COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 2, 2016

Snorkeling – Day 4 @ Water Villa Centara Ras Fushi Maldives!


Kat Maldives nie dah tentu2 lah salah satu aktiviti favorite nya adelah snorkeling... aku memang suker buat aktiviti snorkeling.. tapi en.teman ade masalah fobia which membuatkan dia agak kurangg berminat dgn aktiviti snorkeling... so akibat nya terpaksa lah aku lupakan hajat nak amik pakej snorkeling trip!


In a way aku rasa mcm bagus jugak.. selamat duit aku sebab tak yah bayar extra utk buat aktiviti snorkeling trip nie... hehe... tapi on the other way aku terasa macam rugi nyaa aku tak dpt nak tengok keindahan hidupan di dasar laut kat kepulauan maldives tuu! Huhu.... Tapi nak buat macam mana... dah takde rezeki nya kat situ.. so redha ajer lah! Hahaa...


Btw, kalau korang duduk dekat Centara Ras Fushi nie… korang boleh ke Dive Center dia tuk book pakej snorkeling! Aku tak ingat sgt berapa harga dia.. tapi semua rate dlm USD laa… kalau korang nak buat para sailing pun boleh! Kat Dive Center tu ade macam2 pakej aktiviti yg korang boleh pilih.. siapkan duit nya ajer.. insyallah semua korang boleh buat! Hehehe..


1-G3220908 copy

Nasib baik lah kat kawasan resort Centara Ras Fushi tu ade banyak ikannn… so dpt lah jugak aku buat aktiviti snorkeling kat kawasan water villa kiteorg nie jer!


2-IMG_5755 copy

3-IMG_5760 copy

Tak perlu pergi jauhh… kat tangga watervilla kiteorg pun dah boleh nampak ikan datanggg say Haiii! Hahaha…


4-G3260912 copy

Memang geramm tengok.. gemuk2 ikan dia!


5-G3360923 copy

Macam2 jenis ikan jugak ade kat sini…


6-G2270808 copy

Ikan wujud banyak jugak kat sini sebab ade batu2 coral kat area water villa nie.. so tu yg ikan suke!


7-G1520730 copy

Tapi coral dia tak lah secantik mcm kat laut dalam tuu.. kat sini banyak coral yg dah mati.. tapi ok lahh utk sekadar nak buat aktiviti snorkeling secara santai2 jer… hehe..


8-G1790759 copy

Ikan2 nie still pandai carik makan dekat tempat kawasan pasir landai yg takde coral…


9-G3210905 copy

Aku kene PhotoBOMB dgn ikan cantik nie! ehh.. bukan main ko nyehh nak over shadow hakak!! Ahaha..


10-G1860766 copy

Nasib ade Go-Pro… dpt lah selfie ngan ikan2 comel nie!


11-G1640743 copy

Tengok en.teman tuuu…. Duduk kat tangga water villa jerrr.. haihhh…


12-IMG_4752 copy

Dia duduk kat watervilla amik gambar aku sedang gigih snorkel sambil berselfie ngan ikan2 kat dlm air tuh!


13-IMG_4754 copy

14-IMG_4755 copy

15-IMG_4756 copy

16-IMG_4758 copy

17-IMG_4761 copy

18-IMG_4773 copy

En.teman kata.. bukan main lagi aku merata-rata snorkeling ngan Go-Pro.. dia kata takut aku pegi jauh ke tengahh jer sebab leka sgttt ngan ikan2 tu! hehehe..

19-G1970778 copy

20-G1930774 copy

Aku ckp kat en.teman.. rugi lah kalau dia tak selfie ngan ikan2 nie… so dia tak snorkel jauh pun.. dia rendam kepala dia kat area tangga watervilla tu… then dia selfie ngan ikan2 gorjes nie! hahaha..


Ok lah.. since gambo underwater banyak.. nak delete sayang… so aku tepek lah kat sini sebagai kenang kenangan… Selamat menjamu mata anda dgn ikan2 jinak di sekitar perairan Maldives ya!


21-G1510729 copy

22-G1530731 copy

23-G1390713 copy

24-G1440722 copy

25-G1450723 copy

26-G1480726 copy

27-G2390820 copy

28-G1460724 copy

29-G1720752 copy

30-G1760756 copy

31-G1690748 copy

32-G1570736 copy

33-G1540732 copy

34-G1590738 copy

35-G1650744 copy

36-G1770757 copy

37-G1710751 copy

38--G1880769 copy

39-G1980779 copy

40-G2150796 copy

41-G2110792 copy

42-G2530835 copy

43-G2870870 copy

44-G2170798 copy

45-G2100791 copy

46-G1960777 copy

47-G2080789 copy

48-G2210802 copy

49-G2040785 copy

50-G2300811 copy

51-G3470935 copy

52-G3100894 copy

53-G2260807 copy

54-G2370818 copy

55-G2520834 copy

56-G3430931 copy

57-G3080892 copy

58-G2420824 copy

59-G2130794 copy

60-G2720855 copy

61-G2280809 copy

62-G2580840 copy

63-G2750858 copy

64-G2880871 copy

65-G3060889 copy

66-G2940877 copy

67-G3150899 copy

68G2990882 copy

69-G3500938 copy

70-G3160900 copy

71-G3280915 copy

Fuhhh… penat giler aku snorkeling disekeliling water villa nie… almost 1 jam jugak rasanya aku beramas mesra dgn ikan2 gemok gedempol kat sini… hehehe.. ok lah dpt jugak lepaskan gian nak snorkeling… hihi…


72-G3690959 copy

Korang nampak tak ade 4 ekor sotong dlm gambar nie? hehe.. waktu snorkeling memang payah nak nampak sotong2 nie sebab dia sgt laju and tak berapa nak mesra alam… tapi kiteorg dpt tengok sotong2 nie dari atas darat jer laa.. dan dann terasa macam nak mencadat sotong tauu.. geramm ahh tengok.. sotong dia pun gebu2.. hehe..


Lagi satu kat sini kalau kite bernasib baik waktu snorkeling boleh terjumpa dgn ikan pari hitam… tapi aku takde rezeki pulak nak terserempak ngan dia sepanjang aku snorkeling kat sini.. tapi ade satu malam tu.. waktu aku tengah lepak2 kat sundeck water villa.. tetiba aku terdengar bunyikkk yg berdesupp desuppp! Mula2 macam cuakkk gakkk apa lah bunyi tuuu… bile malam cahaya takde sgt kat water villa tu.. Cuma mengharapkan cahaya yg samar-samar jer… then aku pun just tinjauu ke air laut.. memang boleh nampak ade kelibatt ikan pari itamm tu berenang-renang ke hulu ke hilir di sekitar water villa kiteorg! boleh tahan besarr gak lahh ikan pari tuu… hehe.. gerammm rasa nak tangkap buat masak asam! Hahaha…


Ok.. cukup lah sampai di sini dahulu…. Lepas nie aku sambung entry main terjun2 pulak! :D

3 comments:

mama tisya said...

cantiknye dpt tgk ikan2 yg byk tu...sronok neena snorkeling sambil tgk ikan2 tu

Sharhanah Daniel Hariz said...

Subhanallah.....cantikkkkk sangat :D

Marwanis Mansor said...

masyallah cantiknya... untongnya kamu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails