COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 20, 2012

3 Hari 2 Malam @ Pangkor Island Beach Resort!

Naik bus comel dari private jetty tak sempat nak panas vuntut.. kami dah pun sampai ke Lobby hotel Pangkor Island Beach Resort!

DSC_5454 copy
saja nak bagi tahu yg aku berada di dalam ini gambar! :p

DSC_5434 copy
as usual.. sampai² jer terus dpt welcome drinks! Oh.. sgt elok tuk cuci perot di pagi hari!

DSC_5455 copy
Pangkor Island Beach Resort nie sgt sinonim dgn burung Enggang @ HornBill!
Nak tahu kenapa? nanti I will story mory to you yea!

DSC_5456 copy
Giler bapak luass kawasan Pangkor Island Beach Resort nie!  And it is a private resort! dia sengsorangg jerk kat kawasan nie.. takde share dengan mana² resort yg lain!
Kiteorg sampai ke resort nie around pukul 8:15 pagi... terus buat check in... tapi aku tak lah aspect dpt any rooms sebab hari ahad.. confirm ramai yg baru nak check out by lunch time.. so saja jer buat early check in.. bagi tahu in case kalau room dah available.. they can just give us a call.. sementara tuh boleh lah kiteorg pi jejalan2 kat area hotel yg luas nie!  Tup² org reception tuh terus kasik bilik kat kiteorg! wahhh.. syiok leh check in awal! tak penah lagi dlm hidup aku pegi bercuti and buat check in kat mana² hotel seawal 8 pagi! hahaha..

So, kiteorg pun dengan happy nya terus lah menuju masuk ke bilik kami.. sekali bile dah check in, rasa cam tak berapa best dengan room yg diberikan.. apa yg tak best tuh?? haaaa..... will story mory in the next coming entry yea! hihi.. saja suke buat korang tertunggu-tunggu! :p

Terus call Reception.. and mintak tukar bilik.. tapi diaorg kata bilik yg aku nak tuh only available after 2 petang!  Tapi service hotel nie adelah terbaik.. diaorg tak kisah kalau aku gunakan aje dulu bilik yg diaorg bagi di awal pagi tuh.. basically kiteorg boleh jer guna bilik yg diberikan tuh sampai lah room yg kiteorg nak tuh available! Owhh.. ini lah service yg saya sgt suke!  Aku rasa hotel² lain patot mencontohi service hotel Pangkor Island Resort nie!

Ok.. sementara menunggu bilik kami ready.. aku ngan en.teman mengambil peluang tuk berjalan-jalan² santai di sekitar kawasan resort! Sessi lawatan bermula lebih kurang jam 10:30 pagi selepas kami berdua selesai meriangkan usus perot! Choooiii..... Itu pun nak bagi tahu ke gonjeng??? alaa... sekali sekala bagi tahu apa salahnya kan??? muahahahahaa.... :p

Dah².. let's go and visit Pangkor Island Beach Resort!

DSC_5463 copy
Firstly aku nak tunjukkan kat korang private beach di Pangkor Island Beach Resort nie!

DSC_5465 copy
Sitting on a secluded and privately own bay over a 1.2 km stretch of white sandy beach on the warm and clean Andaman sea!

DSC_5466 copy
Seriously aku agak terkesima bile melihat pantai yg begitu landai disini!

DSC_5467 copy
Saujana mana memandang.. nak pandang ke arah kiri boleh.. nak pandang ke arah kanan pun boleh! sumpah gorjes gilerr pantai nie!
Ok... berhadapan dengan pantai yg aku berdiri nie.. ade room yg mengadap pantai ini!


This is Pacific Wing!
Kat sini ade Pacific Pool utk guess² yg menginap kat Pacific Wing utk mandi manda!
Again aku nak bagi tahu yg aku ade dlm gambar nie! haha!
Basically Pacific Wing Room nie more privacy lah gituu!





DSC_5461 copy
depan Pacific Wing ade satu mini Gazebo ala Balinese!
Owhh... I LoVe this!

DSC_5513 copy
Di sebelah kiri Pacific Wing ade satu kawasan Beach Garden! Basically kat sini ade tempat utk buat aktiviti like family day coz dia ade kawasan taman for telematch area!

DSC_5597 copy
ade satu bende yg mencuri perhatian aku kat area Beach Garden nie!  korang nampak tak apa yg aku nampak?

DSC_5577 copy
Yeay!! ade buaian!!!

DSC_5559 copy
Bestnyaaaaaaa!!! dah lama giler tak dpt naik buaian camgini!

DSC_5575 copy
mengadap laut pulak tuh.. bestnya!

DSC_5529 copy
Layannnnnnn!!!

DSC_5518 copy
aku leka naik buaian... en.teman main camera!

DSC_5522 copy
waktu naik buaian nie.. teringat kat cerita Ombak Rindu & Bawang Merah Bawang Putih!

DSC_5523 copy
aku ade record video waktu naik buaian nie.. nanti aku share ek! :D

DSC_5532 copy
kalau boleh nak main buaian jerrr coz syiokk betol rasanya!

DSC_5535 copy
Tetiba terasa seperti dahan mahu patah dan nampak tali seperti makin reput! berat kahh aku??? *sentap*

En. teman kata aku cam budak² suke main buaian! eeehhhh.. syokkk okk main buaian! tuh belum ade buaian yg jenis boleh baring yg ala² netting tuh! kalau diaorg bubuh tuh.. confirm aku tak tido dlm bilik.. aku pi bantai lepak kat buaian baring tuh jerk lah gamaknye! hahaha.. ok.. dah jom kite sambung lagi jejalan kat sekitar resort nie!

DSC_5450 copy
Kat area lobby hotel nie.. tup² ternampak satu section yg tertulis HOUSE PHONE!  Carik punyer carik tak jumpa pulak Phone nya.. tup² en.teman kata.. ok camgini.. dia suruh kite guna HP kite sendiri pastu berdiri kat signboard nie... and then buat call ke rumah kite sendiri! hahahah.. senggal punyer lakik!

DSC_5471 copy
Ok.. let's continue our journey!
kat bahagian bawah nie adelah Hornbill Restaurant... kat sini tempat breakfast dan jugak for buffet dinner.. and then kat bahagian atas tuh adelah lobby hotel!

DSC_6088 copy
view dari anak tangga lobby hotel!

DSC_6089 copy
HornBill Restaurant nie kalau waktu breakfast memang penuh org dok kat bahagian luar nie! Ye lah.. semua org pun nak makan sambil mengadap lautan andaman!  Which aku pun harus lah tak terkecuali! hihi.. tapi waktu gambar nie captured dah menjengah ke tengahari.. pasal tuh lah tempat nie kosong dan dah tertutup tirainya!

DSC_5472 copy
Sebelah Hornbill Restaurant.. boleh nampak King Fisher Pool & Bar!
this is more to the main pool coz dia lagi besar berbanding dengan Pacific Pool tadi!

DSC_6082 copy
nie dari angle aerial view skit!

DSC_6083 copy
Berhadapan dengan King Fisher Pool nie.. ade tempat Hornbill Feeding Station!  tapi malangnya waktu aku singgah kat sini.. sekor pun tak duduk kat sini! amboii.. bukan main sombong ye ko burung enggang! aku dtg nak bagi makan.. boleh plak ko tak de ye! dah mewah makan gamaknye! pasal tuh dah tak heran nak lepak kat atas dahan tuh kot! hahaha...

DSC_5661 copy
sekali biler toleh² kat atas pokok.. bukan main banyakkk rupenye diaorg dok bersantai kat atas dedahan pokok!

DSC_5675 copy
Memang seriously banyak gilerrr burung enggang kat resort nie! and mereka adelah salah satu tarikkan utama di resort nie coz burung² Hornbill nie tersangatt lah jinak!!!

DSC_5836 copy
aaauuwww!! diaorg tengah datingg tau!  just like me and en.teman! *silamuntahhijo*

DSC_5489 copy
dlm pada tengok burung HornBill.. tutup² ternampak pulak lah satu lagi hidupan ciptaan yg Maha Esa! :D

DSC_5474 copy
Ok.. now mari lah kite menuju ke arah sebelah sana pulak!  Btw, I love the coconut trees!! Apalah maknanye kalau berada ditepian pantai tapi tidak diserikan dengan pepohon pokok kelapak?

DSC_5475 copy
Connected to King Fisher Pool... ade Wading Pool for kids!
Btw, kat sini terletaknya Ocean Wing Rooms!

DSC_5476 copy
Luas jugak kawasan utk Ocean Wing nie!

DSC_5478 copy
kawasan santai & bersidai di sekitar kawasan Ocean Wing!

DSC_6092 copy
nampak tak ade gazebo kat hujung nunn.. jom kite tengok apa yg ade diruangan sana!

DSC_5498 copy
Gazebo tuh utk SPA! 

DSC_5480 copy
Kat sini ade Puteri Dewi SPA!
Harga yg ditawarkan boleh tahan lahh jugak coz standard harga hotel kan!  aku tak pegi pun berurut kat sini sebab rasa cam not really worth it to pay that much!

DSC_5485 copy
But yet sempat lah tinjau² ruangan SPA nie! seriously I really love the interior and exterior SPA nie!  sangat classic and very vintage gitu! Takpe lah.. maybe next time bile aku dtg sini.. aku akan extrakan duit skit utk buat SPA plak! hehehee...

DSC_5488 copy
Ok.. kat sebelah SPA ade Private Villas!  dah nama pun private... so tak leh suke² masuk kat area nie ye!  and also children totally not allowed to go beyond this signage!

DSC_5494 copy
this is the Beach Villa! Memang tersangat lah private! and sgt sesuai utk honeymooners!  Nape aku tak pilih nak duduk sini? sebab MAHAL! hahaha...

DSC_5491 copy
OK.. nie type of room yg paling mahal sekali kat Pangkor Island Beach Resort nie! 

DSC_5971 copy
This is Sea Villa!  harga per night mencecah more than RM1,000++++ ...  hmm.. dari apa yg aku tengok cam tak cukup berbaloi utk stay kat villa like this with RM1k++ .. lain lah kalau cam kat Maldives yg bagi water bungalows which betol2 villa tuh atas air.. haa.. then aku boleh consider utk stay kat sini! hehehee..

DSC_5496 copy
Pantai sepanjang 1.2km! memang sangat landaii dan sangat best pantai nie sebab pasir dia putih bersih!  Sempat lah aku ngan en.teman berjogging di pantai nie! tapi kiteorg tak jogging disiang hari tau.. kiteorg jogging di malam hari.. sebab makan dah banyak sgt.. so tak leh tido.. kiteorg berlari-lari anak di malam hari! nak amik gambar jongging dimalam hari tak leh sebab gulap gulita! :D

DSC_5972 copy
Selain dari burung enggang.. kat sini ade jugak burung Merak yg agak jinak!

DSC_5687 copy
aku suker sgt ngan burung merak!  punyer lah aku tunggu dia kembangkan ekor dia yg cantik tuh..

DSC_5976 copy
tak jugak dia kembang kan!

DSC_5978 copy
huh! gerammm ahkak gonjeng ok!! sepanjang 3 hari aku berada kat sini.. tiap kali terserempak ngan si merak nie.. tidak jugak dia mengembangkan ekornya!! eeeiii... memang aku rasa cam nak pi terkam si merak nie pastu nak suruh dia kembangkan jugak ekor dia yg gorjes itu!

DSC_5900 copy
Suasana malam di sekitar Pacific Pool!  Cantik sgt.. kebetulan pulak malam tu ade bulan!

DSC_6060 copy
nie kat King Fisher Pool!

DSC_6062 copy
nie kat lobby!

DSC_6064 copy
di waktu malam.. banyak jugak aktiviti yg boleh dilakukan.. antaranya ade night fishing and nonton movie!  tapi kiteorg tak join pun mana² aktiviti malam.. baik aku beraktiviti ngan en.teman lagi apdal! muahahahaa.... :p

DSC_6065 copy
view malam Lobby hotel & HornBill Restaurant dari King Fisher Pool!

DSC_6068 copy
tetiba dia nak enterprem! kesiann... baru nak ade satu keping gambar! hahaha...

DSC_6059 copy
HornBill Restaurant dibukak pada waktu malam utk Dinner Buffet! 
Nanti lah aku sambung di entry yg berikut² nya pulak about makan² aktiviti and bilik yg aku menginap ye! :)

10 comments:

Anum said...

seronoknya
mahal x sis hotel tue?

kazmyra afkar said...

sangatlah best kat sana kan.. sekarang ni masih termimpi2 nak sampai kat sana lagi...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok nya,, pandai akak create cerita .. buat sy tertarik nak pergi sana!

Razif Razak said...

owmenn.pics soo nise.love them! :)


http://freetimeacts.blogspot.com/

~Beb~ said...

been there b4 mase single mingle dlu.. tpi tak silap pan pac mse tuh.. lupe aih. tp byk pembaharuan berlaku disitu :) but overall nice 1 beb!

Gieyana said...

menariknya hotel nie...nk kena p pangkor gak nie..haizzz!

Pics sume cantik..:-)

Azian Elias said...

Masyallahhh..what a place..

tak pernah sampai sini.. teringin pulak lepas tgk all yr pics..

eB said...

suker tgk photo2 u naek buai tuh :)

-cinta soFiaSafiya- said...

bestnyaa....... ralit tgk sume picpic dlm n3ni

mama tisya said...

best tgk gmbr naik buai tu..mcm tgi je hayunannye...gmbr lain2 pn cantik2 belaka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails