COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 28, 2012

Berapa Harga Package 3 Hari 2 Malam @ Pangkor Island Beach Resort?

Hai korang... ramai ke yg dah masuk office hari nie?  Aku masih bercuti ni... raya dah sudah.. now masa utk bercuti merehatkan diri dan minda pulak! nak rehatkan perot rasanya tak mampu lagi kot sbb kalau bercuti tak makannnn memang tak lengkap lah sebuah percutian kan... hehehe..

Anyway, since aku sedang mood bercuti skg nie.. saja aku dah prepare entry autopublish nie siap² utk korang! kan hari tu waktu aku citer about my Pulau Pangkor trip.. aku dah janji nak share ngan korang harga pakej percutian aku kat Pangkor Island Beach Resort nie kan?  ok now aku share ngan korang yea since ade gak yg dah bertanya hari tu!

As aku dah penah inform earlier.. aku purchase pakej 3 Hari 2 Malam kat Pangkor Island Beach Resort nie during Matta Fair bulan 3 hari tuh...  harga pakej of coz lah ikut harga bilik!  bilik yg aku piilih hari tuh adelah bilik jenis The Lanai Room nie..  so harga utk 3 hari 2 malam with staying at The Lanai Room adelah RM1,206.40 nett for 2 adult!

Price inclusive of:-
~  Complimentary welcome drink upon arrival
~  Complimentary rental of snorkeling gear and discover marina life
~  Complimentary scheduled 1 night fun fishing
~  Complimentary usage of non-motorized land & sea sports
~  Complimentary schedule in-house activities
~  Complimentary shuttle from the resort jetty to the resort
~  Complimentary internet usage (only at lobby & certain hot spot)

Ok.. perlu diingatkan yg harga ferry dari Jetty Lumut nak ke Jetty Resort utk pergi & balik utk 2 org TIDAK termasuk dlm harga pakej nie ye!  Tambang ferry korang kene purchase sendiri kat jetty lumut dgn harga RM19.00 utk satu kepala pergi dan balik!

Actually.. harga yg diaorg offer during Matta Fair ngan apa yg diaorg offer kat hotel tak jauh beza sgt pun... lebih kurang jek rupenya!  selalunya aku akan survey² dulu perbezaan harga.. kalau let say nak beli during Matta Fair.. aku akan check dulu online with hotel price.. kalau dah tahu harga hotel bagi at normal timing berapa.. then bile dpt tahu harga kat matta fair murah.. then baru lah aku purchase!  tapi entah kenapa during Matta Fair aku pegi bulan march hari tuh aku tak plan pun sebenarnye nak beli pakej pangkor nie.. Ke pangkor nie memang kes terjebakk secara tak sengaja jek sbb nampak booth pangkor nie.. pastu tanye².. pastu rasa... eehhh.. jom lah pegi pangkor! hahaha...so gamaknye memang aku tak de buat any study mahupun ulangkaji about info and price detail pangkor island beach resort nie!  lepas dah balik dari pangkor baru aku dok gedik wat checking.. laaa.. rupenya tak jauh beza pun harga yg diaorg offer!

Itu lah dia Matta Fair.. some agent can really give you good offer! but yet some agent/resort will give you what offer that they used to give you!  Anyway.. Takpe lah.. most of the time aku dpt good offer gak.. but yet aku rasa offer yg Pangkor Island Beach Resort nie bagi still good offer lahh... coz makan pun dah hampir full board.. then boleh dpt a few complimentary activities.. quite reasonable lah aku rasa...

Ok lah.. itu jerk info yg aku dpt share ngan korang about pangkor island beach resort nie... tempat nie memang serious best pada aku.. rasa tak puas gak pegi 3 hari 2 malam hari tu.. kalau ade rezeki insyallah nak jer gie merehatkan diri kat sini since tempat nie tak lah jauh mana kalau nak dibandingkan dengan pulau yg aku sedang bercuti di saat ini! hehehehehehe... :p

Can't wait to share my next island escaped with you guys! Insyallah walaupun basi (awal² dah bagitahu yg aku akan lambat bercerita kat sini.. :p) jgn risau.. aku tatapp akan share ngan korang semua ek! :D

So as for now, jom layan gambar² santai aku, dia, pantai, ombak dan lautan @ Pangkor Island Beach Resort nie! (:   

DSC_5967 copy
I love coconut tree & Balinese hut!



DSC_5962 copy




DSC_5960 copy



DSC_5954 copy





DSC_5950 copy
pantai itu kami yg punyaaaa!!!



DSC_5945 copy



DSC_5938 copy



DSC_5933 copy



DSC_5929 copy
lautan yg terbentang luas.. tak jemu mata memandang!


DSC_6041 copy




DSC_5801 copy
Pasir yg begitu bersih dan memutih! 


DSC_5791 copy



DSC_5760 copy




DSC_5748 copy
pantai yg sangatt landai! superb for swimming!


DSC_5744 copy




DSC_5743 copy



DSC_5740 copy



DSC_5724 copy







DSC_6026 copy
penat berjalan.. rehatkan diri sebentar dibawah pepohon rimbun!


DSC_6025 copy




DSC_6006 copy
I LOVE THIS MIRROR REFLECTION! :)


DSC_6001 copy




DSC_5994 copy



DSC_5989 copy





DSC_5820 copy
Nak naik kayak malas.. so lepak tepi kayak pun jadik laaa!



DSC_5819 copy


DSC_5818 copy



DSC_6046 copy
Dah jom mandi! :D



DSC_6045 copy




DSC_6043 copy






DSC_6038 copy



DSC_6039 copy
air memang super bersih! love it!


DSC_6036 copy



DSC_6033 copy



DSC_5508 copy
teringin nak amik gambar camgini ngan en.teman.. tapi kalau guna tripod memang susah nak amik sbb nie guna tele-lens.. better kalau ade org yg shoot kan! maka.. tak dpt gambar sendiri.. gambar mat salleh nie pun jadik laa!! huhuhu...

CL 4
nie pun sama.. kalau ade org shootkan best moment2 camgini.. 

 

DSC_6030 copy
dah takde org nak tolong snap kan gambo.. kite tulis nama atas pasir pun jadik laa.. :p

DSC_6097 copy
Bye Bye Pangkor Island Beach Resort!

DSC_6105 copy
Aku terjumpa sign board nie kat Jetty Lumut.. in case ade yg nak mencarik resort ataupun tempat penginapan di pulau pangkor.. boleh lah refer kat sini sebab ade contact number resort nya sekali!

DSC_6103 copy
Selamat memilih resort yea! :)



8 comments:

Anum said...

wow syoknya sis

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Hai kak,

thanks for the review. Dan harga tu sedang elok lah, ada banyak kelebihan. Yana pun baru balik dari Pulau Sibu, Johor kos nya lebih kurang tu jugak. Nanti Yana dah update akak tengok lah kot2 berkenan nak ke situ pulak kan :)

InaAchik said...

u make me melonjak nk ke pangkor!
thanks for cuti2 sharing... bg kami idea ke mana nk berhisapmadu. opsss~

love u gonjeng!

Biqque said...

tele-lens! best giler...

O'gosh Iskandar said...

wah....bestnya neena...gamba2 semua macam iklan salem coolplanet plak...

~mi + ny~ said...

thank you very much for the valuable info,kak neena! and gambar2 cantek sangat! love all the pics!! and suka tengok orang dlm gambar tu jugak,hehe :)

Wahidah said...

masyaAllah cantiknya kak...i love sea too..blk bln 10 ni kena cr pantai ..:)

mama leen said...

tuntong la dapat hasben suka amik gambar.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails