COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 3, 2016

Main Terjun-Terjun – Day 4 @ Water Villa Centara Ras Fushi Maldives!


Sorry to say lah... walaupun aku nie dah masuk umur 35 tahun pada tahun lepas.. tapi jiwa aku tetap maintain macam kanak-kanak remaja! Ahahaha...


Buktinyaa.. seperti di bawah ini!


1-IMG_4738 copy

2-IMG_4739 copy

3-IMG_4740 copy

Hahaha... ini lah salah satu aktiviti yg paling enjoy aku buat kat sana! Serious seronok giler bile dpt lompat dari sundeck our water villa terus direct ke dlm air laut! Hehe..


Antara faktor2 yg membuatkan aku berani nak lompat adelah kerana.. Air kat depan water villa tu tak cetek sgt and tak dlm sgt... then kat situ memang kawasan pasir dia landai... kat situ jugak takde batu2 coral yg merbahaya... and also sebab adenya life jacket... so itu lah yg membuatkan aku berani nak main lompat2 kat sini! Haha..


4-IMG_4737 copy

Jangan ingat aku berani sgt yer... mula2 nak lompat tu fikir sepuluh kali jugakk okk! Ahahhaa..


5-IMG_4715 copy

Siap ckp kat en.teman.. I nak lompat niee.. Ceh.. walhal jantung dup dap dup dap nak lompatt! Hahaha..


6-IMG_4716 copy

Tak jugak lompat2 lagi.. huhu..


7-IMG_4717 copy

Punyer lama berdiri kat sundeck tuu.. masih terasa cuakk nak lompat ke bawah! Hehehe..


8-IMG_4718 copy

9-IMG_4719 copy

10-IMG_4720 copy

11-IMG_4721 copy

12-IMG_4723 copy

13-IMG_4724 copy

Yeaahhh akhirnyaaa!! Menjunamm jugak aku ke dlm air yg giler jernih iteww!


14-IMG_4736 copy

Bukan sekali yehh aku main terjun junamm nieee... lepas terjun aku naik balik.. lepas terjun aku naik balik.. rasanya ade lah dekat 10 kali aku buat aktiviti nie! ahaha..


15-IMG_4726 copy

16-IMG_4727 copy

17-IMG_4728 copy

18-IMG_4729 copy

19-IMG_4730 copy

20-IMG_4731 copy

Hambekkk kauuu kocakkan air nyaa! Hehe.. ade masa aku tutup hidung sebab bile nasib tak baik waktu terjun air masukkk menyelinap jugak ke dlm hidunggg! Haihh.. I don’t like ittt! But I still like to main terjun2! Hehehe..


Korang kalau misal kata stay kat sini.. nak main terjun2 macam aku nie jugak.. pastikan korang check dulu kawasan water villa korang tu selamat atau pun tak utk korang main terjun2.. especially tang batu coral la.. kalau takde batu coral rasanya ok jer kalau nak main terjun2 kat water villa nie... aku tahu boleh main terjun2 nie pun sebab tengok kat IG ade mat salleh yg main lompat2 macam nie jugak.. tu yg aku berminat nak cuba gak tu! Ahahaha..


21-IMG_4743 copy

Bile kulit muka dah hitam berkilat dan lebammmmmmmmmmmmmm.. baru lah reti nak berhentii! Huhuhu..


Ok sekian.. tu jer yg aku nak kongsi ngan korang kat dlm entry niee.. ahaha.. mana nak dpt tempat yg ko boleh terjun dari tempat penginapan ko direct ke dlm air laut macam nie kan? so pasal tu lah aku share... ahahaha..


Yeay... dah nak abis dah cerita percutian di Maldives nie.. insyallah lepas nie aku akan kongsi kan just a few more entries about maldives nie... 1 entry our last day kat sana... and antoher one maybe entry pasal Itinerary & costing for this trip.. harap2 dua entry jer lah lagi aku nak kene settlekan nie.. kalau kot aku terjumpa something else yg aku nak kene cerita.. ade kemungkinan akan menjadik 3 entry lah kekdahnya tuu nanti! Ahahha..


7 comments:

mama tisya said...

sronok tul terjun tu...nmpk mcm tgi juga ...tp kalo xbrp dlm ok la

tuty latifah said...

cantiknya gambar & kak neen pose mcm tu..dah macam next top model punya shoot dah..thanks bg info yg banyak :)

Chekgu Azrine said...

Jeles sgt...best blh jd knk2 remaja blk tau

Norliza Nordin said...

Jernihnyelaahaaiii hehhe

salju jenny said...

Akak...yang akak pakai tu stokin ke apa? Share skit..

NeenaAnuar said...

Jenny: akak pakai kasut crocs utk jaga & protect kaki tak nak bagi kene batu coral yg tajam seandainya ade... hehe.

Ramesh Kumar said...

Wonderful pics, where is place. i will also go and click amazing photos photos

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails