COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 16, 2014

Ohhh Cik Akak Pemandu Peaugeot CDM25.. Kamu Memang Ganas!

Memang viral betol kisah cik akak Peaugeot CDM25 sejak dari semalam.. memang aku pun terkujat Chimpanzee tengok keganasan cik akak tu.!  well.. memang ade 2 kesalahan besar yg cik akak tu lakukan... pertama dia pukul kereta uncle tua tu ngan steering lock dan yg kedua dia tidak menghormati uncle yg lebih tua dari dia!

Aku cuba nak berfikiran positif... kalau macam gitu punyer marah.. rasanya mesti dia tengah hot with something else before kereta dia kene langgar!  cam contoh maybe dia tengah stress dgn kerja dia ker.. or maybe dia baru lepas gaduh ngan husband dia ker... so bile diri tengah dok stress yg melampau.. tup2 di timpa lagi satu masalah bebanan yg besar like kereta baru kene langgar..  memang rasanya ade potential utk dia amukkan sebegitu rupa!

tapi utk amukkan kat org lain tu memang sah2 lah salah... walhal dia dok marah kat org lain.. tup2 org lain secara tak sengaja plak dah menambah kan kepanasan hati dia... mau tak menggelegakk hati yg dah tersedia panas tu?  memang nasib tak baik lah org yg menjadi penambah kepada kemarahan org yg sedia marah tu tadi!  so pada aku kalau dia dah sememangnya tengah marah pada satu masalah lain before dia kene langgar... utk dia bertambah stress dan amukkan adelah normal.!  tapi adelah tak normal utk dia terus marah kalau uncle tua tu yg dah pun mintak maaf pada dia sbb uncle tu pun dah ckp yg dia tak sengaja.. then lagi rasa agak kurang normal bilamana cik kak tu amik steering lock and pukul pulak kereta uncle tua tu!  dua scene tu adelah dua perkara yg boleh di elakkan sebenarnya walau sejauh mana pun api kemarahan yg ade dlm diri!

Tapi seandainya lah cik akak tu takde apa2 masalah sebelum perlanggaran itu berlaku.. then dgn hanya kereta dia di langgar secara tak sengaja oleh uncle tua tu... tup2 dia amukkan sebegitu rupa.. wow!  memang amazing giler lahh dia punyer tahap api kemarahan.. huhu... but yet.... siapa lah kite nak ckp tentang emosi org lain kan?  lain org lain sifat mereka... ade yg boleh kawal.. ade yg langsung tak leh nak kawal... apa pun dlm bulan baik nie adelah lebih baik kite mendoakan yg terbaik buat cik akak yg tak boleh nak kawal api kemarahan dia tu.. mana tahu doa kite semua mustajab di bulan yg mulia nie... so jom sama2 kite berdoa semoga dia dpt hikmah yg terbaik dari apa yg terjadi nie.. mungkin selepas nie dia akan menjadi seorang yg lebih penyabar hendaknya... insyallah... amin!

Soal cik akak tu berkelakuan biadap dgn memaki hamun uncle tua tu memang satu hal... ianya memang tak patot sepatotnya terjadi... nak2 pulak dari kalangan seorang wanita islam... and kite sebagai org yg memberi komen di ruangan media social nie pun perlu jaga jugak jgn sampai kite pulak yg nampak biadap dgn memberikan kata2 caci maki kat cik akak tu!  nanti dah takde beza pulak antara kite dan cik akak tu sebab sama2 dok main game caci maki! huhuhu...

Ok lah.. jom sama2 perbaiki diri sendiri ok... aku pun ade rasa nak maki jugak sebenarnyer.. tapi dlm bulan baik nie kene fikir positif tu lebih skit supaya sel-sel otak boleh bergabung dan boleh mengeluarkan kata2 yg lebih baik dari perkataan caci maki! hehehee...

anddd ohhh yeaaa... good news to all of you pin2it lover!!  Esok insyallah aku akan update beberapa design pin baru dan jugak restock pin item kat sini ya!  korang yg terlepas peluang sebelum nie utk beli pin2it boleh beli esok okkk.. siapa cepat beli dpt lah pakai dan bergaya di hari raya nanti... siapa lambat beli jgn stress kalau pin yg korang nak dah sold out ataupun tak dpt nak deliver before hari raya!  so ingat yea... siapa cepat dia dapat tau! :D 

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

JANGAN KITA JADI SEPERTINYA KAN

CT Humairah said...

yang lagi tak boleh tahan sebab dia campurkan jugak sentimen bangsa. apa ke hal dosa pakcik tu dia cina.. nak kecoh plat dia mahal sngt cino apek ni pakai je biasa duit berkepok..

memalukan..

Bannister Road said...

dapat sedikit kemewahan, dah nak menyombong......, kata anak saudara saya, kalau kena dekat dia, dia bantai balik pompuan nii...

tengku harith said...

APA YANG MENYEBABKAN KIKI TERLALU MARAH?

Berikut adalah perkongsian dari seorang sahabat.

Bukan ingin memarakkan api perkauman. Namun ia adalah pengajaran kepada semua agar kebenaran jangan cuba untuk ditenggelamkan. Seperti respon awal saya setelah melihat video Kiki mengamok.. Saya mempersoalkan apa yang dikatakan oleh uncle Sim itu hingga menyebabkan Kiki terlalu marah? Akhirnya persoalan saya TERJAWAB melalui info berikut. MOHON VIRALKAN.

Salam bro, just nak info satu fakta. Adik aku polis kat kuantan so dia byk dpt info pasal kes kiki. Berikut adalah cerita dari kiki...

Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang menyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau terus keluar dalam keadaan amat kecewa sebelum bergegas mendapatkan uncle sim yang masih berada di dalam kereta. Kira2 seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bagi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknya uncle tu hanya menurunkan cermin dan berkata " sikit saja ma, kasi cincai lorh". Kiki yang tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Uncle tersebut kemudiannya mengeluarkan not RM50 dan paksa kiki ambil.

Akibat berasa tercabar dengan tindakan uncle yang tak sporting tu, Kiki terus mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki teros merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yang terkejut dgn tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan "pukimak melayu sohai".

Dan berlakulah tindakan yg tidak terkawal bila Kiki mengamuk seperti yang dirakam dalam video viral. Hal yang sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknya tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa Melayu.

KINI saya baru faham mengapa Uncle Sim tidak mahu membuat laporan polis, kerana kelakuan dia mengeluarkan kata2 berbaur perkauman boleh dikenakan denda yg jauh lebih tinggi. aku sendiri berasa malu mentertawakan KIKI walhal apa yg dilakukan oleh beliau adalah kerana terlalu marah bangsa dia sendiri di caci "pukimak". sekarang, Kiki akan dihadapkan ke mahkamah berdepan hukuman yg lebih tegas, sementara uncle sim terlepas begitu sahaja. adilkah?

Baru2 ini kecoh seorang perempuan cina yg ditangkap mencuri di pasaraya Giant, dan mengamuk seperti orang gila memukul pekerja2 melayu disitu dan merosakkan barangan di pasaraya berkenaan. akan tetapi perempuan cina tersebut tidak dibawa ke mahkamah. kerana apa? kerana pasaraya giant adalah milik cina. jelas kita boleh lihat bagaimana bangsa cina ini menutup aib bangsanya sendiri. sedangkan kita bersuka ria mentertawakan kiki yg mempertahankan bangsanya sendiri. patutkah kita? renung2kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails