COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 9, 2016

Jom Makan Durian Sampai Kenyang Di Durian King TTDI Ahad Nie!


1-IMG_0219 copy

Siapa peminat tegar durian... eh yg tak tegar pun boleh... ehh ehh.. yg tak minat langsung pun boleh... yerr.. korang boleh makan durian sampai kenyang pada hari Ahad nie di Durian King TTDI!


Kenapa hari ahad nie???


Sebab hari ahad nie kat Durian King TTDI nie ade party buffet durian... korang boleh makan sebanyak mana durian yg korang nak sampai kenyang!


2-IMG_0220 copy

Harga RM50.00 jerrrr utk satu orang bagi setiap sessi.. ade 3 sessi yg akan berlangsung nanti... dan setiap sessi tu akan berlangsung selama 1 jam.. so korang boleh pilih nak makan pada sessi yg mana satu... katanya akan ade bermacam-macam jenis durian yg akan disajikan nanti...! Menarik kan?? Giler tak menarikk.. just bayar RM50 then korang boleh makan sampai pitammm selama satu jam kat situ! Hahahaa...


3-IMG_0201

OK event makan durian nie bukan sekadar makan durian saja-saja tau... event makan durian nie merupakan part of Charity Program jugakk.. org kata sambil kite makan durian sambil kite beramal lah gituuu! Duit charity tu akan di sumbangkan kepada beberapa rumah kebajikan seperti yg telah di senaraikan tu!


Kot boss korang suke makan durian... war war kan lah hal nie kat diaorg.. mana tahu boss korang baik hati nak belanja korang makan durian nie sekali... hehe.. satu office gie makan kat sini.. tak ke meriahh! Hehhee..


4-IMG_0199 copy

Last week Kak Neen dan beberapa blogger lain dah pun pegi bersantai-santaian di Durian King TTDI! Ok jom Kak Neen bawak korang terjah Durian King TTDI nie...

5-IMG_0235 copy

Durian King TTDI nie terletak di kawasan parking kereta di Pasar Besar Awam TTDI... alah.. korang waze jer Durian King TTDI insyallah korang akan sampai ke tempat nie.. senang jerr nak carik ok!


Aku memang hantooo durian... boleh di katakan most of spesis durian yg sedap isi nyaa aku dah penah makan... contohnya macam durian jenis D24, D101, XO, Tekka, Musang King and Udang Merah... walaupun mahal.. tapi bagi pencinta durian macam aku nie memang ade masa bile dah kemaruk nak makan durian mahal memang aku don’t mind spending for an expensive durians.. kepuasan makan durian super sedapp tu adelah satu kenikmatan gituuu! Hahaha...


6-IMG_0212 copy

Haa... dekat During King TTDI hari tu buat pertama kali nya aku dpt merasa durian yg duduk di ranking pertama di antara spesis2 durian yg super sedap... nama durian paling sedap dan paling mahal nie adelah Black Thorn!


7-IMG_0215 copy

Haihhh.. tak zabaarr nak ngapp si Black Thorn nie... moh lah kiteee layan dia! Hehe..


8-IMG_0262 copy

Nahhh... ini isinya.! warna dia kuningggggg pekat... kulit dia keduttt keduttt.... rasa diaaa???


9-IMG_0334 copy

Cukup tak dgn expressi wajah nie menggambarkan betapa sedapnyaa durian spesis Black Thorn nie? ahahahaha... serious weii.. sedapnyaaa ya amattttttttttt! Memang no doubt lah dia berada pada ranking nombor 1 dlm segala jenis doyan... huhu... kalau dah paling sedah sudah semestinya lah harganya jugak yg paling mahal kan... harga utk black thorn nie sekilo RM60 hokey! Kalau dengar harga memang telan ailio kann.. tapi kalau dah rasa... ko akan tahu kenapa harga dia RM60 sekilo! Hahahaa.. so korang para peminat tegar durian.. sila try sekali seumur hidup durian black thorn nie utk kepuasan maximaa okkk! Hahah..


10-IMG_0349 copy

OK next jom kite makan durian spesis musang king nie pulakk...


11A-IMG_0301 copy

Gaya sebenar makan durian.. so tak yah nak maintain gorjes sgt lah! Ahaha.. rasa musang king sudah semestinya lah sedapppp jugekkkk! Gile nak kata musang king tak sedap??? Kalau musang king tak sedappp maknanya musang tu bukan jenis king tu! Ahahaa...


11B-IMG_0323 copy

Nampak tuu.. bukan aku sorang jerrr yg menikmati keenakkan spesis durian sedap nie kat sini... blogger2 lain tu pun turut sama menikmatinya! Hahaha..


11C-IMG_0319 copy

Feel Diyaaa.. Feel!! Tengok Bella tu feel macam mana! Hahaha...


12-IMG_0228 copy

Ok.. macam yg korang tengok dekat banner buffet durian hari ahad nie takde tertera durian spesis Black Thorn & Musang King kan? haa.. jgn risau.. kalau durian Black Thorn & musang King nie available on this Sunday.. korang boleh beli dan makan secara timbang2 ok..


13-IMG_0221 copy

Ok kat Durian King TTDI nie ade jual cendol durian jugak tauu...


14-IMG_0225 copy

Semangkok RM8! Puas hatii weii boleh makan 2-3 org niee...


15-IMG_0249 copy

See excited nyaa Acikk tu nak makan cendol doyan! Hahaa..


16-IMG_0367 copy

Smiley Durian! Hehe...


17-IMG_0376 copy

Memasing muke kekeyangan makan durian super sedapp! Haha.. Thank you so much Nana, Bella & Diya sebab sudi makan2 durian ngan Kak Neen!


18-IMG_0363 copy

And thank you so much Durian King TTDI for having us!


19-IMG_0369 copy

20-IMG_0381 copy

With bloggers friends!


Disebabkan skg nie tengah giler dgn applikasi Boomerang.. so meh lah layan gaya kiteorg berMemeranggg! Ahahhaa...






Hahaah.. senggal giler layan memeranggg nie! :p


Untitled

Ok nie full info pasal sessi makan durian secara buffet with charity program on this coming Sunday... so korang dah boleh start purchase tiket korang sekarang di www.vip.my ok! Grab your durian tiket now! :)

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedap sangat nie

Zie Azi said...

kak neen,kita peminat tegar durian
sebiji sorng pun bolh habeh la..suka sgt2

anis abdullah said...

Omg i have to go.. this is crazyyyyyy..

PinKy MoMMa said...

terus teringattttttttttttt..mana duri itam ku..sedapppnyaa! tenkiu kak neen jemput ari tu..nnt jemput lagi tau..kita memerang lg hahahahahaha..baru teringat, kami iols tak de gambar beramai ramai..haishh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails