COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, July 23, 2014

Nasib Baik Aku Tak Kene Halau!

Semalam.. lepas kerja.. balik umah... mandi...  solat asar.. berbuka makan kurma & minum air anggur sahaja.. then terus solat maghrib... then siap2 terus keluar rumah utk ke KLCC!
Pegi KLCC bukan sebab shopping raya tapi nak gie buat cash on delivery (COD) my hijab peniti pin2it!  Ade blog reader dari Shah Alam sanggup menerjah ke KL malam tadi because nak beli pin2it!  Thank youuuuuuuuu... terharuuuuuuu nya kite!  Ye lah kalau nak buat postage memang dah tak sempat dah... kalau buat postage ngan pos laju hari nie 23 July, barang hanya akan dpt pada tangan penerima pada hari raya ketiga okk.. so that’s why semalam biler aku masih dpt order pin2it, aku dah remind sesiap... kalau aku buat postage hari nie.. kalau bernasib baik dpt lah sebelum raya.. kalau nasib tak baik waima memang dapat lepas raya lah gamaknya!  
Alhamdulillah ade yg tak kisah... still suruh proceed ngan postage.. but yet ade jugak yg tak sanggup nak terima pin2it on 3rd hari raya... hehehe.. takper... pilihan di tangan masing2... aku ingatkan ajer..! aku pun paham mesti korang nak bergaya gorjes ngan pin2it pada satu hari raya kan? Hehehe... tapi  kalau korang dpt pada 3 hari raya pun ok  lagi apa... sebab boleh pakai utk pergi open house pada hari raya ke-5, ke-6 dan seterusnya!  Open house kat KL nie lagi lahhhh... sebulan kekdahnya... so still korang sempat nak melaram ngan pin2it!  hihi...
So malam tadi, since nak buat COD kat KLCC, aku ngan en.teman decide utk berbuka kat Signature Food Court jer.. kalau makan2 kat umah nanti confirm lambat!  Elok jer sampai kat food court.. aku tengah order makanan.. blog reader yg nak beli pin tu pun sampai... dah ajak dia makan sekali ngan kiteorg.. tapi katanyer dia dah makan.. so aku belanja dia minum air jer lah.. while aku ngan en.teman melantak.. my blog reader sibuk dgn aktiviti memilih pin!  Slumber badak jer aku open table jual pin kat atas meja makan kat Signature Food Court tu.. sib baik tak kene halau ngan pak guard sbb buat penjualan secara takde permit! Huhuhu...
Well.. mulut aku mana boleh diam.. sambil makan sambil membebel gak! Ahaha... best jugak biler dpt jumpa blog readers nie... boleh berkenal-kenalan ngan lebih rapat dan jugak dpt  mengeratkan lagi tali silatulrahim!  So selesai aku makan.. maka selesai lah jugak blog reader aku memilih pin!  Alhamdulillah.. byk jugak dia borong pin aku malam tadi!  So biler nak pack kan pin utk dia... aramakkkkkkkkkkkkkk!!!!!! Terlupa nak bawak plastik bungkus pin! Huuuwwaaa.. acaner nak bungkus kan pin nie???
Waima en.teman ngan slumber badaknya gie kat kedai makanan yg dia beli makanan tu utk mintak satu plastik kecik... sekali biler ini yg dia dapat...



Amikkkkk... gasakkkkkkkkkkkkkkk ko situ!  Guna polisterin pun jadikkkkkkkkkkk okkk !  hahahaha...  en.teman nak mintak plastik bungkus makanan yg kecik2 tu jer.. sekali dia bagi polisterin... maybe dia ingat en.teman nak bungkus makanan yg dia beli kot! Hehe.. ok lah nie.. janji ade tempat nak letakkan pin2 gorjes aku nie.. serius skg nie tahap pelupa aku dah makin kronik laa.. rasa nak hantukk ajer kepala nie kat dinding tau.. sebab geram.. kejap2 pun aku leh lupa! Gggrrrrrrrrrr... tapi en.teman kata.. aku banyak sgt fikir.. pasal tu lah jadik camgitu! Hmmm.. maybe lah kot.. aku nie detail and perfectionist sgt orgnya.. so biler buat sesuatu memang akan fikir detail2 jugak.. so tu yg boleh membuatkan sel-sel kepala hotak aku dah makin susah nak berhubung dah skg nie!  Sobss.. sobss..
Walhal waktu sebelum keluar rumah, en.teman dah mention yg kene bawak plastic nak bungkus pin.. sudahnya dia lupa... aku pun lupa..!  takpe lah.. memang nak jadik scene kelakar malam tadi kekdahnya utk aku bungkus pin ngan polisterin... ahahha...



Nie lah dia my blog reader... Kak Wanghi yg datang dari Shah Alam.!  TQ so much kak for shopping with pin2it... nice meeting you last night!



Ade hikmah nya guna polisterin nie... kebetulan Kak Wanghi memborong pin2it dgn agak banyak.. so boleh lah  aku bubuh selambakkk pin di dalam nya!  Hihi..
Alhamdulillah... makin nak dekat raya.. makin ramai yg nak order pin!  Rezeki penghujung ramadhan... syukur... ade sedih sbb pin yg diaorg nak dah sold out... ade jugak yg sedih sebab pos laju tak leh courier before hari raya.. tu lah korang... sapa suruh lambat beli pin2it aku tuh! Muahahaha... ok sorry.. just kidding... takper... jgn sesedih yer.. pada korang yg tak dpt nak beli pin peniti yg aku jual tu skg... insyallah harap2 ade lah rezeki korang beli biler aku dah restock balik kesemua pin2 yg korang nak tu yer...  biler aku nak restock tu aku pun tak pasti sebab lepas raya aku akan busy utk my long vacation in this coming september!  So banyak urusan nak diselesaikan.. so kalau aku nak restock pun maybe by end of september sahaja!
So buat masa nie... hanya pin2 seperti di bawah nie sahaja yg masih available utk korang grab sebelum hari raya... itu pun korang perlu COD tau... tak leh nak buat postage lagi dah!   Area COD will be around Ampang sahaja yer... sorry aku tak dpt nak running jejauh skg ni sebab banyak bende tak settle lagi before aku nak bercuti raya nie...




Kalau ade di antara pin2 kat atas nie yg korang berkenan better beli selagi stock masih ade nie yer... bukan apa... based on my own experienced...  tak semua pin yg dah sold out aku boleh restock dari supplier.. coz terkadang supplier pun dah takde supply.. so tu yg terkadang aku tak dpt nak restock pin2 yg dah sold out tu!  So kalau korang nak COD korang boleh email aku kat pin2it.neenaanuar@gmail.com ya... last COD will be by tomorrow, 24th July!
Korang biler start cuti raya?? Tolong jgn comment kalau korang start cuti raya esok atau pun hari jumaat nie!  Kalau dah start cuti hari nie pun TOLONG JANGAN KOMEN! :p



3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik2

DYatie said...

Sesuai sangat ok guna polistrin tu. hehehehe.

Siti Sharini said...

hehe bagi pin tdudung sebungkus!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails