COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, July 12, 2012

Momentum Aku & En. Teman Tak Sama ~ Aku Ker Yang Tak Betol?

Biler kite tido diwaktu malam... ia umpama kite sedang 'charging' diri kite sendiri!  So, biler kite bangun pagi... secara logiknya 'battery' kite dah pun penuh maka secara automatik kite mesti bertindak aktif dan cergas! 

But rasanya tak semua org sama dlm tindak balas 'charging' diri sendiri... aku rasa aku ikut kitaran normal i.e. bangun pagi.. lepas mandi.. aku memang cergas! mulut PotPetPotPet walaupun mengantuk! then biler dah jenggah ke tengahari.. aku punyer momentum still steady.... then menjengah ke petang, aku dah mula rasa penat tapi mulut still boleh PotPet!  bile malam menjelma... battery yg berwarna hijau dah pun bertukar menjadik merah dimana ia memberi petanda I have to charge my battery!  Kalau malam.. aku memang pantang nampak bantal.. confirm battery aku cepat nak drain! haha....


Tapi en. teman mempunyai kitaran yg bertentangan ngan aku!  bangun pagi bukan main lemauuu... tengahari masih slow motion.. petang tetiba leh jadik garang tak tentu pasal (nie kalau di hari bekerja lah.. kalau kat umah dia ok sikit)... malam lepas mandi... dah makan baru lah dia aktif dan sihat nya bukan main lagii!  Aku selalu tension sebab dia sibuk nak aktif berborak ngan aku di waktu malam.. and dia pulak tension ngan aku sebab sibuk nak berborak ngan dia di waktu pagi!  hahahahaa... perbezaan yg sweet sebenarnye! sebab diwaktu pagi dia kene buli ngan aku... and di waktu malam aku plak kene buli ngan dia!

Tapi aku rasa aku lagi untung kot sebab dia ajak aku berborak dan bergerak aktif diwaktu malam tak berapa nak berjaya sebab aku kalau dah tidooo boleh dikategorikan sebagai tido tak sedar diri!  Kalau pagi dia sedar.. aku masih boleh berPotPet ngan dia walaupun dia tak aktif.. tapi dia nak berPotPet ngan aku di waktu malam??? akhirnya dia berPotPet dgn computer sahaja! muahahaha... :p

Anyway... perkara nie berlaku hanya sepanjang hari bekerja i.e. Monday - Friday!  Kalau dihari bercuti dan di hujung minggu.. biasanya aku ngan en.teman mempunyai momentum 'battery' yg lebih kurang sama.. sebab dua2 pun cukup rest.. dua2 pun cukup tido.. dua2 pun ade masa yg banyak to spend together gather!  Rugiii lah aku woooo kalau dihari beristirehat pun nak tido awal!

Cannoooooooooooooootttttttttttttttt weeiiii cannnooottttttttt!!!! :p

   

12 comments:

wAnNy said...

haha,,terbalik dengan kitorang pulak..saya mcm en teman akak..pagi punye la lemau.tghri baru ok sikit dan malam mmg segar bugar..en suami malam2 mmg melepek je..letak kepala kat bantal sure terus tido,tu selalu kacau n paksa die dengar saya berceloteh..hahahaha

Amii Mira said...

hehehe. kelakar laa kak neen..
en teman malam aktif tu tak tahan..
saya mcm en teman lahh... mlm baru segar biji mata mghadap comp... esk nk g keje, liat nak bgn. hahaha

O'gosh said...

standard la tu kot..sebab ai pun sama je ngan En Dadi....tapi time weekend dia tetap lemau....tensen sungguh...kalau bawak berjalan dia ok..kalau dok rumah alamat membuta je la sepanjang hari..

Bitt (double IS) said...

mungkin sebab waktu kerja berbeza kot...dulu i pon cenggitu...tapi skang masing2 sama waktu bekerja...so selari jadinya...cuma iskandar yg tak tahan la...pagi2 kitaorg jenis bangun terlalu pagi kemudian tidur balik sampai ke pukul 9pagi...dia asik2 lambat p tadika...agagagaaga kena sama2 hari cuti la uolls ni baru sama waktu khennn...ehhehhe

Mooniqueen said...

Rasanya ramai lelaki pagi2 lemau je... Perempuan kebanyakkan mcm u dear.. Mulut tu standard la potpet... Hehehe...

SURIA AMANDA said...

setuju ngan moon..kebanyakkan lelaki mmg mcm tu...mulut pun kalah perempuan..hahahaha

♥MAMASYAZA♥ said...

org lelaki mmg slalu aktif dimlm hari.hahahahaha. sama cam akak, akak sebelah pagi dah pot pet pot pet, bila ptg n mlm, dah kureng pot pet, letih sgt.

Deqna said...

mementum aku pulak sekarang ni tak menentu... pagi kemain lah cergas.... tapi bila masuk pukul 11 ni kang mata cam kena gam... mengantuk kemain lagi walaupun tengah wat kerja.. kengkadang tu sambil menaip pun leh mengantuk... pastu lepas lunch ok sikit lah... tapi malam jer memang aku pun kalah dengan bantal... kadang2 tu aku yg tido dulu daripada Marissa...

Eri-chan said...

aku pagi2 lemau. tak suka borak. kalau ada ajak borak aku macam nak mengamuk pun ada. hahahaha

eLLy said...

akak rasa En teman kamu tu mcm MyLuv jugak la ... Dah malam baru xtif klu siang hari agak lemau ;)

suzz said...

Hi Neena,

Semalam kite nampak awak kat SACC tapi segan nak tegur hehehe...

kazmyra afkar said...

kita tak de laki, kita diam je... hahaha.. boleh gitu??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails