COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 21, 2013

Sydney Trip ~ Jenjalan ke Sydney Darling Habour!

On first day itself.. lepas dah check in kat Central Station Hotel.. kiteorg mandi, solat & take a short break kejap! Regang-regang kan badan yg 8 jam dah bengkak & sangkak dlm flight! Serious kalau ikutkan hati memang rasa cam nak tidoooooooooooooooooo ajer terus! Haha.. 

Tapi biler mengenangkan masa itu adelah emas sewaktu disana.. so nak tak nak terpaksa menggagahkan diri jugak utk keluar dari bilik hotel! Aktiviti mengenali kawasan sekitar harus dilakukan! Pegi kat lobby hotel.. terus survey about public transport.. camner nak pegi sana.. camne nak pegi sini.! Then collect segala tok nenek MAP yg ade.. haha.. pentingg wooo pengguna Map sepanjang berada disana! Walaupun terkadang rasa cam nak pitamm bile baca MAP, tapi hakikatnya lama kelamaan kite akan terbiasa jugak kekdahnya! Haha..

IMG_7051 copy
So mari lah kite memulakan perjalanan di sekitar bandaraya Sydney!

IMG_7052 copy
Gaya tourist perlu ade! Hahaha…

IMG_7054 copy
Ikut kan aje langkah kaki!

IMG_7055 copy
Sebab biler baca MAP tak jugak paham2.. hahahaa..

IMG_7056 copy
Cuaca sgt baik.. cerahhh dan langit begitu membiruuuuuuuu!!!!

IMG_7060 copy
Ohhh I really fall in love with the SKY!

IMG_7059 copy
Ok.. kasik pose poyos satu! :p

IMG_7068 copy
Tengah jalan2 terjumpa plak signboard nie.. OK stop.. amik gambar dulu.. pantang jumpa signboard tulis SDYNEY.. terus jadik jakunss sekejaps! Muahaha..

IMG_7069 copy
Yeay!! Sampai jugak ke tempat yg hendak dituju.. tapi nie baru jumpa signboard yerr.. belum jumpa tempat yg sebenar-benarnya!

IMG_7076 copy
On the way nak ke Darling Habour.. jumpa kawasan lapang nie.. langit biru.. terus mental! Haha..

IMG_7077 copy
Nampak lagi signage SYDNEY.. ok mental lagi!

IMG_7081 copy
Masih tak jumpa-jumpa si Darling Habour nya! Yg jumpa asyik lah signboard merata-rata!

IMG_7082 copy
Tengah2 jalan ade org offer nak amikkan gambar.. so apa lagi.. bergambar lah kite!

IMG_7086 copy
Ok.. air pancut nie cantik.. nak jugak amik gambar!

IMG_7088 copy
Haaa.. dah dekat nak sampai dah nie!

IMG_7089 copy
Yeay! We are here at Sydney Darling Habour!

IMG_7094 copy
Sekitar kawasan Sydney Habour.. dah nama pun Habour.. harus lah kawasan sekitarnya ade air!

IMG_7096 copy
Gambar gedik secara berjemaah!

IMG_7115 copy
Yes.. kami serious! :p

IMG_7133 copy
Haaa… Sesiapa peminat tegar barangan Hard Rock... jangan lupa utk singgah di Hard Rock Cafe Sydney yg terletak di kawasan Darling Habour nie!

IMG_7137 copy
Org yg paling excited biler nampak Hard Rock Cafe sebab dia dah tak sabar nak buang duit dia kat sini!  bukan buang duit tuk makan kat cafe tapi buang duit utk beli t-shirt!

IMG_7141 copy
banyak burung seagull kat sini!  geramm aku.. nak di pegang tak dpt.. so acuh tangan aje lah!

IMG_7148 copy
Hey Seagull.. jom kite posing sama-sama!

IMG_7153 copy
Good Evening Sydney!

IMG_7159 copy
Kapal besar tu adelah sebuah restaurant!  kalau kot halal memang dah lama aku pi terjah... so yg mampu kite pandang aje lah dari kejauhan!

IMG_7162 copy
Basically.. Darling Habour nie memang tempat yg agak happening lah!  kat sini banyak giler tempat makan... banyakkkk restaurant dan ade jugak disco dancing-dancingg!  aku termenung tu bukan sebab tak boleh nak masuk disco dancing lancing.. tapi aku termenung sbb punyer lah banyak restaurant kat sekitar Darling Habour tu.. tapi tak satu pun yg aku boleh duduk dan enjoy the food with a good views disitu!  boleh dikatakan 100% restaurant disitu ade ba alif ba ya!  yg paling geram ade restaurant tulis Fish & Chips... sekali ade jugak si ba alif ba ya tu! eeeiii.... choiiiiii betoi laa.. camne aku tak jadik bak ikan termenung kat situ??? T___T

IMG_8248 copy
termenung tak termenung.. ko menung kan lah jugak nasib ko di perantauan!  cukup masa perot dah lapar.. pepandai lah carik restaurant halal di tengah bandaraya Sydney nie!

IMG_8249 copy
Ade tram.. tapi kiteorg lebih suke utk berjalan kaki sebab tram nie berbayar! hahaa...

IMG_8305 copy
Ok.. tempat makan halal akan aku story morry kat entry yg lain ek... entry nie aku nak abis kan cerita about Sydney Darling Habour ajee... basically kiteorg ke sini sebanyak 2 kali!  Pada malam terakhir kiteorg kat Sydney.. kiteorg saja gi lepak-lepak lagi sekali kat Darling Habour nie!

IMG_8308 copy
Tetiba terasa seperti Lost in the middle of Sydney's City! :p

IMG_8309 copy
waktu first time pegi tu kiteorg tak stay sampai malam coz perot dah lapar.. so before gelap kiteorg dah chow gie carik kedai makan sbb nak melantak!  tu yg kiteorg saja terjah ke sini buat kali kedua pada belah malam gulap gulita....

IMG_8310 copy
semata-mata mahu bermandian cahaya kotaraya Sydney Darling Habour! :p

IMG_8314 copy
ade org buat performance di tepian jalanan.. memang menarik showcase diaorg kat sini!

IMG_8317 copy
saya suke mandi cahaya lampu di sini! :p

IMG_8319 copy
sbb ianya sgt cantek!

IMG_8325 copy
:)

IMG_8326 copy
tempat makan kat sini memang sentiasa penuh!  org yg datang semuanya vogedevasss!  yg pakai kasut tumit hampir 6 inci pun ade.. aku tengok cam dah nak tombang biler berjalan!  haha.. kalau tang baju jgn ckp lah.. macam-macam fesyen ade.. aku siap tutup mata en.teman ngan tapak tangan aku... merbahaya sbb asyik lahhh dok nampak minah salleh yg tak cukup kain! muahaha... but serious diaorg sangat sangat bergaya di waktu malam.. ngan make up tebal nya.. ngan baju yg daringgg nya... diaorg mat-mat salleh nie dress up to the maximum biler waktu malam! 

IMG_8334 copy
pendek kata aku ngan en.teman lah yg paling selekehhh kat situ time tu! hahaha.. but fedulikksss apa aku..! janjiii kami yg paling comeyyyyyyy persis Gwiyomi! :p

IMG_8338 copy
on the way back.. tetiba kiteorg ternampak kain rentang nie... SEXpo?  APAKAHH??? haha..

8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Best..;p

Biqque said...

kitorang pegi darling harbour via suburbs ferry...mmg malam2 penuh dgn mat saleh yg mabuk party2 sampai kacau hubby i hahahaha...

i tgh buat post darling harbour ni, nanti nak postlah :)
http://biqque.blogspot.com/

anakomak said...

cantek nya gambar2 dia!!
Scenery dia pun cantek2 belaka...!

Bila la dapat terbang ke sana?!

*ok simpan je dulu angan2 tu...

syedmala said...
This comment has been removed by the author.
syedmala said...

hai.. suka baca blog awak .. mmg sangat-sangat mengancam blog dan org nya sekali..bestnya holiday ke sydney..saya pun harap akan dapat jugak terbang ke sydney satu hari nanti.. semoga berbahagia hingga hujung nyawa.

nome said...

cantek giler view sydney waktu malam....berangan jap! :D

Firdawati Rashidi said...

nice view.. neena comel sangat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails