COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, November 15, 2013

Aktiviti Apa Yang Menarik di Kinabalu Pine Resort?

Bunyik nya macamm banyakkk ajerr aktiviti yg boleh dilakukan kat Kinabalu Pine Resort nie kan... ahahaha... yg benar nya terlalu banyak buat aktiviti bergambar... tu yg tetiba terpacul idea utk create satu entry nie! Muahaha... Ok... jom tengok apa yg aku buat kat Kinabalu Pine Resort nie!

IMG_0747 copy
Disebabkan kat Kinabalu Pine Resort nie banyak pokok Pine.. so sila lah bergambar ngan pokok pine!

IMG_1230 copy
Lepas tu carik signboard Kinabalu Pine Resort nie.. amik gambar lagi!

IMG_1229 copy
Then jgn lepaskan peluang tuk lepak kat specific port nie sbb kat sini memang tempat wajib amik gambar utk setiap pengunjung di Kinabalu Pine Resort nie!

IMG_1215 copy
Haa.. ini contoh bergambar gaya pertama...

IMG_1216 copy
Ni contoh gambar gaya kedua! Ahahaa...

Then kalau nampak gazebo comel nie jgn lupa amik gambar jugak kat sini!

IMG_1238 copy
Kalau korang jejalan kat kawasan resort nie, korang mesti terjumpa ngan landskap pokok bunga camgini.. so amik lah gambar macam comeyyyy jerr... macam comelll jerrrrrr camgini ! Ahahaha...

IMG_1257 copy
Then jgn lupa singgah kat Rabbit House nie...

IMG_1239 copy
Bagi pencinta haiwan cam en.teman nie... jgn lepaskan peluang utk singgah sini sebab...

IMG_1247 copy
Korang boleh feeding rabbit2 kat dlm sangkar nie!

IMG_1328 copy
Then korang boleh jejalan sekitar kawasan resort nie..

IMG_1332 copy
Utk menikmati permandangan Gunung Kinabalu!

IMG_1310 copy
on first sight... just falling in love with you Mt. Kinabalu!

IMG_1313 copy
 Dlm hati jugak terdetik.. biler lah gamaknya aku nak panjat dan berada di puncak gunung kinabalu tu??

IMG_1316 copy
ok.. aim for next visit! wwweeehhoooouuu! :p

IMG_1282 copy
Kalau kabus menebal.. layan lah suasana kabus pulak!

IMG_1350 copy
Ok.. nie antara salah satu tempat menarik utk melepak santai di Kinabalu Pine Resort nie!  actually nie tempat makan.. tapi time kiteorg kat sini malangnya tempat nie di tutup lah pulakk... under renovation. maybe kayu kat situ dah reput so that's why diaorg renovate!  so tak dpt lah kiteorg lepak kat sini!  tapi kalau dpt lepak sambil breakfast kat sini mesti best gilak sbb dikelilingi pokok2 Pine yg tinggi melampai! 

IMG_1351 copy
Dekat ngan tempat makan nie ade souvenir shop.. boleh lahhh kalu setakat korang nak look see look see.. tapi sayangnya takde pulak FM di jual di sin! ohh frusttt!

IMG_1295 copy
So kalau dah penat berjimba kat luar bilik... balik lah ke bilik dan lepak ajer di balcony bilik!

IMG_1308 copy
nak berborak boleh.. nak bergaduh pun boleh! ahahaha...

IMG_1267 copy
Ok.. ini aktiviti paling wajib ketika bercuti! nikmatilah kepanasan Maggi Hot Cup sambil menikmati keindahan alam semulajadi!    
So itu lah dia antara aktiviti2 yg sempat aku lakukan ketika berada disekitar kawasan resort nie!  Lepas nie aku nak share aktiviti2 yg aku lakukan ketika berada diluar kawasan resort pulak!  So nak tahu tempat apa yg menarik utk dilawati di sekitar Kundasang nie... tunggu coleteh gonjeng ku on next entry yea! :D


9 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Masih Honeymoon mood yer... :d

Nurzakiah Hanum said...

:) cantik2 gambar akak

attyfir said...

Salam neena..
gambar semua cantik2 ..puas tengok + model pun cantek.

dah mcm kat overseas kty nengoknya

Jom like My Pages:
https://www.facebook.com/attyfircloset

tq :)

Sofie Shariff said...

hi neena...

Masa i pegi kundasang pon mmg i ade visit kt kinabalu pine resort ni... mmg cantik sgt view die... tp i tak stay kt sini....

i stay kat Kiram's village.. villagr homestay... rasa lagi dekat dgn kinabalu mt.

tp suasana and view kt kundasang mmg the best lah... speechless.... ms on the way dr kk to kundasang kitorg naik kereta tak psg aircond pon... bukak tingkap and menikmati udara yg aman dan sejukk je.....

rindu kundasang.....

dee said...

Salam.
Burn tiket nak p KK dec ni..rancangan tahun lepas tergendala sebab dah nak meletop end of nov ni..huhu..kalo x mst dpt p kat tmpt ni kan..nmpk cantik sgt...next time plan mst tgk n3 ni care2 amik gamba kat sini..heheh...:)

eeda kayrolakmal said...

bestkan p sabah...sejuk ja...

Amira Aminuddin said...

confuse. resort ni memang cantik ke atau sebab ada model yang cantik,haha.

Thanks for the info sis, will visit this place for sure :)

checidda said...

Wow terpegun ngan pict2 y sis snap.. x sbr nk g sana dec ni.hehe.nk posing ala2 sis gak.heh
http://naksihatnakcantik.blogspot

~SaTo OrEo~ said...

(*_*) cantikk sungguh gambar2 dlm entry ni.. terus rasa tak sabar nak pi..dah book bilik kat KPR dah bula nMac nanti.. (^_^)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails