COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 14, 2012

Aku Dah Mula Berniaga Online Dengan Menjual Kuih Tart Nenas?

Cam tak cayaaaaaaaaaaa jerrrrrrrrrrrr!!! hahaha... aku nie memang bukan kaki buat business.. sbb aku tak minat berbusiness sebenarnya!  Aku stock suke buang duit pada org yg berbusiness! muahahaha..

Tapiiii... disebabkan ade permintaan yg ala-ala ibu mengandung sedang mengidam nak makan kuih tart nenas aku nieh.. gamaknye tak sampai hati lah pulak aku nak menghampakan permintaan mereka!  First yg betol² serious nakkan aku punyer tart nenas nie adelah kak CT Elly! gie baca komen dia kat entry Wordless nie! hihi.. pastu datang plak si adikku Anida nunn jauh dari Penang.. dok kata punye teringin nak makan kuih tart aku nie waktu dia mengandungkan anak dia yg nombor dua! uhuhu.. teruih jadik lagi tak sampai hati! :(

Waiiimaaaaaaaaaa.... aku punn gigih siapkan kuih tart nenas aku nie utk diaorg.. ade gak a few kenalan yg kata nak aku buatkan tart aku nie utk diaorg.. eventho I do not know how serious they are.. but kalau serious pun aku memang sumpahh tak mampu nak penuhi permintaan semua org!  Ye lah.. buat tart nie nampak cam simple.. tapi yg benarnye leceh dan sgt² memenatkan!  part paling penat bile kite wat kerja² menerappp!

Yang kerja menerap satu hal.. kerja nak masak jem nenasss dia tuh yg lagi satu masaelah!  eh ade lagi... kerja nak mengopek kulit nenasss lagi satu musibattt!! hahaha.. serious bile mengenangkan kesemua kerje²  nie rasa cam serikkkkkkkkkkk sgt² aku nak buat kuih tart lagi dah! tapi bile dah makannn.. ya ampunnnnnnnn... hilang rasa penat! hihi.. tapi ini citarasa aku lah kan.. aku rasa sedap aarr kuih tart aku nie.. kalau nak tahu sedap ke tak pada tekak org yg dah order.. korang kene lah tanyer diaorg sendiri ek!  So, kak Elly & Nida better be sincere.. kalau tak sesuai ngan citarasa korang better tell the truth ok! sbb lidah kite semua tak sama! :p

Boleh berniaga online tak hagak²???? hahaha...

DSC_9316 copy
aku nie tak creative.. tapi aku adelah Kera-Atip!

DSC_9294 copy
boleh lah takat nak mendeco ciput²... kasik naik seri skit botoi tuh.. sbb tengok org yg jual kuih² raya  bukan main cantik deco nya.. so aku pun nak lah jugakkkkkkkkk feeling berniaga online gituuu.. walauuuuuuuuuupunnnnnnnnn... sekadar 2 botoi jaaa!! muahahaha...

Seronok jugak rupenya berniaga kuih nie eh? hehehe.. seronok sbb buat something yg belum penah buat kot... so exciteddddd lebeyyyy!!! Aku ingat raya haji nie kalau aku rajin.. aku nak buat lagi kuih tart nie.. sebab planta aku beli paling besar hari tuh masih ade balance.. lagi pun tak puasa.. larat lah skit nak buat kerja berat... and takde lah terkejar-kejar sgt... kalau ade yg berminat nak order.. insyallah aku akan pertimbangkan! :D

Kalau lahhhh sebulan ramadhan nie boleh amik unpaid leave tuk buat kuih raya... memang rasanya aku berbusiness jugak kot kuih tart nie! waaa... veranggan!!! :p

16 comments:

Gieyana said...

menariknya..kalau Neena jual cnfirm nk beli nie..:-)

Nana said...

ADOII MMMG penat neena buat tart ni
saya wat yang gulung sebab xlarat nak canai lagi nak terap lg
pastu mmg dasar pemalas jem bli siap haha
tu la malas nak kopek nenas malas nak kacau tart bese mmg wat utk makan sendiri ada org minta bli tp xsanggup hahah penat

Anum said...

sedap nampak nie

Pink Lavender said...

sedapnyerr tart nenas

wAnNy said...

waaa,,nk order utk raya haji nanti..

Siti Shuhadah said...

HAHA..nak order jgk !!!

♥ ROS ♥ said...

Alamak.. Ros pun duk tringin tart nenas yg mcm ni...klu dh jual mesti nak rasa nih :p

SURIA AMANDA said...

waaa...kira ok la ni neena..dah boleh meniaga dah ni...

LoVEaQshA said...

wah bestnya tart nenas classic cmnie..
taon nie gile mkn tart nenas,tp xmo tart gulung nak tart yg cengginie..
plsss akk amikla order sy lau akk nak trime order dn sy akn pickup kt kl sntral sb sy kje area ctu..:-)

Mooniqueen said...

Sis ade lebih ke?

AIN NAZRI said...

kak neena kalau jual.. ain nak beli jugak.. leh COD.. ku jempot kuih tart kat bawah blok lagi.. kalau akak suruh naik depan pintu pon ku sanggup.. hehehe.. excited nak makan..

-cinta soFiaSafiya- said...

suree oder lagik...raya haji nih.kalau akak bukak oder lg.:))

xkan serik oder even tat tuh sampai lerai..hahahahah

janji menepati rasa...

akak chantik susunan.....time sampai aritu, xdak dh rupa nih... hahahahahahah

Lelaki Ini said...

wah!
bestnya!
suka tart nenas jugak!

~capital N~ said...

AKAK,
NAK JUAL KER KUIH TART AKAK TU..

NAK NK JUAL SAYA MAU BELI..
HEHE..

BERAPE RM???

eLLy said...

Yeaaaa... i orang pertama yg dapat merasa air tangan naked chef ;P

nak tau my feedback? jeng jeng jeng!

Seriously memang sodap i like tak kering sangat tak lembab sangat.
TAPIIIII..... kurang manis kijit ;p klu jem tu manis sikit lagi mantopp

mummy akmalyaqil said...

mau oder..mau oder... sy mmg pencinta tegar tart nenas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails