COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 7, 2013

Dating Bersama Silent Reader | Sunset di Pantai Tanjung Aru | Makan Seafood di Filipino Market Sabah!

Cerita Sabah bersambung kembali!

Lepas dari check in kat hotel yg persis 5 bintang tapi harga bilik pada kadar 2 bintang ini... lewat petang tu kiteorg keluar dating bersama seorang silent reader blog aku... Silent reader nie jemput kami lakik binik kat area hotel kiteorg then kami terus menuju ke sebuah pantai yg belum pernah aku terjah sebelum nie ketika berada di Sabah iaitu...

IMG_0321 copy
Pantai Tanjung Aru yg terletak berdekatan dgn Kota Kinabalu Airport!


Ni lah dia my silent reader... Mira dari KL yg kini menetap di Sabah!


IMG_0335 copy
Camne leh jumpa Mira?  Mira lah yg bantu aku carikkan kereta sewa secara last minit setelah percutian aku kali nie mengalami perancangan yg tersangat kelam kelibut!  Less than 24 hours before aku fly ke Sabah nie... aku up status kat FB.. mintak sesapa ade contact number org sewakan kereta.. tolong bagi tahu aku.. so ramai jugak lah my FB friends yg bantu bagi contact number utk mencarik kereta sewa nie... but end up org yg Mira recommend nie yg masih ade kereta available utk disewa... ye lah lah.. last minit giler vaviess nak sewa kereta... so kebanyakkan kereta sewa dah almost sold out!


IMG_0339 copy
Mira bawak kami ke sini utk melihat SunSet!  oh yesssss... kat Kota Kinabalu nie memang cukup terkenal dgn panorama sunset yg menakjubkan! 


IMG_0342 copy
Sungguh memang kami sangat-sangat merindui panorama matahari terbenam disini!


IMG_0344 copy
Ok.. matahari dah terbenam.. jom carik makan.. mulut dah tak sabar nak menguyah makanan yg sedap-sedap di Sabah nie! hehehe...


IMG_0355 copy
on the way back ke parking lot.. kami melalui kawasan restaurant yg terletak di sepanjang pantai tanjung aru nie.!


IMG_0361 copy
wah memang meriah & cantik sgt tempat nie memalam... sgt best tuk melepak di waktu senja hingga ke malam!


IMG_0362 copy
Tapi kiteorg tak lepak makan kat restaurant yg tampak mewah di Tanjung Aru tu sebab kiteorg dah kemaruk nak makan fresh seafood kat Filipino Market nie! ehehehe...


IMG_0364 copy
Yeahh.. giant prawnn!


IMG_0365 copy
Stall nie Mira yg recommend... dia kenal akak yg berniaga nie sbb dia dah selalu makan kat sini!  and the best thing about this stall dia jual semua ikan freshh.. biler kite mintak baru dia masak.. agak berbeza cam kebanyakkan stall yg ade di sini yg mana majority dari mereka dah masak like half cooked all the seafoods yg diaorg nak jual pada kite tuu...


IMG_0366 copy
Nak jugak posing bersama tokey seafood bersama sotong2 nya! ahahaha....


IMG_0370 copy
First time kami lakik binik mencuba kepak ayam disini!  Mira yg ajar makan kepak ayam nie.. OhhMMmGGgg.. sedapp nya kepak ayam nie makan cicah-cicahhh ngan cili kicap camgini! huhuh...


IMG_0372 copy
Ok.. starter kepak ayam.. now main main course.. jemput makan... Udangg....


IMG_0373 copy
Ikan...


IMG_0376 copy
dan sotong!


IMG_0369 copy
Nyumm... Nyooommm...  sedappp bangattt!!!

Thanks a lot my dear Mira... Nice meeting you in person!  Thanks for being with us that evening... insyallah ade rezeki nanti kite jumpa lagi ya!  Love...


So malam tu lepas makan.. kami pulang ke hotel kami kembali... perot dah kenyang.. apa lagi.. tido jer lah kerja nya! esok pagi baru kami memulakan perjalanan kami ke Gunung Kinabalu... but sebelum sampai ke sana.. kami sempat singgah ke satu tempat nie.. nak tahu di mana? tungguuu for my next entry yea! :D


8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya udang

careno said...

ni mesti singgah rumah terbalik ni kan... kehkehkeh... ok2... tunggu next entry dgn sabar...

Cik Puan Rara said...

bestkan kat situ kak! rara xsempat nk buat entry lg.hehe

cronix said...

hi neena,

i like your tudung so much! kat mana u beli ye? mind sharing?

Nana said...

sedapnye..butter prawn kah itew..?
nyum nyum

mrs kayrul said...

kak neena kejam tau...pagi2 buka blog kak neena tengok sotong besar, udang, ikan terus menjejeh ayaq lioq nie....huhuhu

nurul harnani said...

OHHHH dats my friend mira. memang kebabum la gambar sunset tu. bab seafood tu memang dasyat.


ohh rindu nak makan seafood.

qulay @ najib said...

apa nama gerai nie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails