COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 1, 2012

Melayan Sunset @ Pangkor Island Beach Resort!

Masih citer kat Pangkor? hahaha.... welll macam lah korang tak kenal aku kan?? update ikutsokakhati! :p

Ok.. basically kat Pangkor Island Beach Resort nie.. takde apa sgt lah aktiviti yg boleh dilakukan pun... aku ngan en.teman memang purposely dtg sini just utk merehatkan diri dgn bersantai-santai jer.. malas nak gie wat aktiviti watersport dan snorkeling!  kami lebih enjoy menghabiskan masa jalan² ditepian pantai... lepak & tido dlm bilik.. pastu kang ade masa gie mandi pool dan jugak pantai!  Memang takmo memenatkan diri ngan aktiviti kuar sana sini sebab memang tujuan utama dtg ke sini adelah utk berehat sepenuhnya! kang kalau buat aktiviti kanggg confirm lah penatt.. pastu kang balik KL mula lah menyesal sbb tak dpt rehattt se rehattt rehatnya!  Yelah kat KL nie mana ade rehatnya.. dok dlm umah sendiri pun kene gak buat keje kan? mengadap kain baju utk dilipan, dijemur dan dibasuh jerrr cukup memenatkan! so dpt peluang gie bercuti pendek² camgini.. so gunakan lah peluang tuh sebaik mungkin! :D

Dah... jom layan gambar² sunset yg sempat kami rakamkan tempoh hari!

Kiteorg lepaking kat area bilik kiteorg jerk di Pacific Wing!

DSC_5705 copy
nak dodok santai kat beach chair nie pun boleh!

DSC_5698 copy
nak duduk bawah pokok kelapak pun boleh!

DSC_5692 copy
dah lama aku tak main kayak... tengok org main.. terasa cam nak main.. tapi tak jugak main! *___T

DSC_5861 copy
nak duduk atas rumput camgini pun boleh utk tengok sunset!

DSC_5862 copy
sambil² tuh nak main sep sep sep.. tom tom tom pun boleh!

DSC_5857 copy
nak berdancing queen pun boleh!

DSC_5867 copy
nak lepakk santai kat bawah gazebo nie punn bolehh!

DSC_5868 copy


DSC_5870 copy
sunset tak berapa nak cantik sebab cuaca cam mendunggg dan very the berjerebu! uhuhu....

DSC_5873 copy
matahari tenggelam timbul.... ade masa keluar sebulat-bulatnya!

DSC_5849 copy
aku suke sgt reflection pokok kelapa kat swimming pool yg macam cermin!

DSC_5887 copy
Memang waktu kami ke Pangkor tempoh hari... cuaca agak teruk berjerubu... so matahari pun tak dpt nak memancarkan sinaran cahaya nya... so this is the only best moment yg dpt kiteorg tengok during sunset!  uhuhu...

DSC_5889 copy
boleh nampak matahari kemerahan.. tapi ianya tidak bercahaya.. lalu siang pun melabuhkan tirainya! 
Btw, gazebo nie bile dah almost abis sunset.. pihak hotel akan setup kan tempat nie utk Candle Light dinner tau! aku saja lah survey harga... perggghh!! memang tak berbaloi langsung ok! giler vaviess punyer mahal... satu kepala around RM200++ kalau tak salah aku... phewww!!! terus teringat kat The Khayangan Dreams Villa Bali... Romantic Candle Light Dinner diaorg charge for per person baru around RM140!  now seriously aku tak merasa rugi amik candle light dinner di Bali hari tuh! hehehe...


Overall... view sunset hari tu agak mengecewakan lah.. takdak rezeki aku nak tengok sunset cantik kat sini... takpe lah. kot lepas nie ade rezeki ke sini lagi.. harap2 dpt lah tengok view sunset se-Awesome sunset di Pacific Sutera Habour nie!

Insyallah.. after raya which dah dekat nak Matta Fair dibulan September nanti... aku akan sharekan dengan korang harga pakej Pangkor Island Beach Resort nie ya! ;)

8 comments:

Anum said...

swet couple

Hidayah Bach said...

cantik cantik la gambar..
seronok tgk..
:)

(first time kat sini...dan awak mmg mirip kajol la..!)

Nana said...

Subhanallah...cantik sangaaaaattttt...semua gambar!

mizzura said...

lama tak singgah sini..seperti biasa..kahgummmm dengan semua gambar...print la ke album coffee table ker..mesti asyik nak belek je..

Mimy Hamid said...

takde sunset pun pic ko lawa sangat

malacca2u said...

sunset

mya adelia said...

Pandainya amik gambar... Cantik!

mama leen said...

hari ni nak khatam cerita neena holiday.. seronok tengok gambar2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails