COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 14, 2013

Apa Yang BEST Ketika Menginap 3 Hari 2 Malam di Superior Deluxe Room @ Kinabalu Pine Resort?

Kalau entry sebelum nie aku dah share apa yg aku rasa TAK BEST ketika menginap di Standard Room di Kinabalu Pine Resort nie, so now aku nak share apa yg BEST pulak ketika menginap di Superior Deluxe Room di....

IMG_0746 copy
sini!

IMG_1209 copy
On second day, kami berpindah ke bilik yg paling best di resort nie!  Belakang aku tu lah Superior Deluxe Room yg terletak di Block S!  So kalau korang nak booking... better booking awal2 utk dptkan bilik block S nie yer!  Seriously bilik nie mempunyai permandangan pergunungan Gunung Kinabalu yg paling cantikkkkkkkk dan terbaik!  Tak caya... tengok jer lah gambar2 kat dlm entry nie sampai habis ok! hehe..   

IMG_1208 copy
Superior Deluxe Room nie terletak di kawasan yg paling tinggi kat dlm kawaasn resort nie!  gambar nie en.teman amik ketika dia berdiri di balcony bilik kami!

IMG_1022 copy
Jemput masuk ke unit S2 Superior Deluxe Room!

IMG_1007 copy
Interior Superior Deluxe Room nie memang agak berbeza dgn Standard Room nie!

IMG_1009 copy
well.. harus lah berbeza kannn.. dah tentu-tentu bilik nie mahal skit dari bilik jenis standard tu...

IMG_1010 copy
superior deluxe room nie memang ternyata lebih luas...

IMG_1011 copy
en.teman cam biasa lah... selagi boleh amik gambar dari sudut yg berbeza... dia akan terus terusan amik gambar!  rasa macam nak mintak royalti dari pihak resort kekdahnya sbb pihak resort sendiri tak pernah amik gambar cam lakik aku amik gambar2 nie hah! muahahhaa...

IMG_1013 copy
haaa.. kat dlm bilik nie ade almari baju! hihi..

IMG_1014 copy
bilik air takde banyak perbezaan.. aku rasa apa jenis bilik pun yg ko amik.. interior dia lebih kurang sama jer!

IMG_1016 copy
clean toilet!

IMG_1023 copy
ok ni ruangan balcony bilik superior deluxe room!  besauuuuuu kan??? tapi nie bukan utk ko sorang okkkk... nampak kan belakang aku tu ade satu lagi set coffee table?  haa.. itu jiran sebelah punyer ruang balcony!  kirenya kalau ko stay kat bilik jenis Superior Deluxe Room nie ko memang akan berkongsi balcony camgini!  kalau ko pegi ngan kaum keluarga atau sahabat handai.. memang meriah lah utk lepaking reramai camgini kan... taapi kalu ko on honeymoon... memang tak dinafikan agak kurang privacy lah balcony nya!  lagi haru kalau jiran sebelah jenis bangsa yg tak reti bahasa nak hormat menghormati sesama jiran... memang boleh bikin haru biru jadiknya!  kite nak santai2 pun stress if diaorg memekak tak tentu hala kan... kalau jenis bangsa dia pun honeymoon sama takpe... sbb org kalau dlm honeymoon mood nie ckp slow and steady jer kan... ahahha... So berdoa lah semoga ketika korang stay kat sini takde jenis manusia2 malaun yg akan buat hal ikut suke hati mak bapak dia jer!  Cam kiteorg hari tu alhamdulillah jiran sebelah sgt baik... kami sama2 respect each other! 

IMG_1290 copy
Ok.... ini lah dia perkara yg paling best utk korang lihat ketika stay kat Superior Deluxe Room nie!

panorama gunung kinabalu berpisah tiada!

IMG_1288 copy
Nikmati lah permandangan Gunung Kinabalu yg sungguh indah & menakjubkan dengan hanya duduk bersantai di ruang balcony bilik anda!

IMG_1287 copy
Subhanallah... memang aku sgt2 terkesima melihat keagunganMu Ya Allah!

IMG_1199 copy
memang cantik giler view dari bilik Superior Deluxe Room nie!  berdiri kat balcony jer boleh nampak view camgini!

IMG_1207 copy
Di pagi hari.. duduk dan bersantai lah sepuas-puasnya di balcony bilik anda!   hargailah dan nikmatilah keindahan alam semulajadi yg sungguh menakjubkan ini!  satu perkara yg tidak dpt dinafikan kalau duduk katt sini... peratusan lepak kat balcony adelah lagi banyak dari peratusan lepak kat dlm bilik! ahahaha...

IMG_1203 copy
Ok nie satu tips and info yg aku nak share ngan korang... kalau korang nak dptkan view gunung kinabalu yg cerah dan terang benderang camgini.. make sure lepas subuh jgn tido balik! hahaha.. kesemua gambar2 yg aku captured secara terang benderang nie... sampaikan boleh nampak ngan jelas setiap puncak gunung ganang kinabalu nie adelah di awal pagi yerrrr!  timing nya around 7 pagi ke 9 pagi jer! kalau nasib ko baik dpt lah tengok sampai kol 10 pagi! lepas pada tu jgn harap ko nak dpt tengok puncak gunung kinabalu lagi sebab menjelang ke tengahari, awan akan berkumpul menyelubungi puncak gunung kinabalu.!

IMG_1027 copy
contohnya seperti ini! gambar nie di captured lebih kurang jam 2:30 petang... nampak tak view kat area gunung tu cam putihhh jerrr.. very the gloomy gituu!  so view memang kurang umphhh lah kalau nak di bandingkan ngan view di pagi hari!

IMG_1067 copy
Time nie around 6:30pagi!  matahari dah mula terbit dari belah kanan resort!

IMG_1273 copy
time nie dah dekat nak maghrib!

IMG_1278 copy
memang kalau duduk kat sini rasa macam tak puas-puas melihat puncak gunung kinabalu tu... ini aku lah sebagai seorang pencinta alam semulajadi!  haha... walaupun view gunung dah samar-samar dan gloomy.. tapi mata nie tetapp jugak nak tengok puncak gunung yg indah itu!

IMG_1030 copy
Ok time nie memang amazing!  gambar nie tidak menggunakan sebarang teknik mewarna yer.. nie memang warna original pada waktu itu! lebih kurang jam 6:30 ptg, tetiba kabus tebal datang menerpa... kelibat gunung kinabalu terus hilang dari pandangan mata kami!  and time nie jugak lah sunset berlaku... tu yg tona warna suasana bertukar menjadi oren jingga!  memang menarik sungguh suasana time nie! 

IMG_1041 copy
lepas setengah jam... kabus yg tebal itu berlalu pergi.. dan ini lah panorama indah yg kami nikmati!  what a bliss!

IMG_1049 copy
terus ajak en.teman amik gambar comel berduaan... kengkonon nak fefeling sunset di tepian gunung kinabalu gitu! hak hak..

IMG_1047 copy
ok dah.. jom kite makan malam.. perot dah lapauu niee!

IMG_1053 copy
Kalau during breakfast diaorg sajikan makanan secara buffet... utk dinner pihak resort sajikan makanan secara ala carte!  walaupun ala carte... tapi kesemua menu ini amat mencukupi buat perot kami lakik binik!  sedap pun sodap!

IMG_1056 copy
keluar dari tempat makan terasa jugak kesejukkan nya di malam hari.. tapi disebabkan aku dah pernah merasa tahap kesejukkan 9 darjah celcius di Melbourne satu ketika dulu... so takat sejuk sipi sipi nie aku tak rasa apa sgt lah! muahahaha.. sorrryy bukan nak velagakkk tapi itu lah hakikatnya! :p

IMG_1059 copy
suker betol aku ngan pondok comel nie.. sbb aku rasa pondok nie cam cantikkk jerr... cam comell jerrr.. cam cantikk jerr.. cam comell jerrr..! ahahaha...

IMG_1061 copy
suasana malam hari di Kinabalu Pine Resort!

IMG_1063 copy
bagus jugak kalau duduk kat bilik superior deluxe nie sebab leh bersenam lepas makan!  dari tempat makan ke bilik confirm menggah! haha...

IMG_1064 copy
Ok.. now baru nak citer pasal harga Superior Deluxe Room nie!  Harga nya... RM285 utk satu malam! harga nie kire harga pakej yg mana ia dah include breakfast & dinner for 2 persons! 

IMG_1340 copy
Hotel nie rated as 2 star jer? rasa macam tak percaya pulak... ingatkan around 3.5 bintang!  as for me.. aku memang puas hati sgt stay kat resort nie!  dengan harga pakej bilik yg ditawarkan pada kadar yg berpatutan.. and then food yg disediakan pun tidak mengecewakan... apatah lagi view yg disajikan sgt2 mencairkan mata yg memandang.! its early worth it to stay here... and I do recommend to you guys to stay here if you guys plan to go to Kundasang! :)

Ok next entry aku nak cerita apa aktiviti menarik yg korang boleh buat kat sekitar kawasan Kinabalu Pine Resort ni ya... so stay tune! :D

13 comments:

mama tisya said...

cantik viewnya

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Perghhh.... cantik la... Ratenya pun berpatutan... Siap breakfast dan diner sekali... memang terbaik lah... anyway, transportationnya pulak macam mana? Sewa kereta ke masa disana tu...

QASEEH HATIKU QASEEH said...

yes blok s ni mmg once of blik yg prna stay cntik kn...

Ann@zanyra said...

best kan dpt view gng tu..N pn ms pergi bln 9 haritu mmg rezeki la...dr pagi smp ke ptg xde kabus..so..all the way atas tu mmg nmpk saja puncak tu..alhamdulillah subhanaAllah..mata xnak lepas pandang

perempuan sentap said...

Subhanallah..canteknyeee..view cantek..camera cantek..model cantek.. perfekto.. hehe

Engku Artini said...

subhanallah cantiknya..! thanks atas gambar2 yg sangat gojes!! teringin pulak nak pergi.. harga bilik pun berpatutan sangat.. saya pun pencinta alam jugak.. thanks f sharing

Mass said...

kinabalu pine resort memang cantik...ada dua resort lagi pun cantik...perkasa hotel(kinabalu heritage resort utk chalet2 bukan bilik hotel) dan resort baru dkt sikit dgn gunung kinabalu Dreamworld Resort...kalau pg Sabah lagi cuba la stay dreamworld resort...

anna hashim said...

kak nina, klu stay kat block P lagi menarik sebab gunung nmpk lagi dekat, pastu xde terhalang oleh pokok pine :) tp aritu xde rezeki kami..huhuu kami stay kt block H :( huhuhuhuuuu.....

Zura Lee said...

Aritu zura stay kt blok P... View direct ke gunung tkde terlindung dgn pokok pn & lg dkt... Deluxe room... Murah sikit drod blok S

nurul harnani said...

allahurabbi..

cantik nyaaaaaa. gambar cantik. orgnye pun cantik.


i adore ur style la kak. simple tapi nampak gojes sgt..

salm ukhuwah dr nanie kak.

attyfir said...

beshnya lah neena..
pemandangan sangat cantik ..

Mimy Hamid said...

cantik gile view beb

taibibrahim said...

Thxs neena for sharing...memang nice place & view...i used ur blog for our reference

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails