COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, November 26, 2013

Mencari Perkhidmatan Kereta Sewa di Kota Kinabalu Sabah?


Ramai jugak yg tanye kat aku pasal kereta sewa di Sabah! Honestly aku memang tak dpt nak cerita lebih or in detail about kereta sewa nie sebab nya aku buat booking kereta sewa nie less than 12 hours before aku sampai kat Kota Kinabalu! So memang takde cerita kronologi carik mencarik or google mengGoogle… Memang giler vavies last minit punyer arrangement! Korang pun dah tahu kan kenapa aku punyer trip kali nie kelam kelibut ya amatt.. ahaha.. ok kalau ade yg tak tahu.. gie baca balik entry aku yg NIE …..

Sib baik lah ade blog reader yg baik hati tolong aku carikkan kereta sewa secara last minit nie! Bile dpt jer contact number org kereta sewa tu, terus en.teman calling-calling… tanyer harga… tanyer availability.. adoiyai… biler last minit booking nie memang lah apa yg kite nak tu tak boleh nak dpt… cam kalau ikutkan en.teman dia nak booking kereta automatic… tapi kereta auto semua dah fully booked katanye! So yg available adelah kereta manual sajork!

And then kiteorg pun tak nak lah kereta yg mewah atau pun besar gedabak… just takat nak round dari KK ke Kundasang.. kereta kecik like Viva pun dah mencukupi! Alhamdulillah.. memang nak jadik rezeki dpt lah jugak sebijik kereta Viva manual! Mula2 tu en.teman risau jugak nak drive kereta manual sebab dah lama gilakkk dia tak drive kereta manual.. tapi biler dah dpt kereta Viva tu.. ok jer dia bawak… ehehehe….



Ini lah dia kereta Viva comel yg kami sewa ketika berada di KK tempoh hari!

Honestly sebab terlalu terpaku melihat keindahan gunung kinabalu… end up aku memang dah terlupa nak amik gambar condition dlm kereta Viva nie! Ahaha.. tapi takpe.. aku cerita korang baca lah yer.. Utk kereta Viva yg kami sewa nie.. condition dia Alhamdulillah… kami berpuas hati.. nak kata tip top sgt tu tak lah kann.. coz what you expect when you rent a car kan??? Walaupun takde radio, tapi dari segi engine dan overall condition.. kami berpuas hati laaaa… and yg paling penting air cond dia terbaekkkkkkkk!!! Sejukkkkkk jerrrr.. ini penting pada aku.. air cord kalau jahanam.. maka jahanamm lah percutian aku gamaknya! Ahaha…


Ok… nie contact number kereta sewa aku di Sabah hari tu…! Harga bergantung pada jenis kereta apa yg korang amik.. cam kiteorg hari tu.. dpt lah around RM80/per day!

So kalau korang ade contact details mana-mana kereta sewa di Sabah, why not korang share kat ruangan komen aku nie… maybe it will be useful for me and also for others yg nak carik kereta sewa di Sabah nanti! Kalau korang ade cerita kereta sewa di blog korang… jgn segan to share your entry link here yea! ;)

20 comments:

Masni Syafie said...

thanks for sharing info...nextime will be use it =)

Ayu Arissa said...

Shahril 012 822 1685 rm 50 sehari ambil dan return di airport..hope this help

Nurzakiah Hanum said...

thanks atas info

cikmerpatiputeh said...

kak neena nak tanye yg kereta sewa tu ada tak fb ke blog dia. nak tgk rate dan jenis kereta yang dia ada. thanks :)

cehee jal said...

Boleh call 012 830 0001 untuk maklumat kereta sewa.

mohd raihan said...

Call raihan 0199345447
@ http://keretasewakotakinabalu2u.blogspot.com/?m=1

Na'ilah Musa said...

kepada kwn2 yang ingin bercuti di kota kinabalu dan ingin memerlukan khidmat kereta sewa boleh contact terus Musa 019 229 9523 utk pertanyaan mengenai harga dll..kereta sume baru2, condition tiptop, boleh amek dan return kat airport..

shahruzita said...

Kalau nak Sewa kereta boleh
Call shahrul 0198077165

HASRUL HASSAN said...

Saya juga nak rekemen pada sapa2 yang nak sewa kereta di Kota Kinabalu untuk gunakan servis Kota Kinabalu Car Rental .. boleh tempah online lagi

Zahar Rashid said...

keretasewasabah2u.blogspot.com

zihan ramli said...

http://keretasewasabahkotakinabalu.blogspot.com/

Zihan 0193679673

shahruzita said...

Cutidisabah.com
Atau di facebook.com/syokkinabalu
0198077165

mR B said...

BRANDON CAR RENTAL SERVICES KOTA KINABALU

KAMI MENYEDIAKAN KERETA SEWA DI SEKITAR KOTA KINABALU
HARGA ADALAH DARI RM60-RM120

*PENGHANTARAN KE AIRPORT ADALAH PERCUMA
*PHOTOCOPY IC DAN LESEN MEMANDU (PERLU)
*SEKURITI DEPOSIT RM100

NEW MYVI 1.5 SE MANUAL RM120 SEHARI
MYVI BLM 1.3 AUTO RM100 SEHARI
SAGA BLM 1.3 AUTO RM100 SEHARI
SAGA BLM 1.3 MANUAL RM100 SEHARI

KERETA LAIN LAIN... BOLEH HUBUNGI DI TALIAN

BRANDON : 013-8999242 (CALL , SMS , WHATSAPP ) TQ


WEBSITE WWW.KKRENTACAR.COM

TERIMA KASIH OWNER BLOG UNTUK BERI SAYA PELUANG IKLAN DI SINI

Malik Wahab said...

Salam admin & pengunjung budiman,

Saya ada menawarkan kereta sewa jenis 4WD untuk area Kota Kinabalu.

Toyota Fortuner 2.7 (A) - RM330/Day
Ford Ranger 2.2 (M) - RM230/Day

Untuk DAILY RENTAL SAHAJA

Sila call/sms/whatsapp 0168065766 (malik) untuk info lanjut

Terima kasih

bali tours said...

Kami hadir menyediakan perkhidmatan Sewa Kereta Murah Di Bali pada kadar sewa yang bepatutan dan murah.
Telefone/WhatsApp : +62 811 387 010
Wechat ID : astawa-krishna
450k Sehari sudah termasuk petrol, bayaran letak kereta, pemandu, dan cukai.
Sewa Kereta Murah Kat Bali

cehee said...

Salam,

Menyediakan perkhidmatan kereta sewa Axia Auto murah & jimat minyak Rm100/hari. Kereta sewa lain juga ada disediakan. Call/watsapp 014 20111 44 untuk tempahan.

Terima kasih

zizi min said...
This comment has been removed by the author.
Nur Iman said...

Sedang mencari kereta sewa murah2 auto atau manual..2minggu selepas raya..siapa ada. 5hari..rate 50-60sehari??? 0183988225

Raziman Rent Car Sabah said...

Assalamualaikum...

Kami menyediakan perkhidmatan sewa kereta dan homestay di Kota Kinabalu pada harga paling murah

1. Viva RM90
2. Myvi RM120
3 Saga RM120
4. Alza RM140
5. Exora RM150
6. Avanza RM170
7. Vios RM180
8. Urvan RM230

Homestay RM100.00 semalam

Hubungi sy Raziman utk pertanyaan lanjut 0129600702
0129600702 (Whatsapp)

NIK azreen said...

Mari dapatkan perkhidmatan kereta sewa kami. Kini menawarkan beberapa buah kereta yang baru iaitu Perodua Axia.

Datanglah berkunjung dan Melancong ke Sabah dengan kereta sewa kami yang baru.


Dijamin anda akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami sediakan.

sewa bagi perodua Axia (auto):
Pengambilan 1 ke 3 HARI = RM110
Pengambilan 4 ke 6 HARI = RM100
Pengambilan 7 HARI dan ke atas = RM100


hubungi kami segera:

NIK AZLAN BIN ALI

019-585 1031
014-854 0063

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails