COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 9, 2012

Kalau Dah Buntu Tak Tahu Nak Makan Apa Dan Masak Lauk Apa.. Cuba Lah My Gorjes Telor Kicap Nih!

Sorry lahhh you ollzz!! hari nie TERpublish citer makanan di lewat petang plak! harap² korang bertabah lahhhh melihat masakkan ku yg paling simple ini! :p

My Gorjes Telor Kicap with Cili Padi!
Bile dah tak tahu nak makan apa.. dan dah naikkk buntuuuuuuu tak tahu nak masak lauk apa.. haa.. ini lah jadiknya!  Masak nasik.. goreng telor mato.. mayang cili api ngan bawang... tumis skit ngan minyak bawang & cili api tuh... taburr atas telor mato yg dah siap digoreng... pastu curahhh lah kicapp secukupnya!!! tak sampai 10 min dah siap dah lauk yg pada aku sumpahhhh marvelous giloz!

Lauk nie memang favorite aku dari kecik... sebenarnye yg simple tuh lah yg paling sedapp nak mammm sebenarnye! kalau dah tiap-tiap hari talaaaa daging... ayam.. seafood.. lama2 anak tekak pun dah tak mampu nak layannn... so buat lah telor kicap! makannn selayan-layannnn nya kami laki binik!


teman sehati berdansa si telor kicap.. timun and sambal goreng tempe kacang & ikan bilis!  Btw, sambal goreng tuh en.teman beli siap.. aku belum cukup rajin nak buat goreng tempe, kacang & ikan bilis nie sebab nak kene banyak kali menggoreng.. tengok lah nanti bile dtg mood rajin aku.. aku buat lah version aku plak! :D

11 comments:

Anum said...

simple..

nome said...

sumpah nampak lazat di mataku...balik kang aku buat! thanks babe! bg idea utk aku yg dah buntu nak makan apa...

eMMe said...

telur kicap tu menggoda la...
tgk, sambil tegok air liur
hahahaha~

Selamat Berbuka Puasa Neena n Husband.

Athirah Rosli said...

yg simple tu la yg best..biasa kt uma sye klu buat simple kompem licinnn...bselera je suma...

Abil Fikri Ahmad said...

Mak oii..tu telor masak kicap ke bawang masak kicap!! nampak menarik pulak di masak cm tu..

-cinta soFiaSafiya- said...

bepengaruh tgk teLor akaknih....
ha semalam bukak posa menu telor kicap....SUMPAH kaknin, gillas sedap..menyelerakan....hehehehheh

abis seperiok nasik penangan telor kicap nih..heheheeh

♥MAMASYAZA♥ said...

simple tapi sedap, akak pun sukabuat camtu, lagi berselera makan nasi adale

:: Riri-Fatieha ::~ said...

yeay dulu pun mak kita suka masak telur ni dgn kicap. mkn dgn nasi putih panas2, peehh sedap!

azrina albat said...

salam kenal...pembuka selera ketika sahur..sedappnya

gerbera said...

tQ for the idea. Kenyang sahur pagi tadi makan telur goreng cenggitu

Mimy Hamid said...

lauk pembangkit selera...hewwwwwwwwwwwwwww

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails