COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, August 10, 2012

Suami Yang Rajin Membantu Ringankan Beban Isteri... Insyallah DiKurniakan Rezeki Berlipat Kali Ganda!

Kelmarin en.teman dpt good news... He got promoted to a higher position @ Maybank!  Alhamdulillah... rezeki Ramadhan Al-Mubarak!

Syukurrr Ya Allah Di Atas Limpahan RezekiMU DiBulan Yang Mulia Ini! Moga Kami Terus Sujud Dan Ingat PadaMu.. Semoga Kami Tidak Lagi Lalai Dan Leka Terhadap Tanggungjawab Kami TerhadapMU! Bimbing lah Kami Kearah Yang DiRedhai Oleh MU Y a Rabb! Aminnnnnn.....

Dalam pada aku terharu dia share this good news.. kalau dah namanya punyai laki yg senggal.. tetap lah sengal jugak kan...

Antara Dialog Sengal:-

Lakik: Haaa... lepas nie siap sedia lah I akan kerap skit call you during office hour!

Binik: Hah??? Naper plak???

Lakik: Ye lahh.. lepas nie paperwork I lebih banyak & detail in English.. so I kene call you agar tak terjadinya "OH MY ENGLISH!!!"

Binik: hahahaa.... bengongg!!!

Lakik: tapi I heran lahh.. SPM dulu I kantoi dua subject i.e. Math & English.. tapi skg keje ibarat cam dpt gred A++ plak utk subject² tuh!

Binik: itu lah REZEKI namanya! yg penting Usaha.. Insyallah ade jalan dan ruang rezeki yg Allah bentang kan!

Lakik: Thanks for all your support dear! Kalau takde support you, maybe I pun tak sampai ke tahap ini! and now I nak mintak you support I lagi nie...

Binik: Hah!! apa dia nya???

Lakik: Next week I dah start keje kat office baru kat Maybank Sentul... So tak leh nak lenggah² kuar umah tau.. kalau boleh bangun awal and siap awal skit!

Binik: AWALL LAGIIIIIIIIIIII???? Keje Bangsar pun awal.. keje kat Sentul pun awal Bee? Ok lah... now I rasa cam nak berhenti keje lah Bee! Boleh???

Lakik: Itu bukan Support dah nama nya!

Binik: ngeh.. ngehh! :p


Ohhh.... berbalik kepada TITLE entry nie... "Suami Yang Rajin Membantu Ringankan Beban Isteri... Insyallah DiKurniakan Rezeki Berlipat Kali Ganda!"

Hari sabtu yg lalu seharian dia menjadi pembantu peribadi yg paling gorjes buat saya!  dan akhirnya hari rabu dia dpt perkabaran gembira di tempat dia bekerja!  See... tak sia-sia Bee tolong I buat tart kannnnnnn??? hahaha... :p
Hasil kerja en.teman! gilerrr teliti jem tart nie dia bubuh aku rasa!  aku sendiri kalau bubuh comot bomot.. huhuhu..

Sib baik lah ade en.teman.. kalau takde dia.. memang tak berbuat lah kuih tart nie gamaknye... kalau harap aku sorang memang mampuihhh lah jawabnya.. mana larat.. aku terap.. aku isi jem.. ohhhh cannotttt cannooottt.... not that easy ok.. yg buat secara sehati berdansa secara marathon ni pun cam nak patah tulang belikat dah rasa!  So hari tuh.. tugas aku menerappp jerrr... en.teman plak tukang isi jem nya... alhamdulillah.. sepakat membawa berkat! siap lah jugak jem tart aku tuhh dlm masa sehari jer.. walaupun dah say THANK YOU banyak kali kat dia secara face to face.. and lips to lipss.. OoooPPpsss.. :p

Tak kire lahhh... aku still nak abadikan wishes aku tuh kat I'm Yourss nie... THANK YOU SO MUCH MY BAYBEE!!!  Harap tahun depan dpt bantu lagi! muahahahaha... Jgn risau Bee.. lagi banyak Bee tolong.. lagi murah rezeki Bee nanti... sebab binik gorjes gonjeng Bee nie tak pernah lupa utk berdoa agar suami macho dia sentiasa dimurahkan rezeki, diberkati olehNYA dan jugak semoga dipanjangkan umur hendaknya! :D    


16 comments:

AzuraFazil DIN said...

sgt2 sokong entry ni ...

bagus dpt somi yg ringan tulang bantu isteri ye dak ... lega la skit kite yg bekerja jgk ni ..

rajin nye wat kuih tart

**** salam kenalan dari kami

Anum said...

so sweet
berkat2

Muja.. said...

best tolla en teman neena ni..semoger berbahagia hingga akhir hayat :)

Nory Zoulkefle said...

sama mcm hubby nory...rajin membantu dlm menguruskan kerja2 umah..tnpa die, penat mak ni arr...hehe

-cinta soFiaSafiya- said...

so sweet.... telior tgk tat tuh ..:)

tahniah abg nuar, alHamduLillah rezeki raMadhan.

ellynadyra said...

aku setuju ngan statement lakik tuh, sebab aku pun kantoi akaun, tapi end up aku skang buat akaun.....oh my account!

dilla nazri said...

Tahniah tahniah tahniah

nome said...

tahniah en teman! gembira untuk kamooo berdua (^_^)

deena awanis said...

congrats to your husband..rezeki ramadhan ye..

~mi + ny~ said...

suka lah tengok korang husband+wife!! selalu sweet je!! nanti sy kawen nak sweet sweet macam akak jugak! amin..hehe..semoga bahagia selalu kak neena <3

Peri PiA said...

so sweet,wah maybank tu mcm dekat je dgn opis saya

Alhamdulillah,tahniah

Wahidah said...

wah bestnya ade pembantu khas...nk sepinggan bole tak..:P

Eri-chan said...

bagusla Nuar ni, pandai isi jem tart.

mrs puex said...

sgt suweet tau kak..:D

tat pon nmpak suweet jugakss...nyum nyumss

Lia said...

wahhh rajin en suami ke dapur ek.. nanti neena blh buat byk lg jenis kuih raya sbb ada pembantu.. hehee :)

Mimy Hamid said...

wahh pasni leh la pegi maybank sentul....dekat jekkkkk....betul tu nin ...rezeki..tak semestinya spm kantoi kita takleh berjaya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails