COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 11, 2016

Hari Terakhir di Centara Ras Fushi Maldives!


1-IMG_4830 copy

It’s really hard to say Good Bye to Centara Ras Fushi Maldives nie okk! Huhu...


2-IMG_4828 copy

Walaupun aku dah hitammm legammm.. tapi I is puassssssssss!


3-IMG_4770 copy

Bangun pagi on the last day tuu.. dgn tak gosok gigi.. tak cuci muka... aku terus keluar ke sundeck watervilla kiteorg utk melihat kedamaian suasana pagi disini!


4-IMG_4688 copy

Dlm hati waktu tu dah ckp.. I’m gonnaa missed this bluish viewwwwww badly! And yeaa.. its is damnn true laaa!


5-IMG_4766 copy

Rindu dekat tangga tuuu! Walaupun dia sekadar tangga.. tapi tangga tu adelah tangga sgt luar biasa pada aku!


6-IMG_4749  copy

Rindu dekat ikan2 yg super jinak nie yg sudi dtg jenggah ke tangga watervilla kami dan terus berlegar-legar di kawasan sekitar!


Flight kiteorg balik ke KL malam... tapi we all still kene check out by noon.. rasanya kiteorg dpt late check out by 1pm kalau tak salah aku.. jadi laaa.. so pagi tu sempat lah aku melakukan beberapa aktiviti sebagai pengubat kerinduan!


7-IMG_5784 copy

Sessi lepak santai kat sundeck sambil menikmati kedamaian pagi hari...


8-G0460615 copy

9-G0480617 copy

Sempat lagi mandi mandaaaaa buat terakhir kali nya!


10-IMG_4621 copy

Thank you Beeeeeeeee for follow me too Maldives! I’m super happy wifey!!!


11-IMG_4833 copy

Walaupun dah banyak kali posing kat tangga luar biasa nie.. before kiteorg check out aku still bagi one last pose! Haha.. ye laaa.. aku ade perasaan macam entah bile lagi laaa aku nak dpt duduk watervilla yg super ohsem macam nie.. kalau murah confirm aku tak sawan amik gambar sgt time nie! ahahah..


12-G1600739 copy

Tata watervilla... :( sobss.. sobssss..


13-G0450613 copy

Lepas check out dari bilik, we all buat urusan check out kat lobby.. then simpan kesemua beg kiteorg kat sana..! Then kiteorg gie lepak dekat Viu Bar nuunnn...


14-IMG_5785 copy

Lepak santaiii sementara nak menunggu sunset!


15-GOPR0966 copy

Best lepak Viu bar nie.. yg tak bestt sebab terasa bahang kepanasann yg amat sgt!


16-IMG_5790 copy

Takde anginn... sudahnya aku plak yg terasa mcm nak naik angin! Hahaha...


17-IMG_5793 copy

Kiteorg punyer package takde dpt makan hi-tea tau.. tapi nak menjadik rezeki we ollz waktu hari nak balik tu... waktu kiteorg lepak2 santai kat Viu bar nie.. tetiba dia punyer waiter kat situ offer kiteorg utk makan the hi tea snacks for free! Alhamdulillah.. org kata rezeki jgn ditolak... hehe..


18-IMG_5795 copy

Juice & simple kuih muih for high tea session!


19-IMG_5806 copy

Punyer lah panasssss bahanngg duduk kat dlm Viu Bar tuu... udahnya aku tersadaiii jer kat tepi laluan nie... hahaha.. lantak lah situ.. panas ya amaat... I bukan mat salleh okk boleh tahan panass berdeping deping camgitu! Huhu...


20-IMG_5798 copy

Waktu tengah duduk terjelepok tuu.. nampak pulak ade couple nie tengah buat their wedding photoshoot!


21-IMG_5804 copy

The best part is diaorg buat shooting sendirian jer berdua-duaan! Haaha.. hipster gilerrr.! Tapi memang ramaiii sgt couple yg buat wedding photoshoot kat sini.. waktu aku baru sampai ade couple siap bawak satu team utk buat shooting kat sini.. tengah2 panas tu tegar giler diaorg pakai kot bagai.. en.teman kata kalau dia tak sanggup nak bermandian peluh mcm tuu... haha.. aku pun tak sanggup ok.. we ollzz kalau nak buat wedding photoshoot we ollzz pilih tempat sejuk2 macam kat Swiss gituu! Ahahaha..



Dlm pada ralit dok tengok couple hipster tu buat photoshoot.. at the same time ade pulak show bagi ikan makan... so layannnnn kan aje lahH!


23-IMG_4845 copy

Kiteorg lepak kat Viu Bar until Sunset!


24-IMG_4849 copy

25-IMG_4850 copy

26-IMG_4852 copy

27-IMG_4858 copy

28-IMG_4862 copy

Salah satu keindahan di Maldives yg aku sgt rindui adelah permandangan matahari terbenam!


29-IMG_4880 copy

Nak jugekkkkkkkkkkkkk! Haha...


30-IMG_4864 copy

Ingatkan senang nak buat bende alah nie.. rupanya mencabar lah jugak.. nak carik kawasan pasir yg cantik utk dibuat cap tapak tangan... then bile dah jumpa tempat yg best.. ade pulak risiko air laut tetiba naik and padam ko punyer cap tapak tangan... tang dia wipe away cap tapak tangan tu aku tak kisah lagi tau... yg aku takot kalau dia angkut bawak pegi cincin kawin kiteorg tu... Huhu... scaryyy gak waktu buat menatang nie..


31-IMG_4869 copy

Tapak tangan tu tak kekal di situ.. tapi kenangan terindah di sini akan kekal selamanya di dlm hati dan sanubari kami berdua!


32-IMG_4901 copy

Tataaa maldives.. huuwwaaaaa sedihhh nyaaaa dah nak balik!


33-IMG_4904 copy

34-IMG_4892 copy

Bile malam cantik sgt suasana kat restaurant nie...


35-IMG_4884 copy

36-IMG_4882 copy

37-IMG_4885 copy

Teruss fefelingg nak amik gambar kat sini... hehe..


38-IMG_4883 copy

Tapi dalam banyak2 gambar fefeling kat situ.. gambar nie yg paling win! Ahahaa.. dah kenapa tangan aku macam hantu cinaa and en.teman gerak meninggalkan aku???


Ok now its time to fly back to malaysia.. tapi disebabkan badan kiteorg dah berlengas-lengas kepanasan... kiteorg amik kesempatan utk bersih dan segarkan diri transit room nie!


39-IMG_4908 copy

Seronok laaa dpt mandi dan sejukkan badan kat sini... transit room nie terletak dekat dgn lobby... sekali imbas nampak macam bilik guest... tapi sebenarnya its a transit room utk org2 yg dah kene check out awal... then later before fly back kite mandi dan guna bilik nie!


40-IMG_4912 copy

41-IMG_4913 copy

42-IMG_4906 copy

Selesaaa sgt bilik niee.. nasib ade aircond.. kalau tak mau dah jadik biliik sauna plak bilik nie! ahahha...


Dah siap mandi dan wangi2 kan diri.. maka dgn berat langkah kaki kami naik boat utk ke airport dan meninggalkan Centara Ras Fushi yg super ohsem nie!

Bye Bye Centara Ras Fushi Maldives! Kiteorg sgt2 berpuas hati dgn segala service yg diberikan oleh pihak resort nie.. such an amazing experience we had here.. ternyata kiteorg tak salah dlm membuat pilihan utk penginapan watervilla di kepulauan Maldives nie... sungguh rasa worth every single money being spend here!

Ok lepas nie aku nak share ngan korang satu pengalaman yg mendebarkan sewaktu nak naik flight pulang ke Malaysia... nak tahu apakah cerita nya.. tungguu I’ll update in my next entry okKk! :D

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya percutian akak
anum masukkan dalam list :)

Chekgu Azrine said...

Ok.tak sabar nak tau apa citernya..

Shuriana Khamisan said...

bestnya kak neena.. fefelin je tgok pict ni ... :)

mama tisya said...

Lastday pn sempt mandi lg kn.. Cantik view sunset.. Mmg win yg gmbr mcm hantu cina tu hehe

adiba rusli said...

wahhhh.bestttnyaaaa. i is jelessss.haha. sumpah gambar semua cantik. mesti berat nak tinggalkan maldives kan.

Norliza Nordin said...

Bestnye.. Moga ade rezeki ke sini.. πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails