COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 10, 2013

Pepagi Dah Nangis!

Oh ibu...
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku...
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini...
Masih belum sempat
Ku buktikannya
Padamu ibu tersayang
Ku curahkan rasa hati

Ku tatapi
Potret mu berulang kali
Ku renungkan
Kalimah yang diberi

Tuhan yang Esa ..
Ampuni dosa ibu...
Tempatkan mereka…
Diantara kekasih-kekasihMu
Oh ibu!
Kau kasih sejati..
Ku taburkan doa
Untuk mu ibu...
Ampuni lah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu…

Saat ini
Ku teruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

Tuhan yang esa...
Ampuni dosa ibu...
Tempatkan mereka…
Diantara kekasih-kekasihMu

Oh Ibu!
Kau kasih sejati..
Ku taburkan doa..
Untuk mu ibu...

Ampuni lah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu…
Ibu…
Kini aku
Hilang tempat mengadu

Oh ibu
Damailah engkau disana
Ku taburi doa mewangi
Hadiah dari anak mu
Ibu…


Adoiiiii... Pagi tadi topik pagi kat Hot FM tentang hari Ibu.. aku takde lah nak memperingati sgt hari ibu nie sebab pada aku hari-hari pun hari ibu! Setiap hari aku ingat kat arwah mak aku.. tak pernah lupa sedekahkan Al-Fatihah utk dia.. tapi pagi tadi dlm kereta.. keluar lah pulak lagu Oh Ibu niee.. adoiiii… dah lama tak nangis biler teringat kat arwah mak.. tup2 pagi tadi berjujuran jugak air mata aku! Huuwwwaaaaaaaaaaa… rindu nya kat makkkkkkkkkk!!

Lagu nie sangat sangatttt terkesan di hati aku sebab aku ingat lagi waktu jaga arwah mak aku sakit.. aku pernah nyanyikan lagu Oh Ibu nie kat dia.. aku ckp kalau mak dah takde nanti.. lagu nie lah akan aku nyanyi dan pasti lagu nie jugak yg akan buatkan aku menangis! Huuwaaaa.. kan betol aku dah nangiss dahh! Memang kalau boleh nak avoid dengar lagu nie! Uhuhu..

Pastu keluar plak lagu A Song for Mama from Boyz II Men!


Mama.. Mama you know I love you….
Oh you know I love you
Mama… Mama you’re the Queen of my heart..
Your love is like Tears from the starts..
Mama, I Just want you to know..
Loving you is like food to my soul!


Aku suker giler jugak ngan lagu A Song for Mama nie.. panjang gilerr lirik lagu dia.. and it’s so meaningful! And of coz part yg paling best tang chorus tu lah! Ulang ulang kali aku nyanyi walaupun dah abis lagu tu! Hehe..

Sesiapa yg masih ade Ibu tu.. hargai lah dan sayangi lah mereka sebanyak & semampu mungkin.. sbb nanti biler Ibu dah pergi meninggalkan kite.. hanya kenangan dan air mata yg bakal menemani hari-hari mu!


I really miss you mom! :(

9 comments:

Mimy Hamid said...

neena satu lagi lagu dari Spice Girl Mama....sayang nya kat mak aku...dia la tunggak di bahu ku...semoga Allah pelihara kesihatannya amin,


Al Fatihah buat ibu neena...

Jojet said...

sabar..jgn lupa sedekahkan fatihah..sayu je hati baca..

Teena Tna said...

Smoga ibumu ditmptkn dlm kalangan org2 soleh, sy yg baca ni pun dah rasa nk menangis, sy sayang ibu saya..
Btw, nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too :)

insanbiasabiasa.blogspot.com

tenku butang said...

dont be sad dear..

mrs chenta said...

:'(

Miss Lova's said...

Sebak dada sy baca nie kak..Sbb sy pun baru kehilangan org yg sy syg...xsempat pun nak bls jsa dia,dia dh xda..:(:(:( sy fhm perasaan akak..

http://navratilova91.blogspot.com/

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Akak jgn sedih2 yer..semoga arwah ibu akak ditempatkan dikalangan org2 beriman..

-cinta soFiaSafiya- said...

AKAK....................................

mee to sendu dh rasa

CaMbEsT said...

Al-Fatihah... semoga roh mama ditempatkan dikalangan org2 beriman... Be strong sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails