like. thanks for the info :P

Deqna said...

very good info... aku pulak memang suka jalan2 area lumut tuh.. pasni kalau nak cuti2 mengejut leh lah stay kat GM hotel nie....

atty's said...

memang superb biliknya..harga pun berpatutan..

Ina Khairina said...

cantik la hotel ni wlpun hotel bajet....hotel ni mesti dlm senarai kalu saya nak ke pangkor nti,tq kak nin share info....

Nana said...

wah tak nampak mcm bajet hotel
tu la tune hotel mmg hampeh
pernah try nak stay sekali bila tau nak tgk tv, nak ekon, towel seme kena tambah duit
tros xjadi hahaa

ewa.wawa said...

Saya dah penah stay kat sini. Recommended dan sgt2 puast hati.....

aku said...

hai bole bagi no tepon gm hotel ni tak..thanks

aku said...

hai bole bagi no phone hotel ni tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails