COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 11, 2014

Buffet Ramadhan Yang Sedap di BGR Restaurant!

Aku nie memang jenis bangsa yg tak berapa nak suker makan buffet! Salah satu sebab musabab terkadang aku tak suker makan buffet nie adelah kerana lauk pauk yg dihidangkan bukan main banyak… tapi nak dapat satu menu yg menepati citarasa anak tekak aku bukan main payah! Org lain mungkin tak cerewet… tapi akak gonjeng nie agak cerewet dlm citarasa makan2 nie! Hahaha… lagi satu aku nie susah skit nak enjoy makan buffet sebab aku jenis bangsa payah nak makan banyakkk.. perot kecikkkkk lah kengkononya!


IMG_8482 copy
Seee.. perot aku kecik jer… yg buncit tu sebab dlm process nak datang red flag.. rasa nak lempang diri sendiri sebab gie pakai skirt nie at wrong timing! Grrrrrrrrrrrrrr!!!!!


IMG_8485 copy
Wrong timing tak wrong timing… gambar persis diva sgt tu adelah gambar sewaktu aku pergi makan kat BRG Restaurant Buffet Ramadhan trial session!


IMG_8486 copy
Aku nie bukan lah blogger yg glamour mana.. jarang bebenor dpt jemputan event2 blogger camgini! Uuiisshhh.. segann woii… aku punyer rasa gorjes semua dah hilang dah.. yg tinggal gonjenggg jer! Huhuhu… nasib baik lah aku sampai sini agak awal.. so bile masuk kat tempat makan nie tak lah rasa segan sgt! Hihi..


Korang ingat tak kat entry yg INI? Alhamdulillah.. terharu sgt… ramai pulak yg sudi nak join aku makan2 kat BGR hari tu!


IMG_8495 copy
Dan ini lah dia antara my beloved blog readers yg telah sudi menemankan akak gonjeng makan di BGR!


IMG_8496 copy
2 org pertama yg sampai.. Nadia & Fieda! Akak gonjeng nie terhover peramah kan?? ckp tangan mana leh duduk diam.. Muahhaha..


IMG_8498 copy
Then baru lah kak suhaila pulak sampai…


IMG_8501 copy
Thank you so much guys coz manage to be at BGR on time! Dapat lah masa utk kite borak2 dan kenal2 dgn lebih mesraaa lagi!


IMG_8502 copy
Tengok si gonjeng… dia sibuk ngan hanbeg dia! Hahaha…


IMG_8503 copy
Ehhh.. Kak Moon Blogger (berbaju merah) in the house yo! And yg berbaju putih tu adelah Siti Zawiah.. dia adelah sales & marketing person for BGR Restaurant!


IMG_8507 copy
Happy nya kite dpt bertemu kak Moon secara on person that day! Selalu keep in touch via FB, blog & Instagram sahaja.. now dah face to face.. suke lahhh sebab kak moon sgt friendly! :D


IMG_8599 copy
Ok.. masa nya dah tiba.. the master chef tell us that we can have our food tasting now!

Maafkan lah aku seandainya gamba2 kat bawah nie bakal menggugat iman berpuasa kamu! Hahaha…


IMG_8517 copy
Kite mulakan dengan nasik.. nasik putih ade.. nasik minyak pun ado!


IMG_8520 copy
Daging gulai kawah.. lauk utk nasik minyak!


IMG_8521 copy
Bile nampak lauk nie jerr seriously aku dah terliurrrr!! Aku suke lauk masak lomak cilia pi.. tapi aku bukan lah penggemar ikan keli… aku makan ikan keli nie tengok pada org yg memasaknya sebab bukan senang nak dpt org yg pandai masak ikan keli nie! So sedap kahh ikan keli nie? Nanti kat bawah kang aku citer lah sedap atau pun tak!


IMG_8523 copy
Tak yah nak tunggu raya baru nak merasa makan lemang… dlm bulan Ramadhan nie boleh ajer ko belasah redang dan lemak di BGR nie hah!


IMG_8525 copy
Some of our malay salad! Oh maiiii… ai is terliur lah lagi!


IMG_8527 copy
Amikk kauu utk korang yg kaki makan ulam.. setalam hah utk korang! Dan sesungguhnya sambal belacan itu adelah menggiurkan!


IMG_8531 copy
Chicken rice section! Waarrgghh.. boleh masuk perot ke nie?


IMG_8540 copy
Sesapa yg memiliki tekak omputih tu.. tak yah nak susah hati sgt sebab kat BGR nie ade jugak menyediakan western food utk tekak korang!


IMG_8543 copy
Western food lagi!


IMG_8545 copy
Yg nie pun menu persis western jugak gamaknya.. tapi kalau nak di bedal ngan nasik minyak apa salahnya.. janji sodapp! Hehe..


IMG_8546 copy
Some of goreng2 stuffs!


IMG_8549 copy
Nahh… omputih punyer salad pulak!


IMG_8551 copy
Nak roti pun ade ni hah!


IMG_8552 copy
Ok.. ini sgt menarik!


IMG_8555 copy
Ko nampak tak apa yg dibuat tu?


IMG_8623 copy
Nie lah dia yg dinamakan Saus Vide Eggs with Mushroom Espuma! Oohhh.. teruja betol aku tengok cara penyediaan telur ala2 setengah masak nie ok! dia buat immediately kat situ tau.. it is so special!


IMG_8559 copy
Nahh.. air pulak.. setakat yg mata aku nampak ade 4 jenis lah!


IMG_8560 copy
Amikk kauu.. makan lah buah-buahan nie sebagai pencuci mulut!


IMG_8561 copy
Nahhhh… ni bahagian kuih muih dan rojak buah pulak!


IMG_8563 copy



IMG_8565 copy



IMG_8566 copy



IMG_8567 copy
Ok.. akak gonjeng dah kenyang dah tengok makanan.. hahaha.. tu baru tengok.. belum makan pun lagi! Oh btw, nombor 11 tu adelah nombor lucky draw… so lucky kah akak gonjeng???


IMG_8571 copy
Bahagian dessert lagi!


IMG_8575 copy
OooMMMgggg!!!! My favorite section nieeeeeeee!!! Rasa nak ngapppppppp semua terus! Ahaha…


IMG_8572 copy
Sukerrrrrrrrr!


IMG_8573 copy
Sukerrrrrrr jugakkk!


IMG_8574 copy
Pastries.. lagi lah akak gonjeng suker!


IMG_8577 copy

Arrrggghh.. rasa nak fitam tengok desert nie.. my favorite oreo tuh!


IMG_8578 copy
Sapa suke kek.. leh bedal kek jugak!


IMG_8579 copy
Another dessert kegilaan ku!


Ok.. itu adelah sebahagian makanan yg dok ade kat dlm hall.. now jom pi terjah kat luar hall pulak!


IMG_8607 copy
Antara hot stalls yg akan menanti korang di BRG sepanjang bulan Ramadhan nie nanti!


IMG_8608 copy



IMG_8609 copy



IMG_8595 copy
Tadaaaaaaaaaaaa!!! Kambinggggggg golek tergolek-golekkk menanti para pengunjung buffet Ramadhan di BRG okkkk!


IMG_8592 copy
Kecuqqqq air liur aaiiihhh!!


IMG_8610 copy
Ok bagi saya tu bang.. saya dah tak sabaqq nak makan dah nie!


IMG_8612 copy
Dah lah.. penat dah amik gambar and tayang gambar.. moh lah kite makannn kambinnnn nie pulok! Hihi..


IMG_8620 copy
Kalau dah sampai tahap pejam mata takkan lah tak sedap kan? dia kalau tak sedapp.. terjojoii bijik mata kekdahnya! ahahaha…


IMG_8634 copy
Bagus betol my blog readers nie.. they really enjoyed their food at BGR!


IMG_8632 copy
Tengok si Nadia nie hah.. macam nie lah bagus.. tak yah nak segan2 nak makan.. belasah jerrrrr selagi boleh! Sib baik dia abiskan semua yg dia amik tu.. kalau takkk.. boleh bikin malu ajer akak gonjeng nanti! Hehhee..


IMG_8636 copy
Kak Suhaila betol2 menikmati nampaknya.. hehe..


IMG_8637 copy
Pengantin baru yg tak berapa nak baru… hihi.. Fieda sedang menikmati jugak tu! byk sgt makan sampai termenung kekdahnya! hehehe...


IMG_8641 copy
Oh tadi waktu memula amik gambar… butter prawn tu tak ready lagi.. but by the time aku nak makan.. udang tu dah pun tergolek2 di tempat hidangan! Weiii.. percaya lah ckp aku yg butter prawn tu sedap giler! Aku dah selalu makan butter prawn.. tapi kat BGR nie yg paling tasty sekali setakat nie lah yg aku pernah makan! and yea.. ikan keli masak lomak cili api tu pun marvelous okkkk.. and kerabu tu agak biasa2 jer pada aku..!


IMG_8639 copy
Nie pinggan en.teman.. ahahah. Tengok sapa lagi gelojoh dlm mengambil makanan.. well.. jgn salah kan isteri yg tengah red flag yeah.. time2 gini dia nak makan org pun boleh! Ahaahhaha…


IMG_8643 copy
Ini lah dia org yg bertanggungjawab yg boleh membuatkan kite jadik gemuk selepas makan buffet Ramadhan di BGR! Ahahha.. Chef Kamarudin adelah seorang chef yg berpengalaman.. patot lah sedap air tangan beliau! Chef nie sgt kelakar okkk.. peramahhh nak mampos! Hehehe…


IMG_8597 copy
Waktu kiteorg tengah santap menyantap makanan yg di hidangkan… Chef Kamarudin menghiburkan kami dgn info2 yg menarik tentang BGR restaurant!


Chef kata.. nanti sepanjang buffet Ramadhan… kambing bakar yg golek tergolek tu akan terhidang sampai abis masa buffet ramadahan… kata dia nak masuk imsak pun kambing tu ade lah… so kalau korang terjah BGR.. kalau incase korang tak dpt makan kambing golek tu.. korang jgn marah aku pulak.. korang pi carik chef kamarudin tu sampai dapat yer.. sebab aku tulis kat sini berdasarkan apa yg dia ckp jer.. so pasal tu lah aku dah tepek muke dia siap2 kat sini! Ahahahahaa… then bukan kambing jer yg takkan abis katanyer.. butter prawn pun takkan abis.. and udang besar2 gajah katanyer… ingat yer.. kata chef tau bukan kata aku… hihihi…


Sambung chef lagi.. segala food yg terhidang di BGR adelah halalan toyibban yer.. ianya di jamin 100% halal kerana meraka mempunyai sijil halal yg sah dari Jakim! Then dia ckp lagi.. even kalau diaorg ade serve marshmallow.. marshmallow yg diaorg serve tu jugak adelah halal sebab diaorg buat sendiri marshmallow tu! and terkedu jugak biler chef ckp kebanyakkan marshmallow yg dijual kat luar tu adelah tidak halal! Fuhh.. sib baik aku tak suker makan marshmallow! According to Cheff Kamarudin.. sepanjang bulan Ramadhan nie akan ade hampir 200 menu yg bakal disajikan kepada para pengunjung BGR Restaurant! Amik kauuu.. kalau aku terbongkang dah kot nak merasa kesemua menu tu! huhu…


IMG_8647 copy
Tadi dah makan malay food.. now try western pulak! Ok lah not bad yg western nie.. tapi lebih prefer malay food dia kot! Hehehe..


IMG_8600 copy
Ok now sessi makan dessert pulak! Ohh tak sabar betol nak rasa yg Oreo Cream Cheese tadi tu!


IMG_8606 copy
Tutup mata lagi.. so maknanye marvelous lah tu! Haha..


Dalam pada tengah makan tu… ade sessi lucky draw yg di anjurkan oleh pihak BGR!


IMG_8681 copy
Well akak gonjeng memang jarang sgt nak bertuah kalau dlm sessi cabutan bertuah kat mana2 event.. tapi aku rasa bangga lah jugak biler 2 of my blog readers nie berjaya membawak pulang hadiah lucky draws! Kak Suhaila dpt voucher makanan di BGR and si Nadia dpt cash voucher shopping kat Jusco!


IMG_8655 copy
Dah selesai makan.. sessi apa lagi.. main amik2 gambar lah!


Rasa macam nak gie amik gambar ngan semua blogger .. tapi tetiba pulak roh segan aku muncul.. so sempat amik gambar ngan mana yg ade aje lah kekdahnya! huhu..

IMG_8668 copy
Ni Farah.. fisrt time kenal dia.. dia duduk satu meja ngan kiteorg! Nice meeting you dear.. Farah very friendly orgnya!


IMG_8670 copy
Ni Onie.. dia pun duduk satu meja ngan kiteorg.. nice knowing you too my dear!


IMG_8671 copy
Say bye bye ngan kak Moon!


IMG_8672 copy
Anak2 kak Moon semuanya cute2!


IMG_8656 copy
Yg palingg cute harus lah si budak paling kecikk nie!


IMG_8657 copy
Mek Sarahhh.. gerammm nyaa Untie Nin dengan kamuuU!!


IMG_8658 copy
Meh nak ngomol skit meh!


IMG_8659 copy
Ahahahahaaha… gaya tak boleh blahhh.. kalau org tak kenal.. mau silap haribulan aku boleh kene tangkap atas tuduhan mendera kanak2! Woiiihh.. geramm lahhh ngan mek Sarah nieeee!!! Gebuuuuuuuuuuu sgttt.. so Untie Nin cannot tahan okkk.. so itu lah gaya Untie Nin melepaskan geram… nampak macam Sarah kene lenyekk.. tapi tak pun sebab sarah tengah enjoy hisap jari kann! Ahahhaa..


IMG_8662 copy
Aaarrrggghh.. gerammmm aaaa ngan kamu Mek Sarah! Nak pinjam bawak balik boleh? Hehee..


IMG_8665 copy
OK.. please don’t deny that we both are sooo cute! Muahahhaaha…


IMG_8674 copy
Mari lah bergambar kenangan!


IMG_8676 copy
Lepas amik gambar ngan kak moon… kebetulan red mummy pulak lalu.. so snap pic lagi.. Red Mummy tegur… “Ehh cantik nya bulu mata awk... betol cantik!” Alahai RM buat kite blushing plak! hahaha..


IMG_8679 copy
Then terserempak ngan geng blogger yg rapat nie.. ke mana sahaja mereka pasti bersama.. hihi... Ida, Mila, Nory & Nadia!


Overall memang puas hati sgt makan kat BGR Restaurant nie…. All foods serve are very tasty! So pada korang yg tak pernah makan lagi kat BGR restaurant nie.. I would suggest you guys go and have your Ramadhan buffet kat BGR ok! kalau yg dah pernah pergi makan pun ok jer kalau nak pegi lagi… For your info, buffet Ramadhan nie bermula dari 2th – 26th July 2014… and jangan risau… ade parking space yg banyak dan jugak ruangan solat yg selesa!


Ni additional info utk korang ya…


Buffet Ramadhan at Bangi Golf Resort (BGR) Restaurant

Price : RM50 nett for adult / RM25 nett for children

Address : No. 1 Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor, Malaysia

GPS : 2.95716N, 101.76518E

Reservation Contact Number: +603-89253728 / +603-82100265 (Siti Zawiah / Luliy Shalwani)

Website : http://www.bgrrest.com

Email: bgb.bangigolf@gmail.com


IMG_8685 copy
Thank you so much to Nadia, Kak Suhaila & Fieda coz sudi makan bersama di BGR hari tu! really nice to meet you guys my beloved readers secara in person!


Untitled

Mentang2 lah malam minggu… nak balik awal boring.. so kebetulan si Nadia & Fieda nak beli pin hijab pin2it… so apa lagi.. aku ajak diaorg gie lepak kat old town tuk buat urusan jual beli! Hahaha.. Kak suhaila dah balik awal sbb hubby dia dah sampai… yg budak dua org nie stock balik sendiri.. so pepandai lah nak hidup! Ahahaha…

14 comments:

Filla said...

huwaaa rugi tak pegi.. ada hal masa tu... tapi makan sana memang sedap kan? food belambak2 hahha

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

Miss Moon said...

neena oooiiii

akak nak curi gamba u vley .....omg glamer la mek sarah masuk blog auntie nin ni .....

satuh lagi ............gemuks nya akak bila bergamba sebelah neena yg kurus lagi slim tuh ....omg omg hope poser neh turun berat makssssssssssssss ....

( harus malam nih sit up 100 kali muahahahhahah nak kurus cam neena gakssssssssssssss )

Siti Shuhadah said...

Ya Allah... tergugatnya iman tgk menu2 dia kak oiiiii!!!

Adams Ayens said...

Alhamdulillah...
Beshnye sis..
Kite tingin nak jumpa sis..Tapi rasanya sis tak pernah kot folo blog sya..jom laa folo..sya mmg tiap kali on blog sebelum nk taip..sya akan jengok blog sis dulu..
beshnye perjumpaan ni..bole join ke.?
tq ek info buffet berbuka puasa ni
sya amek detail tau..cantik sis..

mama tisya said...

tu la tgk review dr blogger meriah...insya allah ahad ni pegi sbb menang 2 voucher

Chekgu Azrine said...

wow..happeningtnya makanan2 kat BGR..ada blogger yang bgi giveaway kan utk berbuka pose free kat sini..bestnya..nyesal tak join GA tuh

Allene said...

murahkan buffet dia...
tgk menu pun macam best je... nak try la nanti

O'gosh Iskandar said...

fuh, makanan dia menggugat!

Mimy Hamid said...

best best best nya...kakmoon takpe daa aku selalu jumpa ehehehe

Bannister Road said...

marbeles betul laa food dia...desert dia bestnye... kambing golek..ohh mempersonakannn.. he he he... nanti suatu hari nak pekena laa makanan dekat sini ... tq bagi info.. selamat berpuasa

anis abdullah said...

tahun lepas pergi memang puas hati.

dalila said...

perghhh..sume nampak sedap2..
bestnye dapat jumpe ramai blogger..

green apple said...

choc mousse tu mmg series sedap. penah makan their ramadhan buffet 2-3 tahun lepas kalau tak salah. not bad. cuma kalau bila time wedding reception makanan dia out sikit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails