COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, October 31, 2013

Penginapan 2 Hari 1 Malam @ Imperial Boutec Hotel Sabah!


Sambungan cerita dari percutian yg hampir-hampir tak menjadi ini!

Alhamdulillah.. kiteorg selamat landing kat Kota Kinabalu around 1:30 tengahari.. so just nice utk check in kat hotel! The main reason why we make a second visit to Sabah adelah kerana nak pergi tengok gunung Kinabalu yg merupakan salah satu gunung tertinggi di Asia Tenggara tu hah!

Since kiteorg sampai ke KK pun dah tengahari.. so as usual parameters percutian perlu digunakan! Maksud aku parameters percutian tu adelah.. kalau kiteorg plan terus nak ke Gunung Kinabalu... confirm2 cam rugi sebab by the time check out dari airport.. then nak collect kereta.. gedebak gedebuk gedebik.. mau dah nak ke petang... so parameters percutian aku mengatakan adelah lebih baik kalau stay satu malam dekat town KK dulu.. then on the next morning baru lah kiteorg cabut pergi ke Gunung Kinabalu!

Ok set.. ikut parameters percutian.. waimaa.. kami pun menginaplah semalam di town KK on our arrival day.. hotel yg menjadi pilhan kami adelah Imperial Boutec Hotel (formerly known as Radius International Hotel)!

Hotel nie aku book secara kelam kelibut a day before kiteorg check in kat sini... gigih mengGoogle nak carik hotel budget yg stylo! Ahaha.. ye lar.. majority hotel kat malaysia nie kalau kata budget hotel.. confirm2 rupa & service adelah ala2 cheapskate! Tapi nowadays dah banyak jugak pengusaha2 hotel yg boleh sediakan hotel pada harga budget dengan adenya gaya, mutu, keunggulan seperti 4-5 star hotel! Just like Tune Hotel lah.. harga tak lah mahal mana.. tapi tilam best.. bantal best.. ade aircord.. ade attached bathroom.. pendek kata selesa ikut citarasa kite lah!


Alhamdulillah.. hotel nie not bad at all pada citarasa aku! Walaupun dari luar ko tak nampak pun yg hotel nie macam hotel.. sebab nya dia terletak dlm bangunan shopping mall camgini... tapi sebaik saja ko menjejakkan kaki ke tingkat 7 di dalam bangunan Warisan Square nie.. apa yg ko nampak kat luar tadi ternyata 100% berubah!

Welcome to Imperial Boutec Hotel!

As usual.. kene bayar dulu baru boleh dpt kunci bilik! Ahaha..


Dah check in baru boleh masuk bilik.. terkesima kejap laluan nak ke bilik nie.. bukan main moden touch yg diberikan!


Serious waktu nie tak terasa seperti berada dlm sebuah bangunan shopping mall! 

Look at the romantic touch of this hotel.. pada aku hotel nie simple giler.. tapi disebabkan dia pandai memberi sentuhan elegant dan classy.. terus hotel nie yg biasa-biasa dah jadik agak luar biasa!

Siap disediakan tempat membaca lagi.. kelass. Sambil membaca.. sambil tengok laut.. tapi aku tak baca.. aku tengok laut ajer kat luar tu.. muahahahaa..

Ok.. jemput masuk ke bilik standard room kami! Masuk2 jer belah kiri toilet.. sebelahnya ade katil..

Toilet adelah tempat pertama yg perlu di buat inspection! Ahaha... ini sgt penting.. kalau toilet bersih.. baru aku confident tang tilam ngan bantal!

Ok lah.. alhamdulillah.. meet up to our requirement!

Cuma satu jer fail aku rasa.. tang air shower yg keluar tu tak laju! Agak stress lah biler nak mandi! Ahaha..

Depan toilet ade small area like open wardrobe! Ok lah.. janji ade tempat nak letak beg and gantung2 baju! Disediakan sekali basic cofee & tea maker!

Tilam, bantal dan selimut semua nya empuk! Memang best... no complaint... tapi apsal aku terbeliak bijik mato tu?

Aiyoooyoooo.. tetiba plak ade scene romen-tik kat TV.. relaxxxxx laaa... awal lagi aku nak kerjakan katil tu! ooOOopppSsss.. muahaha.. so adelah lebih baik jgn tengok.. layan FB kat iPhong lagi bagus! Btw, square feet bilik nie tak lah besar mana... but yet pada aku sgt selesa utk stay over night kat sini! Siap ade hairdryer.. and also Free WiFi! :D

Petang tu kiteorg terjah CenterPoint Sabah.. yg mana location nyer berhadapan saja ngan bangunan hotel kami! Buat apa kami ke sini>?

Aku sesaja jer nak cuti mato tengok barangan tradisional Sabah di jual di kawasan foyer shopping mall nie..

While en.teman.. menyoping barang makanan and keperluan diri! Boleh?????? Ahaha.. dia memang suker makan jajan kalau bercuti.. aku pun dua kali lima gak sebenarnye! Hehehe. ..

So overall.. aku memang recommend kat korang kalau korang nak stay kat hotel nie bila2 korang bercuti di Kota Kinabalu Sabah! Harga bilik yg ditawarkan adelah sgt2 berpatutan... hotel yg berkonsepkan SOHO (Smart-Office-Home-Office) nie memang menepati citarasa aku sebagai salah seorang manusia yg agak cerewet dlm memilih hotel ketika hendak bercuti! Hihi..

Oh ya.. nak share about harga bilik yg aku stay ni... jenis bilik - Superior (city view with Window) aku dpt harga corporate rate en.teman as Maybank Staff i.e. RM165.. normal price RM175 nett.

For Standard Room (no window) – RM155 nett kalau maybank staff RM145 nett.... For Deluxe Room (sea view with window) – RM195 nett kalau maybank staff RM185

Yg bagus nya hotel nie, biler pun ko booking.. ko nak stay during public holiday ker.. during school holiday ker... peak or non peak season.. harga dia tetap sama dan tak berubah! And syukur coz ade rezeki aku utk book this hotel since aku book hotel nie pun at very very last minit! Sib baik masih ade bilik utk kami.. hihi.. lagi happy biler harga dia below than RM200! Aku punyer parameters percutian.. kalau nak stay kat mana-mana hotel yg just as for a pit stop or transit.. memang aku takkan carik hotel yg mahal-mahal.. rate mesti bawah RM200 provided condition hotel adelah mengikut parameters percutian aku lah! Ahaha... kalau murah tapi condition hampeh.. aku rela lah bayar lebih daripada stay kat hotel yg tidak menepati piawaian! Hihi..

Ok.. lewat petang tu kami bertemu dgn seseorang.. nak tahu sapa.. tunggu my next entry yea! :)






7 comments:

Nory Zoulkefle said...

wahhhh nampak macam 5 star punya hotel..
tapi harga mampu milik...
best3...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kak Nin..hari tue sya pun stay kat hotel nie jugak..bilik seaview..Hotel nie luar nampak buruk sikit kan..hehehe...tp dalam dia cantik!!! berbaloi la dgn harganya.. =D

careno said...

Dah pernah stay sini skali... next time kalau g sabah try cari hotel Tang Dynasti... not bad... murah gak... bilik besar... tp Tang Dynasti ni ntah knape kalau google susah btul nak dpt info pasal hotel ni...

Qashmere said...

Takpenah sampai Sabah lagi. Sarawak dah 3 kali.... Bestnyaaa ...... Jln jalan

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Nice sharing... Teman nak tau lagi any tips pasal vacation kat Sabah nie... mungkin awk boleh post bab sewa kereta, trib to Kota Kinabalu... etc... anyway, i follow you...

Mass said...

next cari hotel area gaya street,ada sunday market. ..pastu boleh terusxke semporna sabah utk ke pulau2 yg ada dsana....naik airasiactrus ke tawau n ke semporna...byk lg tmpt dsabah yg best...:)

Mohd Zainisam Bin Abd Samah said...

Nice review..terus buat online booking 2 malam utk cuti minggu depan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails